Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W Gąszczu u Tess 18:14, 13 lip 2015

Do góry
a dużo tam miejsca masz?
W Gąszczu u Tess 18:11, 13 lip 2015

Do góry
ziele napisał(a)
Ze świecznicą to mam same perypetie. Przez dwa lata nie doczekałam się kłosów. Przesadziłam w nowe miejsce i znowu jest kłos krótko na początku a jak już ma zakwitnąć to i zaraz czernieje. Jakby uwiąd?

ona lubi wilgoć- nie ma za sucho?

Tess- jarzmianka najlepiej ma sie w półcieniu- jak tam zagląda słońce na trochę, będzie ok
W Gąszczu u Tess 18:04, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
trzmielina za ciężka do tawułki- jako pasek pred nimi. Pewnie coś mieszam

Nic nie mieszasz. OK, znaczy wykluczają się.
W Gąszczu u Tess 18:03, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

ja mam taką ale nie białą, tylko malinową- piękna od pączków i po kwitnieniu też -Red Sentinel

O, dzięki przyjrzę się jej
Oj, nie doczytałam. Zalezy mi na białej i tylko takiej.
W Gąszczu u Tess 18:03, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
zawilce - świetne są i śliczne. Tylko przed same hortensje chcesz je dać?- troszkę za wysoko kwitną jako linia przed nimi i do tego o tej samej porze z grubsza.
A może jarzmianki-taka wstęga wiosnenno- letnia.
A zawilce z boku, po lewej?

świecznica - nie którzy tak mówią że śmierdzi, inni że pachnie pięknie. Mnie się podobał ten zapach, ale krótko go wąchałam

Zawilce z tyłu myślałam, blisko bluszczu. One bardzo wysokie u mnie rosną. Tylko rzeczywiście, mogą kwitnąc w tej samej porze, co hortensje. Bo ja nie wiem jeszcze, kiedy one - hortensje kwitną w naturze, bo to kupione do donic wczesną wiosną i teraz na rabatkę.

A jarzmianka da radę w cieniu? Bo tam cień przez cały dzień.

A świecznicę obwącham w ogrodniczym
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:02, 13 lip 2015

Do góry
hej- dużo się cofnąć? Zajrzę na poprzednie strony
W Gąszczu u Tess 18:00, 13 lip 2015

Do góry
trzmielina za ciężka do tawułki- jako pasek pred nimi. Pewnie coś mieszam
W Gąszczu u Tess 17:59, 13 lip 2015

Do góry
ziele napisał(a)
Tess masz sprawdzoną odmianę tawułki białej? Jest kilka odmian i nie wiem na którą się zdecydować. Tawułka marzeń ma być: mało liści dużo kwiecia białego, długo kwitnąca, w miarę wysoka.

ja mam taką ale nie białą, tylko malinową- piękna od pączków i po kwitnieniu też -Red Sentinel
W Gąszczu u Tess 17:56, 13 lip 2015

Do góry
zawilce - świetne są i śliczne. Tylko przed same hortensje chcesz je dać?- troszkę za wysoko kwitną jako linia przed nimi i do tego o tej samej porze z grubsza.
A może jarzmianki-taka wstęga wiosnenno- letnia.
A zawilce z boku, po lewej?

świecznica - nie którzy tak mówią że śmierdzi, inni że pachnie pięknie. Mnie się podobał ten zapach, ale krótko go wąchałam
W Gąszczu u Tess 17:46, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Białe tawułki- świetnie.
Trzmielina przed nimi?- nie za ciężka do nich?

a może jeszcze punktowo świecznicę?

Za ciężka do czego? Bo nie kumam.
Świecznica - super. Tylko czy ona nie ma dziwnego zapachu? Bo tam po lewej to altana ogrodowa się robi.
W Gąszczu u Tess 17:41, 13 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Magnolio, aż się zarumieniałam z zadowolenia, jak przeczytałam taką pochwałę z Twych ust.
Ta rabata jest dopiero w trakcie tworzenia. Właśnie myślę, co tam dosadzić. Na pewno będą tawułki białe, bo od dawna szukam im miejsca.
Myślałam, czy hosty (bo ją okropnie ślimaki lubią) nie zastąpić żywopłocikiem z białej trzmieliny.

Białe tawułki- świetnie.
Trzmielina przed nimi?- nie za ciężka do nich?

a może jeszcze punktowo świecznicę?
W Gąszczu u Tess 17:40, 13 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Już kupiłam (jak pewnie doczytałaś). Wprawdzie nie wiem, kiedy toto będzie widać...
Naprawdę masz na zbyciu? To byłoby super!
zorientuję się, czy "miejsce przerzutowe" nie urlopuje, i dam znać, dobrze?

dobra, pewnie
W Gąszczu u Tess 17:33, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
a proso heavy metal mogę Ci dać w prezencie, tylko daj znać kiedy przytargać kępę do 'miejsca przerzutowego'

Już kupiłam (jak pewnie doczytałaś). Wprawdzie nie wiem, kiedy toto będzie widać...
Naprawdę masz na zbyciu? To byłoby super!
zorientuję się, czy "miejsce przerzutowe" nie urlopuje, i dam znać, dobrze?
W Gąszczu u Tess 17:29, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
rodgersję masz cudną- nie da się nie zazdrościć. I całej rabaty cienistej
Ale na widok muru, gabionu drewnianego i okolic aż się zachłysnełam.
ja bym tam nie szukała białego powojnika do bluszczu- hortensje podrosną i dadzą mocne białe plamy a ściana z bluszczu będzie zielonym tłem dla tej bieli i dala brązów drewna.
I jeszcze są białe hosty... można jeszcze białych plam bardziej na wiosnę poszukać

Magnolio, aż się zarumieniałam z zadowolenia, jak przeczytałam taką pochwałę z Twych ust.
Ta rabata jest dopiero w trakcie tworzenia. Właśnie myślę, co tam dosadzić. Na pewno będą tawułki białe, bo od dawna szukam im miejsca.
Myślałam, czy hosty (bo ją okropnie ślimaki lubią) nie zastąpić żywopłocikiem z białej trzmieliny.
W Gąszczu u Tess 17:29, 13 lip 2015

Do góry
a proso heavy metal mogę Ci dać w prezencie, tylko daj znać kiedy przytargać kępę do 'miejsca przerzutowego'
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:28, 13 lip 2015

Do góry
ja też się jednak zachwycam... pięknie jest.
grabowo- bukszpanowa, ognist-zielona ( rzeczywiście połczenie orange passion z przywrotnikiem super), ze żwirową rzeką, przydomowa- śliczne są.
No i różane!- ech
W Gąszczu u Tess 17:23, 13 lip 2015

Do góry
rodgersję masz cudną- nie da się nie zazdrościć. I całej rabaty cienistej
Ale na widok muru, gabionu drewnianego i okolic aż się zachłysnełam.
ja bym tam nie szukała białego powojnika do bluszczu- hortensje podrosną i dadzą mocne białe plamy a ściana z bluszczu będzie zielonym tłem dla tej bieli i dala brązów drewna.
I jeszcze są białe hosty... można jeszcze białych plam bardziej na wiosnę poszukać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:56, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Tesskowe podpórki sa wg mnie cakiem dobre- lekkie i niezwracajace uwagę, a robote zrobią.

też je obstawiam już lukałam w necie. musze jeszcze tylko konsultacje cenowe z mężem poczynić

Twoje baby ładne ale jednak nei za wielkie chyab, myslałam że one większe rosną. jak to masz wsadzone w grunt? czy w donicy? pokaż całość.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:25, 11 lip 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ewcia a jak tam magnolia? Jakieś oznaki życia som?

Magnolia jakby żyje, chociaż wygląda jak zdechlak. Liści jej zostało z 8, takie biedne są i wiszą trochę, ale jak do tej pory wiszą zielone i nie odpadły po prawie 2 miesiącach to chyba żyje nie??? Leje w nią wodę ciągle bo sucho jak diabli jest, reszta sobie radzi, ale jakoś wydaje mi się, że jej trzeba jednak pomagać Jutro ją obfocę, chociaż żałosna z niej modelka teraz

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:49, 11 lip 2015

Do góry
Ewcia a jak tam magnolia? Jakieś oznaki życia som?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies