Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Enya73 20:58, 02 kwi 2016

Cieszę się, że wróciłaś☺. A co tam w mikro piszczy? Dzisiaj była taka cudowna, wiosenna pogoda. Działacie już w ogrodzie?
My już nawet zaliczyliśmy pierwszy dzień na gościnnych występach.
Pozdrawiam, Buziole.
Sebek 21:17, 02 kwi 2016

gierczusia napisał(a)

Seebaaaa ... Jak Ty to robisz ?????.. masz jakąś maszynkę do naciągania doby, czy po prostu masz klopoty z bezsennością ??? Bo ja Cię normalnie podziwiam niemiecki według mnie szpetny język ( wybacz ) i doskonale rozumię chęć zrównoważenia go ślicznym hiszpańskim
A cukiernię polecam to są ciastka niepowtarzalne, na zawsze pozostajace w pamięci...a już jedno ciastko to już wymiaru dooopska na bank nie powiększy a jak już je zjesz , to dostaniesz takiego pałera ,że raz dwa je spalisz

Wyciskam z doby ile mogę W ten weekend musiałem zostać w K, bo dziś też musiałem być w pracy - i wszystko byłoby normalnie, gdyby nie impreza, którą zorganizowałem u siebie z okazji wolnego piątku I tak się bawiliśmy, że po zmianie lokalu wylądowałem w łóżku o 4.30... Szef zadzwonił o 8.30 - nic z tej rozmowy nie pamiętam Jakbym był w okolicy (a jestem często) to może się skuszę na ciacho
gierczusia 13:18, 04 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Wyciskam z doby ile mogę W ten weekend musiałem zostać w K, bo dziś też musiałem być w pracy - i wszystko byłoby normalnie, gdyby nie impreza, którą zorganizowałem u siebie z okazji wolnego piątku I tak się bawiliśmy, że po zmianie lokalu wylądowałem w łóżku o 4.30... Szef zadzwonił o 8.30 - nic z tej rozmowy nie pamiętam Jakbym był w okolicy (a jestem często) to może się skuszę na ciacho

to Ci się udał ten "wolny piątek " dobrze ze szef nie powiedział rano przez telefon czegoś typu .:a za godzinę odbierz moją żonę z lotniska bo to by dopiero było
A wyciskania max z tej doby to już mi tylko pozostaje pozazdrościć ja padam na pysk i tak jakby mi odłączyli zasilanie ,) musze se strzelić jakieś wspomaganie ...witaminki jakie mam na myśli ,żeby nie było a ciasteczka polecam gorąco napisz potem koniecznie jak wrażenia
gierczusia 13:26, 04 kwi 2016

Enya73 napisał(a)
Cieszę się, że wróciłaś☺. A co tam w mikro piszczy? Dzisiaj była taka cudowna, wiosenna pogoda. Działacie już w ogrodzie?
My już nawet zaliczyliśmy pierwszy dzień na gościnnych występach.
Pozdrawiam, Buziole.

Ach ..takie mam wzloty i upadki z tym wracaniem ,) a upadków znacznie więcej niż wzlotów oczy mi dokuczają coraz bardziej a i w pracy dziennik zamiast papierowy to elektroniczny ,co też moim galom nie służy .A w mikro stara bieda ,usiłujemy dojść do stanu używalności po zimie Nawet nie ma zbytnio co pokazywać ale mam nadzieję ,że będzie coraz lepiej i przy tej pogodzie aż chce się żyć g będę żyć jeśli tylko nie dostanę zawału przez ten diabelny egzamin gimnazjalny a jak tam u Was atmosfera ??
Buziaki i pozdrowionka
Enya73 14:00, 04 kwi 2016

Też jest stres. Ale Piotr zajął 6 miejsce na ogólnopolskim konkursie z języka angielskiego i ma już przody do liceum. Teraz żeby tylko nie zmaścił reszty
gierczusia 22:32, 05 kwi 2016

Wybaczcie ,źe jeszcze nie wszystkim odpisałam , ale tak sobie myślę,źe jak dalej będę zwlekac z tymi fotkami, to zanim zdążę je wrzucic , to już będą nieaktualne ... w przecież wszyscy już tęsknimy za wiosną i chcecie wiedziec jak tam z wiosną w mikro ogrodzie
Więc trochę pisma obrazkowego , które tak lubimy.. Choć niestety..nie ma to co zdjątka z lata...
Runianka variegata jak zwykle miewa się dobrze

Listeczki tawuły oszałamiają kolorami

W tym roku pierwszy raz porwałam się na czosnki...hmmmmm...zobaczymy na co je stać są ażeeee 3 szt .. tak na próbę, wiecie

Ciemiernik ze skimmmią...całkiem , całkiem

I berberysik

I szybki meldunek z postępu prac ogrodowych
Trawnik zwertykulowany, wypiaskowany zeolitem , nawieziony
Oprysk promanalem zrobiony

Buziole dla Was

gierczusia 20:26, 06 kwi 2016

Enya73 napisał(a)
Też jest stres. Ale Piotr zajął 6 miejsce na ogólnopolskim konkursie z języka angielskiego i ma już przody do liceum. Teraz żeby tylko nie zmaścił reszty

Nooo to naprawdę suuuper... Ja też o angielski się nie boję...ale mój młody pisał przez całe 2,5 roku dwa !!! wypracowania....i to mnie męczy ojjjjj męczy
malkul 20:29, 06 kwi 2016

alez tu już rozkwitło
gierczusia 20:30, 06 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Śliczny ten Twój ciemierniczek Wygląda na zadowolonego

właśnie Ci powiem Ewciu , że tak nie do końca... Liście zrobiły się takie bordowe, jakby przepalone czy przesuszone...nie wiem ten klasyczny biały jakoś lepiej przechodził zimę..nie wiem czy ten delikatniejszy.... W każdym razie ten kolor kwiatów mnie po prostu urzeka każdego dnia ... Są zaledwie 3 , ale gdyby tak się rozrósł....achhhhhhh
gierczusia 20:33, 06 kwi 2016

gierczusia napisała
I nie dośc ,że poliglota to jeszcze ogrodnik i dekorator wnętrz ... i gdzież tu sprawiedliwość w rozdziale talentów ?????

malkul napisał(a)

nie ma sprawiedliwości

Nooo nie ma ... jakiś protest trza ogłosić