Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:03, 03 kwi 2016

Do góry
Pracowity dzień za Tobą - czekam na te lany tulipanów!
Moja codzienność - ogród Oli 12:01, 03 kwi 2016

Do góry
No nie zniesę Ola, za ładnie masz! Na szczęście przynajmniej auto Ci do ogrodu jeszcze nie pasuje - świadomość tego faktu da mi siłę na ukojenie mojego doooposcisku
Coś jeszcze, coś więcej... 11:36, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ja nie wiem czy jeszcze długo wytrzymam bez Twoich zdjęć!

Zawsze mogę wstawić zeszłoroczne Albo jakieś metamorfozy ogarnę? Co wolisz?
Coś jeszcze, coś więcej... 11:35, 03 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Fajny skrót! Dzięki Tobie to tu, to tam zajrzałam

Kiedyś może jeszcze coś napiszę Zrobię Wam znowu dobrze
Coś jeszcze, coś więcej... 11:28, 03 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

dziś słonecznie ...ale.pieruńsko wieje ...plewiłam i cięłam róże w kurtce i kapturze...powietrze było zimne ...w ogrodzie nie szła robota jakoś....bardziej siłowa walka to była....idealna pogoda na spacer w czapce

Wiesz jak mnie pocieszyć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:27, 02 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja mam pytanie... W białych, wielkich okrągłych donicach były bambusy - wystawione aktualnie na taras? W tych podłużnych wcześniej też były bambusy? Czy sansewiere? Tak czy owak skoro się przeprowadziły to pokaż je w nowym miejscu

W okrągłych donicach są bambusy drzewiaste Phyllostachys a w podłużnych sa teraz Fargesie. Różnia sie wielkoscią i siła wzrostu. Drzewiaste stoja w ogrodzie i sie reanimują jak zwykle po zimie
W podłużnych od dłuższego czasu były zamiokulkasy a od roku sansewieria. Te drugie sa teraz u innego właściciela a zamiokulkasy u córki bo tylko one zniosą ciemnicę, ktorą C robi w swoim pokoju .... Z widokiem na ogród z piętra....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:38, 02 kwi 2016

Do góry
Sebek ... telesebuś pomógł ... prawie nadążam ... jak wiemy prawie czyni różnicę dlatego za donicami u Madżen nadążyć nie mogę ... jeszcze pare dni i dogonię ...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 02 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale zmiana! Takie soczyste teraz som
nie wszystkie bo na zawijasowej ściełam tylko białe końcówki, teraz żeby pozbyć się rudości potrzebują jedzenia.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 02 kwi 2016

Do góry
Ale zmiana! Takie soczyste teraz som
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:23, 02 kwi 2016

Do góry
A ja mam pytanie... W białych, wielkich okrągłych donicach były bambusy - wystawione aktualnie na taras? W tych podłużnych wcześniej też były bambusy? Czy sansewiere? Tak czy owak skoro się przeprowadziły to pokaż je w nowym miejscu
Ogród w skali mikro cz.II 21:17, 02 kwi 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Seebaaaa ... Jak Ty to robisz ?????.. masz jakąś maszynkę do naciągania doby, czy po prostu masz klopoty z bezsennością ??? Bo ja Cię normalnie podziwiam niemiecki według mnie szpetny język ( wybacz ) i doskonale rozumię chęć zrównoważenia go ślicznym hiszpańskim
A cukiernię polecam to są ciastka niepowtarzalne, na zawsze pozostajace w pamięci...a już jedno ciastko to już wymiaru dooopska na bank nie powiększy a jak już je zjesz , to dostaniesz takiego pałera ,że raz dwa je spalisz

Wyciskam z doby ile mogę W ten weekend musiałem zostać w K, bo dziś też musiałem być w pracy - i wszystko byłoby normalnie, gdyby nie impreza, którą zorganizowałem u siebie z okazji wolnego piątku I tak się bawiliśmy, że po zmianie lokalu wylądowałem w łóżku o 4.30... Szef zadzwonił o 8.30 - nic z tej rozmowy nie pamiętam Jakbym był w okolicy (a jestem często) to może się skuszę na ciacho
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:04, 02 kwi 2016

Do góry
Zana, Leon Ola, Sebek, Polinka, Inag, Mirella, Nicolę, Ewa agentka, Zagajanka, Lorka dziekuje, ze jesteście. Fajnie sie sadzi ze świadomością , ze taka liczba gosci obejrzy bambusy
pozdrawiam i lece do Was
Ogród w skali mikro cz.II 20:09, 02 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie zapomnij, że do tego student wydziału ekonomii pracujący aktualnie w biurze nieruchomości
A tak serio to hiszpański mnie kusi od dawna... Trzeci język by się mi przydał i właśnie rozważam szlifowanie niemieckiego i do tego coś dla równowagi, by było przyjemnie Cambio dolor por felicidad Jak to śpiewała Orejro W wyżej wymienionej cukierni nie byłem - ale ja i tak cukiernie powinienem omijać - lato blisko, a doooopa wciąż zimowa...

Seebaaaa ... Jak Ty to robisz ?????.. masz jakąś maszynkę do naciągania doby, czy po prostu masz klopoty z bezsennością ??? Bo ja Cię normalnie podziwiam niemiecki według mnie szpetny język ( wybacz ) i doskonale rozumię chęć zrównoważenia go ślicznym hiszpańskim
A cukiernię polecam to są ciastka niepowtarzalne, na zawsze pozostajace w pamięci...a już jedno ciastko to już wymiaru dooopska na bank nie powiększy a jak już je zjesz , to dostaniesz takiego pałera ,że raz dwa je spalisz
Coś jeszcze, coś więcej... 17:54, 02 kwi 2016
Do góry
Sebek napisał(a)

Polatałbym dziś po ogrodzie, ale aktualnie jestem w pracy... Dlaczego nie pada dziś deszcz i nie ma 5 stopni? Nie byłoby mi tak żal tego dnia... Choć wczorajszy wieczór mialem mega udany

dziś słonecznie ...ale.pieruńsko wieje ...plewiłam i cięłam róże w kurtce i kapturze...powietrze było zimne ...w ogrodzie nie szła robota jakoś....bardziej siłowa walka to była....idealna pogoda na spacer w czapce
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:55, 02 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zmykam teraz na zakupy a po południu musze posadzić bambusy do donic. Przytargałam je wczoraj z Warszawy. Szkoda ze musiałam wysłać kierowcę po nie bo miałam ochotę obejrzec Szkółki Żbikowskie. Gorąco polecam na zakup bambusów to miesce. Ceny rewelacyjne w porówaniu z tym co ogladam we Wrocławiu lub w necie
Wapdniecie wieczorkiem na odwiedziny?

Prowokatorka
Tu ma być ogród :) 15:52, 02 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Te Z doświadczenia wiem, że im masywniejsze donice przy samym wejściu tym lepiej to wygląda Zwłaszcza jak wejście jest tak rozległe

Doczytałem rozważania - jak obsadzisz te duże to będą mieć lekko ponad metr wysokości - czyli mi by sięgały do nóg, to wcale nie jest dużo

Sebek ma racje
Jestem za największymi,masz szerokie piękne wejście to muszą być duże,posadź bukszpana formowanego i odsuń od stopni bardziej na koniec murku jeszcze bardziej Ci się otworzy to wejście wycieraczki na schodach mi jeszcze nie pasują macham słonecznie i zmykam,wieczorem wpadnę na dłużej
Coś jeszcze, coś więcej... 14:42, 02 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)
Taki skrót to może być co tydzień - super
można nogi zaoszczędzić na ogród a nie ganiać po wątkach

pozdrawiam

Polatałbym dziś po ogrodzie, ale aktualnie jestem w pracy... Dlaczego nie pada dziś deszcz i nie ma 5 stopni? Nie byłoby mi tak żal tego dnia... Choć wczorajszy wieczór mialem mega udany
Coś jeszcze, coś więcej... 14:40, 02 kwi 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
..wyrywałam dzisiaj ręcznie... w ciągu jednego dnia efekty rehabilitacji szlag trafił... Ot... przez sport do kalectwa

Będę wredny i napiszę... brawo Ty
Coś jeszcze, coś więcej... 14:39, 02 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

jak to czytam to się pocę ...u mnie bez motyczki to nie idzie ....motykowanie to u mnie podstawa odchwaszczania! ...nie umiem bez a pazury za krótkie mam))))))))))))

U mnie wiosną chwasty wychodzą zazwyczaj za jednym pociągnięciem w górę - łopatki do podwazania czy pazurków używam latem jak jest sucho Ale spomiędzy kamieni łatwiej wydobyć chwasta niż z gliny
Ogród pod trzema dębami 10:47, 02 kwi 2016

Do góry
Królowa krokusowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies