Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

przemekg 12:03, 14 lip 2013

Bardzo ładne oczko wodne i piękne wyrosnięte lilie wodne a liście kaczeńców tylko podkreślają naturalny charakter oczka
Ja własnie jestem na etapie oczek wodnych i jeśli chodzi o glony to te nitkowate zawsze pojawiają się jako pierwsze gdy jeszcze nie ma żadnej równowagi w nowym zbiorniku, a im więcej roślin w tym i lilii wodnych tym niechcianych glonów mniej, przegrywają konkurencję
Bogdzia 21:06, 14 lip 2013

przemekg napisał(a)
Bardzo ładne oczko wodne i piękne wyrosnięte lilie wodne a liście kaczeńców tylko podkreślają naturalny charakter oczka
Ja własnie jestem na etapie oczek wodnych i jeśli chodzi o glony to te nitkowate zawsze pojawiają się jako pierwsze gdy jeszcze nie ma żadnej równowagi w nowym zbiorniku, a im więcej roślin w tym i lilii wodnych tym niechcianych glonów mniej, przegrywają konkurencję

Tak masz racje z tymi glonami. Muszę zajrzec do Ciebie i zobaczyc co działasz z oczkami . Pozdrawiam.
hanka_andrus 21:13, 14 lip 2013

Bożenko z myślą o Twoim oczku! Hortulus
rozajerycha 21:19, 14 lip 2013

Bogdziu Hania puściła ci oczko
Ja pozdrawia,dziękuje za odwiedziny i miłe słowa.
Urszulla 21:26, 14 lip 2013

Bogdziu fajny kształt stawu wymyśliłaś
lilie mi się z jeziorami na Mazurach kojarzą- niestety wspomnienie odległe bo z dzieciństwa
a teraz się dowiedziałam o niesamowitej zależności zwierząt i roślin - to niesamowite, więc nie ma co naruszać zbytnio tego stanu rzeczy
Bogdzia 21:26, 14 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko z myślą o Twoim oczku! Hortulus

Haniu dzięki za pamięc o mnie i śliczne zdjecie. Jeziorko większe i piękniejsze od mojego. Fajne miałyście spotkanie a w Hortulusie nigdy nie byłam. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:28, 14 lip 2013

rozajerycha napisał(a)
Bogdziu Hania puściła ci oczko
Ja pozdrawia,dziękuje za odwiedziny i miłe słowa.

Miło że wpadłas Marto , mam nadzieje ze będziesz już prowadziła swój nowy wątek spokojnie i często sie z nami spotykała. Wszystkiego dobrego .
Bogdzia 21:31, 14 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu fajny kształt stawu wymyśliłaś
lilie mi się z jeziorami na Mazurach kojarzą- niestety wspomnienie odległe bo z dzieciństwa
a teraz się dowiedziałam o niesamowitej zależności zwierząt i roślin - to niesamowite, więc nie ma co naruszać zbytnio tego stanu rzeczy

Mnie właśnie bardzo zależało zeby stworzyc dobrą imitację natury. Rh nie sa naszymi rodzimymi gatunkami ale sa tak piekne ze musiałam je miec i tak cały czas kombinuję jak coś co nie jest nasze skomponowac z naszymi krajobrazami. Najlepiej udało sie to właśnie w jeziorku, choc wolałabym by było większe.Pozdrawiam Ula.
Bogdzia 21:41, 14 lip 2013

To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

Bogdzia 21:42, 14 lip 2013