Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:26, 30 lip 2015

Do góry
skleroza, nie pamiętam nazwy. Sklep na B, zamarażaka z lodami. Pudełko a w nim po 4 chyba pojemniczki , takie ok 7 x7 cm. Tam sa chyba sorbety. czy dobre nie wiem- lodożercom smakują,ja nie za bardzo lubię lody.

Jak mrożę bazylię- bazylia do blednera- ile wlezie, nawet z pędami jak nie są stare. Oliwy na oko- nie wiem, tak żeby zblendowana masa była taka aksamitna, nie sypka. Do pojemnika i mrożę.
Potem jak wyjmuję to dodaję oliwy, soli, czosnku, uprażonych pestek słonecznika , parmezan i do makaronu. Moi lubią takie pesto.
Ono nadaje się tez do sałatki jako sos i do kurczaka żeby go w tym wytytłać i zgrilować, upiec/usmażyć.
A ja i O. lubimy tez to na kanapki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:15, 30 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
pojemniczki po lodach , same lody zostaną pożarte przez lodożerców juz dzisiaj.A zgrabne pojemniczki - kwadratowe pudełeczka jak znalazł do pesto.

Tak, zrozumiałam Chodziło mi o nazwę loda, zebym mogła ocenić wielkość zamrażanej porcji.

Z dzielżanem jakby co daj znać kiedy chcesz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:12, 30 lip 2015

Do góry
i dzwonek cudny- wędrowniczek.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:11, 30 lip 2015

Do góry
pojemniczki po lodach , same lody zostaną pożarte przez lodożerców juz dzisiaj.A zgrabne pojemniczki - kwadratowe pudełeczka jak znalazł do pesto.

Z tym dżelżanem sie wstrzymaj- nie mam pomysłu gdzie by on do mnie.... chyba nie mam na niego pomysłu. dzięki

Jakie graby na bukszpanowo- montanowej!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:49, 30 lip 2015

Do góry
przy domu rabata tez juz znaczna, widoczna- bardzo ładna.
tam masz jakie hortki?- Little Lime, czy mylę?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:47, 30 lip 2015

Do góry
Great Star jest cudna- jeśli nie najulubieńsza dla mnie to w pierwszej trójce. Taka krzywa, nierówna...tylko duuży krzak, silna.

Tawuły się spotkały ze sobą na wjazdowej?- tzn stykają się już?- bardzo ładne, krągłe.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:45, 30 lip 2015

Do góry
dżielżany... a wysokie są, czy te troszkę niższe?

Widzę ziółka- bazylii masz sporo?

Ja wczoraj zrobiłam pojemniczki ze zblendowaną bazylią z oliwą na zimę. Dziś muszę kupić lody w pojemniczkach z B.- bo są idealne ( te pojemniczki ) do mrożenia właśnie, a ciąg dalszy bazylii czeka na sianokosy. Potem na zimę do sosu w sałatce, do makaronu-3 minuty i pesto bazyliowe gotowe.
Także jak masz bazylię w nadmiarze- polecam mrożenie 'pulpy' bazyliowej
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:19, 30 lip 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Gabrysiu, są lepsze wzorce do naśladowania, bo u mnie to taka wolna amerykanka, wszystko na czuja, metodą prób i błędów Tu czymś pokręcę, tam coś przestawię, widzę w którą stronę się zmienia, więc albo kręcę dalej, albo się z tych ustawień wycofuję. Oj przydałby mi się dobry kurs fotografowania, tylko z tym "dobry" może być w rozsądnej okolicy ciężko. Potrzebuję takiej konkretnej osobowości do podzielenia się wiedzą i spostrzeżeniami, bo ja analizatorka całe życie jestem i mam sporo przemyśleń, o które bym pytała pewnie zamęczając tą osobę

ja myślę Aga że masz dośc niespotykaną zdolność samodzielnej obserwacji i samodoskonalenia- wszystko sama, po kroku, metodą prób i.... i wychodzi!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:58, 30 lip 2015

Do góry
Aga, jak pięknie, jakie foty śliczne!
Niesamowite ujęcie lawednowo- różanej. I ognista robi się gęsta i bujna- łanowa. Arcydzięgli zazdroszczę- moje maja po kilka liści ale kwitnąc nie zamierzają- dam im jeszcze jeden sezon.
I dżielżany- masz najładniejszy kolor jaki może być w nich.

Jeżówy się chyba baardzo rozrosły na ognistej, co?
A drakiew maz jaką?- ładna jest
"W kolorze blue" 00:31, 30 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Szukam
Rozchodnika Matrony
Seslerii Jesiennej
Trzcinnik Krótkowłosy
Czyściec Wielkokwiatowy
Trzmielinę Minimus

W sumie to nie zdziwię się, że tego szukasz
Matrona i Trzcinnik też figuruje na liście mej
Tą trzmielinę chyba Magnolia ma, o ile pamiętam. Ciekawa roślina
Ogród niby nowoczesny ale... 20:50, 29 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Magda nie masz wrażenia że w tym roku brunera ma więcej ale mniejsze liście czy to jest kwestia zrobionego zdjęcia?

Dokładnie, mniejsze ma liscie. I na dodatek pogryzione niestety...ślimaki są wszędzie niestety...

magnolia napisał(a)

Magda czyściec stoi jak przy hymnie narodowym.
Świetny jest

Aż eMowi to porównanie przeczytałam...no nie moglam! Ty masz pomysly

Ensata napisał(a)
Magda, a jak ogrod po powrocie??

A wiesz, że wcale nie najgorzej troszkę chwastów, które ogarnęłam w sobotę...i troszkę warzywnik zarośnięty ale też już prawie ogarnęłam. U nas masakryczna pogoda jest. 16-17 stopni - na weeknd dopiero lekka poprawa. No i pada.
atena35 napisał(a)
Szkoda, że nie przeczytałam wszystkiego, tylko wymądrzyłam się z tym skubaniem.
ale mi wybaczycie prawda
i powiecie jak ścinać : tak na 0-2 cm, czy wyżej ???

Wybaczymy
Ja w zeszłym roku też jeszcze nie ciełam seslerii. W tym już musialam. Zaraz fotki pokażę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:35, 29 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

chodzi Ci o przesadzaną? Jest sporo niższa od tej nieruszanej.i później zakwitnie. Bedę ścinać w pierwszej połowie sierpnia- jak wrócimy z url akurat się zbiorą po cięciu.

Grab- znowu jest do strzyżenia

och jak ja bym już chciała miec tyle do ciachania
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:35, 29 lip 2015

Do góry
Gosia pięknie- bardzo pięknie.
Niezwykła harmonia...

Może tulipany White Wings?- nie wiem czy nie za bardzo podobne do Sapporo.
Mam dobre, wysokie, białe i późne, ale nie znam odmiany- jakies NN.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:15, 29 lip 2015

Do góry
Agniecha973

Berberysy mnei zszokowały tempem.
na ten przykład moje suga canadensis 'Jeddeloh'. choina kanadyjska 'Jeddeloh' stoją jaby w miejscu ciągle strasznei mnie to wnerwia.

osteospermum- racaj nie kwitły w sumie od 28.06 do teraz prawie, dopiero zaczynają, przy najblizszej okazji cykne foto.
Nota bene Magnolia też narzekaal ostanio na osteo. mysle to to własnei z tego powodu ale w sumei nei dopowiedziała, może jak zajrzy tu to się wypowie.

Papryka ożarowska- w zeszłym sezonie miałą plamy sama jestem ciekawa jak w tym bo faktycznie rodzi świetnie. jak byś kiedyś znalazła równie dobrą odmianę to wołaj a z moją ożarowska rozliczymy sie na koniec sezonu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:05, 28 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
martuś - przepiekne zdjecia. pokaż jeszcze graba w calości proszę

ps. jak lawenda ta co była po tyłach? kiedy sciansz?

chodzi Ci o przesadzaną? Jest sporo niższa od tej nieruszanej.i później zakwitnie. Bedę ścinać w pierwszej połowie sierpnia- jak wrócimy z url akurat się zbiorą po cięciu.

Grab- znowu jest do strzyżenia
Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 13:23, 28 lip 2015

Do góry
Cleo napisał(a)
To bardzo smutne.. Piękny był.
Znalazło się dla niego miejsce w ogrodzie, więc zostanie z Wami na zawsze.

Tak, spoczywa sobie pod biała magnolia gwiezdzista , tak samo bielutka jak on sam .
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:13, 28 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tess, u mnie Praiyng Hands daje radę lepiej niż ta wielka, Magnolia wez mi przypomnij??? A ja je mam od południa

Sum and Substance.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:56, 28 lip 2015

Do góry
Tess, u mnie Praiyng Hands daje radę lepiej niż ta wielka, Magnolia wez mi przypomnij??? A ja je mam od południa
Ogród Tosi 12:31, 28 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
noo, pociągneły mocno.
Super!

Noooo
Wielkie dzięki, że jesteś, że zaglądasz, że znajdujesz czas, że Ci się chce
BuŚki wielkie.

Teraz znikam ....

Ogród Tosi 12:25, 28 lip 2015

Do góry
noo, pociągneły mocno.
Super!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies