Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:30, 10 mar 2021

Do góry
wierni przyjaciele stale ze mną w pracy, szkoda że nie mogą ciąć

jestem happy, że kamelia już 2 zimy przetrwała, nawet jej nie opatulałam, pełno pąków

po prawej magnolia Susan, po kwitnieniu radykalne podgalanie i wycianie gałęzi

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:24, 10 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Też robię opryski rodkow miksturą wg przepisu Bogusi.
Jak tylko zelzeje i ciepłej będzie to trzeba je podlać nawozem lub podsypać i opryskać.

Wyspa przepiękna te fioletowe rodki to dobra odmiana u mnie też dobrze rośnie. Calsap trochę rozwichrzony może zgęstnieje.
Do mojego sąsiada ogrodnika przywieźli rodki muszę pójść zobaczyć.

Kupiłam 2 lata temu w Lidlu rodki Nowa Zembla o ile siebie mylę. Jak one śmigają. Posadziłam w nie dobrym miejscu dla mnie, Ale boje się przesadzic aby z deszczu pod rynnę nie wpadły.

Czasami te opryski trzeba i miesiąc, co tydzień robić. Ale jak jest jakiś pechowy rodek, nic nie pomoże.
Nie przesadzaj, widać im bardzo pasuje. Żal byłoby stracić. jeszcze chcesz rodki sadzić???

zostawiam ci żonkila, jak wycięłam trzcinniki, to go odkryłam
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:22, 10 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Do rozgałęzienia piszesz a w którym miejscu wypuści nowe pędy z tego rozgałęzienia czy poniżej przycięcia ile centymetrów w dół od przycięcia.

Ela, niezbyt foto, ale coś widać.
Tu gdzie trzymam paznokieć, skracam, wycinam.
Wypuści 2 lub 3 nowe gałązki na boki, widać tu miejsce po cięciu i nowe gałązki, te w tym roku znowu skrócę, ba na hakonki idą. No i akurat te potrzebują nawożenia i oprysku, widać po liściach.

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:18, 10 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Piękna ta różanecznikowa rabata, śliczne kolory. Od jakiegoś czasu myślę o zakupie takiego białego z ciemnym oczkiem. Twoje rodki już bardzo duże, gęste i mają sporo światła. Pięknie ci rosną.

Alu, tak na tej rabacie mają idealnie. Najtrudniej te, co wzdłuż całego muru, wkoło ogrodu. Doskonale też tu sobie radzą.

z tyłu domku letniego też

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:06, 10 mar 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Obejrzałam te Twoje bodziszki, ślicznie w tym zestawieniu z elatami
Muszę poszukać zdjęcia tych moich różowych bez nazwy.
Rododendronów zazdroszczę(pozytywnie).U mnie nie bardzo lubią rosnąć i mam mało miejsca na nie. Te co mam pewnie tez będę musiała ciąć, jak będą większe, bo ściśnięte są A ten oprysk wystarczy raz w sezonie dla utrzymania kondycji?

Te bodziszki są śliczne
Rodki są wymagające, można mieć tyle innych fajnych roślin, nie żałuj.
Oprysk wiosną, raz na tydzień, jak długo zależy od wyglądu liści, jesli już będą zielone, to znaczy, że wystarczy. A do tego nawóz w granulkach najlepiej długo działający Substral.

Ania, znalazłam takie foto tych różowych bodziszków, wiem, że mam jeszcze białe, ale w którym miejscu, nie pamiętam.
Zieleń, drewno i antracyt 12:42, 10 mar 2021

Do góry
Przyjechało różane towarzystwo
A ja bez kompostu Czy mogą w takiej formie poczekać do jutra? O te z gołym korzeniem mi chodzi. Zawsze ogarniałam je od razu.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:30, 10 mar 2021

Do góry
Przyszła dziś do mnie paczka, w ogóle się nie spodziewałam, że tak szybko wyślą... kurcze i nie wiem co teraz z tym zrobić.
Nie wsadzę bo ziemia zmarznięta jeszcze.
Na tarasie tak zostawić w kartonikach? W tunelu to chyba za ciepło w dzień będzie.
Kurcze nie wiem co robić...

Jedynie co do sklepu mam refleksję... bardzo przyzwoite sadzonki i pięknie zapakowane. Mogę polecać.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 12:08, 10 mar 2021

Do góry
Dzisiaj kupiłam kilka takich zwiastunów wiosennych .
Renia dziękuję za namiary

Ogród Małej Mi 2017 10:15, 10 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Też obejrzałam tę śniegową bajkę. cudnie było.

Zdecydowanie bardziej podobała mi się ta piękna zima, niż teraz przedwiośnie. Jest okropnie, a nie mam kiedy się wziąć za porządku. Będzie drażniło jeszcze co najmniej miesiąc lub dwa Ten brak czasu powoduje, że jakoś nie tęsknię do wiosny
Pod białą pierzynką było cudownie i ... cieszyło oko.

Oczra kwitnie ale ma chyba kiepskie tło bo nie zachwyca. Gubi się.. jak były tam jodełki w tle to wyglądał oczar łanie, a teraz tak nijako. Pierwsza wada wycięcia jodełek. Na szczęście tylko jak na razie jedna

Ogród Małej Mi 2017 10:11, 10 mar 2021

Do góry
sarenka napisał(a)
Faktycznie, bajeczne zdjęcia

Po pięknej zimie zostały się tu i tam białe placki śniegu. Rabaty w cieniu jeszcze zasypane, ale na słoneczku powoli ogłaszają wiosnę. Tegoroczna wiosna tak się spieszy jak i ja.. jeszcze tkwię letargu zimowym.

Przebiśniegi wyszły kępkami, ale jakoś nie mają ochoty się rozmnożyć.. obiecać im 500+???

System automatycznego nawadniania 10:07, 10 mar 2021

Do góry
PiterSas napisał(a)

Druga firma ma rację.
Projekt do zmiany. Zacznij poprawiać prawy górny róg sekcja bodajże "pomarańczowa" tam przy twoim projekcie będziesz miał sucho oraz strona lewa cała do poprawki (sekcja czerwona).

Spójrzcie proszę na sekcję pomarańczową - zwiększyłem tam zasięg jednego ze zraszaczy - czy teraz będzie już okej? Jeśli nie to proszę o info co jeszcze w tej sekcji zmienić.

Co do sekcji czerwonej, zapewne chodzi o to, by od strony rabaty znalazły się dodatkowe zraszacze lejące w stronę domu (?) Chciałbym jednak tego uniknąć, bo jeżeli zdecyduje się kiedyś na założenie studni i woda okaże się zażelaziona, to będę miał rdzawe plamy na domu i kostce. Czy jest jakiś inny sposób poprawy tej sekcji?

Czy pozostałe sekcje - zielona i fioletowa są poprawne?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:38, 10 mar 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ja też zaglądam z ciekawością co nowego
Jajko już zjedzone?

Właśnie robiłam do klusek
Żółtko nie różni się od kurzego niczym białko jest przezroczyste bez żółtego zabarwienia w zapachu różnicy nie czuję

Zwyciężyła ciekawość
Ogród do odnowy 08:52, 10 mar 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Świetne
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:48, 10 mar 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Ostatnie kilka brukselek znika w tempie wykładniczym

Jak to zwierzę wie co dla niego dobre i zdrowe
Potem te wszystkie wit i minerały znajdziesz w jajkach
Ogród do odnowy 08:01, 10 mar 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
A my zawsze narzekamy na pogodę - dziś rankiem -9C

Zapowiadają deszcze i wiatry - jak tu ogrodem się cieszyć?

Tak, weekend będzie deszczowy a jutro tez mróz
Trzeba cieszyć się kominkiem
Ogród do odnowy 07:38, 10 mar 2021

Do góry
A my zawsze narzekamy na pogodę - dziś rankiem -9C

Zapowiadają deszcze i wiatry - jak tu ogrodem się cieszyć?

System automatycznego nawadniania 07:23, 10 mar 2021

Do góry
Leopold napisał(a)
Witam.Jestem tu nowy.Proszę o korekty w zrobionym przeze mnie projekcie nawodnienia.Teren nasłoneczniony.
Woda z sieci wydajność 3,6 m3/h , ciśnienie 4 atm.
Pierwsza sekcja CZERWONA zraszacze Hunter MP Rotator.Łączny wydatek z uwzględnieniem kątów i odległości 1.32 m3/h.
Druga sekcja ZIELONA zraszacze Hunter z dyszami statycznymi.
Wydatek wody 1,68 m3/h.
1 rysunek rozmieszczenie zraszaczy.
2 rysunek rozmieszczenie rur.
Z góry dziękuję za pomoc.
[img size=360x480]

Hej.
Masz plan do poprawy.
Sekcja zielona na górze rysunku zraszacze nie nachodzą na siebie - będzie sucho. dół sekcji zraszaczze 7 i 8 do poprawy.
Sekcja czerwona delikatnie do poprawy. Szczególnie od strony zraszacza nr 7 sekcji zielonej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies