Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Filomena 15:23, 26 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Tu by pasowało jakieś drzewo, żeby choć trochę zasłoniło ten budynek. Nie mam pomysłu jakie, ale myślałam raczej o jakimś iglaku, żeby zasłona była całoroczna. Ale też nie upieram się przy tym. Macie jakieś pomysły?

Katko,
A ja tam widzę 2 wąskie świerki serbskie zwieńczone od strony widza, jak ktoś wcześniej podpowiadał, giganteusem. Budynek jest duży i zapewne nie zniknie a te świerki naprawdę szybko rosną,dwa zasłonią skutecznie, ale nie przytłoczą kompozycji całego ogrodu,a miskanta już masz w dużej kępie, efekt będzie od razu.
Mała Mi ma świetny pomysł- to piękny świerk, ale np. mój świerk kaukaski aureospikata jest bardzo ażurowy i bardzo wolno rośnie, ma 13 lat
Zobacz na 1- szym zdjęciu ten na jasnym tle wyszedł w kadrze pomiędzy budynkami

i teraz ze strony ogrodu lekko po prawej stronie - w ogóle go nie widać, tylko zwykły świerk z daleka

nie wiem jak to jest, z tym dopisywaniem
przepraszam za wrzucanie zdjęć Katko u Ciebie, moge wrzucić u siebie wciąż jestem nieobyta
Katkak 15:52, 26 wrz 2015

Filomena napisał(a)

Filomenko zdjęcia zostaw, bo ładne. Obawiam się, że nie mam tam za bardzo miejsca na 2 świerki. Tam blisko rośnie magnolia i nie chciałabym żeby rośliny nawzajem powłaziły na siebie. Śliczny ten świerk, ma taki malowniczy pokrój. A masz może zdjęcie z młodymi przyrostami?
16:23, 26 wrz 2015
super świerka ci Ania zasugerowała ...dobrze że go chcesz ...warty grzechu
Katkak 18:17, 26 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Takie są u mnie w Tyczynie chyba po 90zł (bo ja mieszkam w Rzeszowie, ale bliżej mi do Tyczyna

Foto w deszczu sprzed minuty by pokazać jaka wielkość. On stoi w donicy, musisz ją odjąć. Drzewko kupiłam dla kolegi i czeka aż go zabierze...

Przyrosty ma po prostu bajeczne.. żółto-limonkowo-seledynowe. Wadą jest to, że jest dość ażurowy.

Świerki srebrne są masakrowane przez mszyce świerkową.. dlatego są takie suche w środku. Ten rok był koszmarny pod tym względem.. za rok prawie wszystkie świerki będą łyse Bo mszyca niszczy stare przyrosty zostają się tylko tegoroczne. I trudna walka z tą mszycą. Więcej o niej dam u siebie.

Ania piękny jest i już kawał drzewka, nawet po odjęciu donicy . Ten ażurowy pokrój ma swój urok, a wiadomo, że ten budynek by chyba tylko las jak u Kasi zasłonił, więc cudów nie ma. Chyba do chciejstw trza dopisać i odwiedzić Tyczyn Dziękuję Ci bardzo
Katkak 18:56, 26 wrz 2015

Kolejna porcja bajecznie kolorowych zaszczepek koleusów. Zanim puszczą korzenie robią za kolorowe bukieciki

Te już rosną sobie w najlepsze

i takie 3 lilie sobie dziś kupiłam

będą kolorystycznie pasować do tych
sylwia_slomc... 21:12, 26 wrz 2015

Lilie cudne, a świerk proponowany przez Anię cudny wiosną, bardzo mi się spodobał
ag_zie 10:44, 27 wrz 2015

Witam się i z przyjemnością będę u Ciebie spacerować!
Katkak 10:55, 27 wrz 2015

ag_zie napisał(a)
Witam się i z przyjemnością będę u Ciebie spacerować!

Witam i zapraszam, to może zrobię kawkę?
AnnaCh 11:05, 27 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Witam i zapraszam, to może zrobię kawkę?

A ja też mogę?

Gdzieś na początku mojej ogrodowiskowej drogi Kasiu byłaś u mnie, ja u Ciebie, ale chyba nie zaznaczyłam wątku i uciekł mi
Już błąd naprawiłam i delektuję się widokami Twojego pięknego ogrodu
Pozdrawiam.
Filomena 11:09, 27 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Filomenko zdjęcia zostaw, bo ładne. Obawiam się, że nie mam tam za bardzo miejsca na 2 świerki. Tam blisko rośnie magnolia i nie chciałabym żeby rośliny nawzajem powłaziły na siebie. Śliczny ten świerk, ma taki malowniczy pokrój. A masz może zdjęcie z młodymi przyrostami?

Katko
znalazłam coś dla Ciebie z wiosny, zajrzyj do mnie