A ja jak dziś robiłam fotkę dla Romy ,widząc te małe pączusie na nich to stwierdziłam,że chyba polubię jej kwiatki ,choćby za to,ze ona właśnie taka bezproblemowa.
Dziś dosadzałam na rabacie (tej co mam rodki ,hortensje i nieżywego Ambrowca)żurawki.
Obiecałam sobie kiedyś,że oprócz pięciu ,które mam gdzieś pod wielkimi berberysami to więcej ich nie posadzę ,ze strachu przed nalotem opuchlaków,ze strachu przed czyszczeniem z liści....Ale one tak mi się podobają...i jak zobaczyłam je zaraz po dostawie do centrum ogrodniczego,to normalnie nie wychodziły mi z głowy przez tydzień,aż je kupiłam.
Pomyślałam,że przecież jeśli okażą się dla mnie zbyt problemowe to się z nimi rozstanę.
Zakupiłam 5szt Black beauty i 5szt NN w kolorze marmalade i może nawet to ona.
W ogóle to wszystko wywraca mi się do góry nogami .Jak zaczynałam ogrodową przygodę to nie chciałam żółtego w ogrodzie...teraz mogłabym mieć wszystkie jego odcienie..
Marzę o magnolii z żółtymi kwiatami ,o budyniowych jeżówkach itp..
Witaj, widzę, że chyba masz wysypane żwirkiem. A jak jest jesienią kiedy brzózka zrzuci liście? Nie jest to zbyt kłopotliwe? Pytam, bo ja w tej chwili przerabiam swój ogródek i mam piękną brzózkę a nie wiem co dać pod nia.
Pozdr
Iwona
Tylko proszę się nie śmiać.........
co to jest nadwyżka orlików ?
Póki co to ja na pewno wiem co to jest nadwyżka werbeny ,mam jej całą plantację
ale Orliki ....miałyby też być koło nich siewki ???? Czy jak??
Czy może się je dzieli ???? Jak tak to podzielę ,tylko instrukcja mi potrzebna