Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

anulajda 15:52, 02 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Te Z doświadczenia wiem, że im masywniejsze donice przy samym wejściu tym lepiej to wygląda Zwłaszcza jak wejście jest tak rozległe

Doczytałem rozważania - jak obsadzisz te duże to będą mieć lekko ponad metr wysokości - czyli mi by sięgały do nóg, to wcale nie jest dużo

Sebek ma racje
Jestem za największymi,masz szerokie piękne wejście to muszą być duże,posadź bukszpana formowanego i odsuń od stopni bardziej na koniec murku jeszcze bardziej Ci się otworzy to wejście wycieraczki na schodach mi jeszcze nie pasują macham słonecznie i zmykam,wieczorem wpadnę na dłużej
anulajda 20:18, 02 kwi 2016

AgaeM napisał(a)
Dla mnie donice ze środkowego zdjęcia.
A poza tym podziwiam was, wasze zacięcie, planowanie, uzgodnienia. I konsekwencję. Ja przy okazji wpadam do sklepu, rzut oka i muszę to mieć. Za wszelką cenę i natychmiast.

To tak jak ja Edytę podziwiam
Ale tu się dzieje.....
lindsay80 20:24, 02 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
A widzisz wczoraj byłam na delegacji i grabiszcze przegapiłam

Koniecznie w maju, gdy graby juz wypuszcza liscie, przytnij o minimum 1/3

W Holandii wszystkim grabom zaglądałam w nogi i tam sadzą 4-5 szt na metr czyli co 25-30 cm
Geściej nie ma sensu, to drzewa!!! Nawet gdy z czasem pnie robią sie karłowate to i tak będa kiedys po latach miały średnice min 10 cm...

Wczoraj, przeczytałam cały wątek o żywopłotach, pooglądałam Twój na przestrzeni czasu, a dziś rady wcieliłam w życie, całego nie udało się zasadzić, ale niewiele zostało do końca, nawet przyjemnie sie sadziło, przeszkadzał tylko chłodny wiatr.
lindsay80 20:27, 02 kwi 2016

siakowa napisał(a)
wiesz jak wyglada pien takiego kilkunastoletniego graba ?co 15-20 to ligustra sie sadzi

wczoraj sobie pooglądałam właśnie, dobrze się stało, że te odległości zostały przedyskutowane, dzięki temu nie popełniłam błedu, pewnie trochę grabów mi zostanie, gdyby było bliżej to chętnie bym Ci dała na uzupełnienie braków, co Ci się zrobiły.
lindsay80 20:35, 02 kwi 2016

polinka napisał(a)
Przyjdę wieczorem na zdjęcia żywopłotu

No to proszę, tylko czy coś tu widać? już prawie wieczór był jak fotkę robiłam i te mizerne krzaczki od ziemi się mało co odrózniają, ale posadzone w większości więc owocny dzień był.

Gdybyście wiedzieli jak wyglądało to miejsce jakieś dwa tygodnie temu...

lindsay80 20:39, 02 kwi 2016

anbu napisał(a)
Witam się
Przejrzałam cały wątek, masz talent dziewczyno do planowania. Bardzo ładnie u Ciebie

Dziękuję Aniu, choć zawsze mam wyrzuty sumienia, jak ktoś pisze, że cały ten wątek przeglądał, przydałaby się jakaś funkcja która umożliwiałaby oglądanie samych zdjęć, w przypadku wątków, które jeszcze nie są gotowe na wizytówkę.

Twojego motylkowego avatarka ostatnio coraz częściej widzę to tu, to tam, kiedyś już nawet do Ciebie zaglądałam, muszę czym prędzej nadrobić, póki ilość stron niewielka
lindsay80 20:40, 02 kwi 2016

Aniu, dziękuję, że wpadłaś i wyraziłaś swoją opinię na temat donic.

Troszkę się sytuacja zmieniła w tym temacie, bo trafił fajny zestaw donicowy i kupiłam.

Nie ma co podziwiać, akurat taki czas u mnie, że sporo się dzieje, a Ty już dawno temu miałaś ten etap i przyszłaś na forum jak wszystko miałaś wypieszczone.
inag 20:46, 02 kwi 2016

Widać fach w Twoich rękach - Idealnie równiutko, od sznureczka
Pięknie.
Kacha123 20:49, 02 kwi 2016

To odwaliliście kawał dobrej roboty!
lindsay80 20:49, 02 kwi 2016

inag napisał(a)
Widać fach w Twoich rękach - Idealnie równiutko, od sznureczka
Pięknie.

starałam się, miejmy nadzieję, że się roślinki odwdzięczą i ładnie się zadomowią.