Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka. 22:41, 11 lip 2013

Do góry
Piekne lilie masz Ja żałuję że ani jednej nie posadziłam... Tak jak Basia pisała ten kwiatek o który pytałaś to odętka Śliczna jest
Fajne spotkanko miałyście
Pozdrawiam dziewczynki
Moja działka. 22:37, 11 lip 2013

Do góry
Powiadomienia mi wypadły i dawno do Ciebie nie zaglądalam.
Ten kwiatek, o który pytałaś u mnie to odętka wirginijska. Jest o nie wątek w bylinach

Lilie cudne!
O hortensji się nie wypowiadam, bo jej nigdy nie miałam. Wiem jedno, że musi rosnąć w cieniu
Mój 4 arowy azyl... 22:22, 11 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękna juka
Czy Grandiflora jest wysoka ??

Co do lili to już kilka razy spotkałem się ze stwierdzeniem, że po przekwitnięciu trzeba ściąć przy ziemi co jest błędem bo cebula nie będzie mogła się tak dobrze odbudować po kwitnieniu i zamiast być coraz większa może marnieć z roku na rok. Po kwitnieniu powinno usunąć się nasienniki i lilie zostawić do momentu, aż zaczną żółknąć. Przesadzać powinno się co 3-4 lata i nalepiej własnie robić to jesienią we wrześniu i na początku października. Przesadzanie po kwitnieniu nie jest zalecane co znam z autopsji

W tym roku juki mało pędów wypuściły, bo w bezśnieżną zimę sporo rozet przemarzło i teraz stopniowo się odnawiają. Niedługo wstawię kolejne fotki tych, co zaczynają kwitnąć
Grandiflorę mam od jesieni, to niewielki jeszcze krzaczek. Mam ją pierwszy raz i jeszcze nic o niej nie wiem. Chyba tylko to, co wycztałam w necie A jest ponoć wielka! Zobacz tu:http://hydrangeas.blogspot.com/search/label/Grandiflora%20pan.

Za informacje o liliach dzięki Nie mam zbyt wielkiego z nimi doświadczenia. A z lilią królewską nieustający kłopot
Mój 4 arowy azyl... 22:09, 11 lip 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja lilie przesadzam we wrześniu muszą przekwitnąć

Znaczy się na wyczucie dobrze Ewie doradziłam. Jeszcze lepiej zrobił to Łukasz
Mój 4 arowy azyl... 22:04, 11 lip 2013

Do góry
Piękna juka
Czy Grandiflora jest wysoka ??

Co do lili to już kilka razy spotkałem się ze stwierdzeniem, że po przekwitnięciu trzeba ściąć przy ziemi co jest błędem bo cebula nie będzie mogła się tak dobrze odbudować po kwitnieniu i zamiast być coraz większa może marnieć z roku na rok. Po kwitnieniu powinno usunąć się nasienniki i lilie zostawić do momentu, aż zaczną żółknąć. Przesadzać powinno się co 3-4 lata i nalepiej własnie robić to jesienią we wrześniu i na początku października. Przesadzanie po kwitnieniu nie jest zalecane co znam z autopsji
Liliowo i kolorowo:) 21:58, 11 lip 2013

Do góry
Cudności te lilie Danusiu. Nornice nie wyjadają ci cebulek?
Mój 4 arowy azyl... 21:53, 11 lip 2013

Do góry
Ja lilie przesadzam we wrześniu muszą przekwitnąć
Mój 4 arowy azyl... 21:50, 11 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Basiu, czy myślisz, że irysy (i bródkowe i te inne) mogę już przesadzić? A np. języczkę pomarańczową (jeszcze nie kwitnie - najwyżej straci kwiaty, czy w ogóle jej nie ruszać teraz?).
Czy lilie po kwitnieniu mogę od razu wykopać i wkopać gdzie indziej? A kiedy przesadzić naszego ulubionego kichawca? Ach, dylematów mnóstwo.

Ewo, irysy bródkowe w zasadzie przesadza się w sierpniu, bo wcześniej zawiązują pąki kwiatowe. Natomiast syberyjskie przesadza i rozsadza się po kwitnieniu.

Języczkę, jesli musisz przesadzić, podlej i przesadź z dużą bryłą ziemi. Trochę odchoruje albo wcale

Na liliach to ja się za bardzo nie znam, ale wiem, że po wykopaniu powinno się je od razu posadzić, bo cebule łatwo przesychają. Ja przesadzam jak liście i pęd nieco zbrązowieją

Kichawce przesadza się i dzieli na wiosnę, po wyjściu z ziemi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:45, 11 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Lilie i liliowiec. cudne , Takiego liliowca cudnego jeszcze nie widziałam ale lilie w tej ilości robią również niesamowite wrazenie. Masz racje ze tu mozna do woli z ludzmi pogadac o roślinkach co w realu i innym środowisku jest dosc trudne.Pozdrawiam serdecznie.

Kwiaty bardzo dziękują Z tego liliowca zrezygnowałem składając zamówienie w zeszłym roku, ale dostałem go w gratisie i bardzo mnie to cieszy bo ma piękne kolory.
Chciałbym mieć więcej takich plam lili, ale niestety nie na moim małym terenie i chęci posiadania wieeeelu odmian
Moje miejsce na ziemi ;) 21:43, 11 lip 2013

Do góry
cudowne róże lilie też śliczne pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:35, 11 lip 2013

Do góry
Piękne lilie, już sobie wyobrażam ich zapach
Moje powoli rozkwitają, ale te na razie nie pachną, czekam na pachnące, ale jeszcze troszkę
Moja działka. 21:34, 11 lip 2013

Do góry
Oj widze, ze miałyscie fajne spotkanie Ale masz piękne te różwe lilie A ta horti to moze popalona przez słonce? A zakupy to zrobilas oj oj super Pozdrawiam
Moja działka. 21:21, 11 lip 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś była na mojej działce Kasia zachwycała się różami

Po zwiedzaniu -odpoczynek miło się gawędziło dzięki Kasiu za miło spędzony czas

Bogusiu, widzę, że Kasi spodobał się Twój ogród Nie dziwię się, bo lilie i róże masz piękne
Pozdrawiam wieczorkowo
Ogród w skali mikro :) 21:03, 11 lip 2013

Do góry
Kasia ma racje że lilie ,ja ci moge trochę dać ale niestety nie pachną a mam ich dużo
To dla ciebie

Ogród w skali mikro :) 21:00, 11 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Elu, od upałów odpoczywamy i nie pada...może ewentualnie trochę pokropić, coby mi się w sobotę lepiej powojniki i orliki posadziło. I plewić łatwiej będzie

Jeszcze byś lilie pomiędzy mogła upchnąć, pachniało by na tarasie i w domu

Lilie koniecznie, będą pachniały obłednie.
Ogród w skali mikro :) 20:39, 11 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Elu, od upałów odpoczywamy i nie pada...może ewentualnie trochę pokropić, coby mi się w sobotę lepiej powojniki i orliki posadziło. I plewić łatwiej będzie

Niemożliwa jesteś Kaśko .. Jeszcze mnie na lelije kusisz ??..,,,, ja już płaczę za firletką ,
, nachyłkiem i hortką..a Ty jeszcze lelije ... Łoooo mammma

U nas jaskółki tak już fruwają nisko ,że można je po piętach pokilać .. To może będzie lało.. Nieeee.. Nie ma lać , może pokropić , żeby roślinki ładnie rosły .
Ogród w skali mikro :) 19:51, 11 lip 2013

Do góry

Ogród do odświeżenia 19:08, 11 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Właśnie, Madżen wie co mówi...lilie się wtyka między, lubią mieć nóżki w cieni, głowa musi mieć słoneczko tylko

Musisz mieć !

Kusicie obydwie....ale najpierw posadzę całą resztę, a na końcu będę wtykać
Ogród do odświeżenia 19:05, 11 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Lilie zajmują mało miejsca

Oj...jak widzę je u każdego to niby na początku mało miejsca zajmują, a później krzaczory wielkie....Marzenko, albo lilie, albo róże, no dylemat jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:58, 11 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pora na serial Lotosowy. Dziś z bohaterką Pszczółką Mają.... ależ sie jej kwiatek spodobał...

Lotos.. lilie w tle.. widać różnicę w wielkości..

Solniczka w zbliżeniu... że wzięłam kiepski aparat.. a teraz pada deszcz i sie trochę przymknął kielich I pszczółka odleciała

Wiedziałam, że dzisiaj będzie kulminacja
Piękna roślina, cieszę się, że ją masz, bo dzięki Tobie możemy podziwiać to cudo wyjątkowej urody
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies