Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kolorowy ogród na piasku 23:49, 04 lut 2015

Do góry
Vivo właśnie skończyłam zwiedzać twój ogród i muszę powiedzieć, że czuję się zamroczona. Pustka w głowie, a jednocześnie 1000 myśli na raz, aż zwoje się gotują.
Cudowny, naturalny ogród z duszą, wspaniale wpisany w otoczenie. Rabaty tworzone ze smakiem. Po prostu majstersztyk.
U mnie zupełnie inne warunki- glina i mokro i tylko mogę się domyślać jak wiele trzeba wysiłku aby na piachu stworzyć takie cudo. Do tego takie ilości bylin i róż wymagają stałej opieki. Tym bardziej wielki szacunek dla ciebie i eMa za efekty.
Staw, kamienny potoczek, pigwa, azalia pontyjska, brzozy, piwonie, stojak na latarenki... Nie da się chyba wymienić wszystkich rzeczy które mnie zachwyciły.

Nie zazdroszczę niektórych ogrodowych gości, bo niestety też mam z nimi udrękę. Tylko bobry nasz omijają, choć była mała próba zamieszkania.
I ogromnie współczuję tych podziemnych gryzoni siejących takie spustoszenie.

Vivo powiedz mi proszę jakiej trawki te cudowne, biało-srebrzące się wiechy.

Czym dokarmiasz jabłoń Royalty, że taka cudowna? Mój zakapiorek stoi w miejscu już 3 rok.

Z niecierpliwością będę śledzić rozpoczęte zmiany, jak pozwolisz czerpać będę inspirację, uczyć się.
A o poranku przysiądę cichutko z kawką na ławeczce i będę się delektować takimi cudnymi widokami...

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:42, 04 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Nie chcę Ci marudzić....ale brzozy też bym zabrała na słoneczne miejsce.

A tam na froncie to tuje zostawiasz czy cisy sadzisz ?

Chciałabym cisy, ale do obgadania z meżem

Już się zgodził na przesadzenie sosen, ale nie wie o reszcie jeszcze
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:41, 04 lut 2015

Do góry
Nie chcę Ci marudzić....ale brzozy też bym zabrała na słoneczne miejsce.

A tam na froncie to tuje zostawiasz czy cisy sadzisz ?
Początki w Kruklandii 23:38, 04 lut 2015

Do góry
Fajnie.lubię bardzo brzozy
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:35, 04 lut 2015

Do góry
No pokręcony

Też nie mogę spać.
Te Twoje brzozy mi nie dają
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 21:43, 04 lut 2015

Do góry
Witaj. Przejrzałem cały wątek. Zachwyciła mnie łąka. Cudwna jest. Fajnie, że posadziłaś drzewka owocowe. W tej łące przepięknie wyglądałyby brzozy, ale chyba już nie masz takiej możliwości?
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:20, 04 lut 2015

Do góry
Te brzozy też chude .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:08, 04 lut 2015

Do góry
iwonaal napisał(a)
Agatko, a jak brzozy?

Iwonko, pamiętam o brzozach, tylko nie ch będzie już bliżej wiosny
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:26, 04 lut 2015

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=86#post_8

Tu masz linka do pięknych zestawień bylin z różami Bardzo mi sie podoba w tym ogrodzie u Agaty
Ogród Mirelli 10:30, 04 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wrzosy i wrzośce sadzi się razem. Kolorami, takimi plamami. Pamiętaj, że musisz kupić kwaśny torf. Z każdego koloru musisz sobie kupić 5-15 roślinek. Zależy, ile chcesz posadzić, na jakiej powierzchni.
Zobacz:

To jest realizacja Danusi. Kilka wrzosów tego samego koloru posadzona obok siebie. To jest jesień. Widać też zielone - to są wrzośćce, które będą kwitły wiosną.
Z tyłu widać trawy: rozplenice. i jeszcze dalej brzozy, które mają w nogach berberysy.

A ja myślałam, że wrzosy osobna rabata i wrzośce osobna rabata.
Nie sądziłam, że to można połączyć skoro komponują się z zupełnie innymi roślinami.
Czyli jak to jest - można posadzić na jednej rabacie?
Pod Laskiem 10:13, 04 lut 2015

Do góry
Myslałam że jednak żeby było symetrycznie nie będzie brzozy z jalowcem i rozchodnikiem a róże też okrywowe fairy dance z swany, biała z czerwoną. Po drugiej stronie bez białego koła bo będzie problem jak mi nasypie liści na ten piasek tak samo symetrycznie z różami. Pod winogronem hosty. Tesiu zanim wszystko podrośnie to 3 lata minie. Widziałam połączenie okrywowych z kulkami bukszpanowymi trawami, i hortensjami pinky winky, i cisami w parku miejskim bardzo ładnie to wyglądało i wszystko na włókninie rosło z podsypanymi kamykami.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 10:05, 04 lut 2015

Do góry
o jak ładnie. Podoba mi się ta rabata, ale co zrobisz jak świerki będą już spore? Wytniesz brzozy? A w jakiej odległości od ogrodzenia masz posadzone świerki?
Moja "przyziemna" :) pasja 23:07, 03 lut 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Brzozy bardzo ładnie ze śniegiem wyglądają.
Szałwia wprowadza w donicy fajny akcent kolorystyczny, ja bym się starała ją zostawić.

Bardzo chcę tam mieć szałwię. Chciałam ją połączyć z dereniem, bo podoba mi się fiolet z bielą listków, ale chyba jednak tam jest dla niej za ciasno. Coś wymyślę.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:58, 03 lut 2015

Do góry
Brzozy bardzo ładnie ze śniegiem wyglądają.
Szałwia wprowadza w donicy fajny akcent kolorystyczny, ja bym się starała ją zostawić.
Ogród Mirelli 21:53, 03 lut 2015

Do góry
Wrzosy i wrzośce sadzi się razem. Kolorami, takimi plamami. Pamiętaj, że musisz kupić kwaśny torf. Z każdego koloru musisz sobie kupić 5-15 roślinek. Zależy, ile chcesz posadzić, na jakiej powierzchni.
Zobacz:
Gardenarium napisał(a)
Wrzosy żyją i są te same od początku

To jest realizacja Danusi. Kilka wrzosów tego samego koloru posadzona obok siebie. To jest jesień. Widać też zielone - to są wrzośćce, które będą kwitły wiosną.
Z tyłu widać trawy: rozplenice. i jeszcze dalej brzozy, które mają w nogach berberysy.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 21:00, 03 lut 2015

Do góry
Tak własnie myślałam nad tą rabatą i póki co moje świerki są malutkie i nim urosną troszkę minie więc wykombinowałam, żeby za nimi wsadzić brzozy one szybciej rosną. Miało by to ręce i nogi?
Pod Laskiem 20:32, 03 lut 2015

Do góry
jałowiec wiltoni i pomiędzy brzozy rządek i rozchodnik pomiędzy 1m ścieżka grys w tle sosny i hosty. Sosny będę od dołu przycinać aby było widać hosty taki mały lasek z sosen.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:42, 03 lut 2015

Do góry
Ewentualnie ta trzmielina żółto-zielona https://www.google.pl/search?q=trzmielina+emerald%27n+gold&biw=1366&bih=632&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RxbRVMXlNcLT7Aak3YCIBg&sqi=2&ved=0CB8QsAQ

pasująca do carexa aurea i jesiennego zabarwienia brzozy
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:41, 03 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Tujom też może być za ciemno tam...
Tu masz cis na żywopłot, brzoza, kulki z trzmieliny i carex.... np silver sceptre

Gdyby sobie wyobrazić te dwie brzozy, to wtedy te kulki bardziej poprzysuwać do nich czy takie rozrzucone?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:30, 03 lut 2015

Do góry
Trzmielinka zielono-biała chyba ładnie by wyglądała przy białej korze brzozy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies