Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Welka 12:20, 12 lip 2013

Kiedy ja się doczekam takich agapantów? Kupiłam w tym roku cebulki od Podstolca, ale nie jestem zachwycona i za rok chyba kupie gdzieś ondziej, bo te jakieś marne. Dokarmiasz swoje czymś?
Pozdrawiam
Gabriela 21:28, 13 lip 2013

mira napisał(a)

Gabrysiu od Ciebie dla Ciebie - takie małe a cieszą - oj jak cieszą

To mnie też cieszą. A wątpiłaś w kiełkowanie nasion werbeny.
Dziękuję za pokazanie szerszych planów na zdjęciach, jest pięknie.
mira 22:14, 13 lip 2013

Witajcie!

po upalnym tygodniu przyszedł zimny week i bardzo mokry - ale pod wieczór wyjrzało słonko i poszłam do ogrodu
najpierw zebrałam wiadereczko ślimaków,
zrobiłam zdjęcia,
pochodziłam podumałam co by tu - i już jest lista przesadzania na wrzesień i szukania miejsca pod cebulki
a na koniec zabrałam za sekator i trochę ciachu przy różach i obskubałam liliowce bo nie lubię jak mają przekwitnięte kwiatki a jeszcze po deszczu

trochę już byłam w waszych ogrodach ,
a teraz odpowiem na miłe posty
mira 22:22, 13 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)
.

Trudno mi zaakceptować tę lipcową zmienność i przechodzenie jednak (sianie bratków) do końca lata.

Wydaje mi się, że tą częścią ogrodu byłaś zaskoczona jak my wszyscy. Ta (mój M.) stwierdził, że mógłby mieć wszystkie żywopłoty z tego ogrodu (Bury Court front page): lipę, graby, buki.

Ewo ja ma spory kłopot w akceptacji przemijającego czasu w ogrodzie - przekwitły mi już mojej lilie trąbkowe - no i choć co innego - i jak tu czekać rok ????
ale sama wiesz że tak jest że musimy o wszystkim myśleć wcześniej - chcesz mieć tulipany to sadzisz je we wrześniu bo w kwietniu nic to nie da - więc można żyć ogrodem cały rok jak nie pracować w ogrodzie to planować

pozdrawiam
mira 22:31, 13 lip 2013

Aniu asc hehe lato , lato

Karola - tak jak Ci pisałam - ja kupowałam martagony jakoś w marcu -od razu wsadziłam do doniczek i siedziały w garażu i ładnie wyszły - potem wsadziłam do ogrodu ale chyba w zbyt cieniste miejsce i przestały rosnąć po prostu - tylko jeden mi zakwitł ale potem zaraz cała nóżka zmarniała - zobaczę do cebul we wrześniu co tam jest - szkoda mi wielka bo tanie nie są niestety

ten co zakwitł

mira 22:47, 13 lip 2013

Bożenko - moje uznanie dla lilii dopiero jest od roku - a liliowca kupiłam jako jedną z pierwszych roślin zaraz jak przeczytałam, że to roślina dla leniwych - a teraz i liliowce lubię bo lubię te liście jak trawy a lilie dopiero zaczynam poznawać ale już ma m swoje ulubione - czyli trąbkowe i botaniczne

Eliza - miło mi

Mela - witaj już Ci odpisałam na pw - widziałam że planujesz ostro i dobrze

a z zakupami to tak jest że gdzie jestem zawsze się rozglądam za ogrodniczym i jeśli jest choćby 5 minut wole to wpadam no i to jest zgubne
ale że mam miejsce dla hortensji to ostatnio w Krakowie przy Błoniach wypatrzyłam szkółkę i zakupiłam hortensje bukietową Early Sensation - tzn miałam najpierw sprawdziłam opis w necie a potem zdecydowałam no i oczywiście wiedziałam gdzie posadzę a nie że gdzieś się wciśnie - Ty może jeszcze nie wiesz o czym tu mowa ale większość wie

oto mój zakup

a chcę wsadzić ją tutaj pod grujecznik - zasłonić ten wstrętny jałowiec / moja wcześniejsza fascynacja /
ale nie wiem czym się różni cień od półcienia - bo ta hortensja ma rosnąć na stanowisku słonecznym albo w półcieniu

mira 22:49, 13 lip 2013

leon60 napisał(a)
Pospacerowałam troszkę po Twoim ogrodzie i bardzo mi się podoba

Olu witaj w moim ogrodzie - miło mi

coś na przywitanie dla Ciebie

mira 22:54, 13 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jakieś straszne niedopatrzenie, że Mira u Ciebie nie bywam Biję się w pierś, mam nadzieję że wybaczysz i odnaczam aby stale wpadać na kawkę

no nie wiem co począć

wybaczam, bo przecież jak ktoś ma tak ładny ogród, przemyślany - to może mieć trudność dotrzeć do mojej swobody

dla Ciebie mój nowy floks od Finki

mira 22:56, 13 lip 2013

Rench napisał(a)
Kurka,muszę też kanciki potrenować
Pozdrawiam

Renia - trening czyni mistrza - ja już wiem że do kancików to fajne by były te nożyce - bo zrobić je a potem utrzymać to dwie różne sprawy - ale teraz po deszczach to fajnie się je robi - jeszcze sporo mi zostało wiec ciachamy ?
mira 22:58, 13 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Masz szczęście, że już kwitnie. Ja obawiam się, czy w ogóle zobaczę ją u siebie kwitnącą, bo najwyższa ze 30 cm dopiero ma

Basiu powinien zakwitnąć - mam róznej wysokości i małe ale i wielkie po 1,5 m - zaraz lecę do Ciebie sprawdzić a tymczasem z dzisiaj