Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 13:52, 12 sie 2015

Margaretko, dalie mam od kilku lat. Te są pierwszymi jakie kupiłam. Na początku były chyba dwie karpy. Potem na wiosnę mój M z ciekawości je podzielił. Zrobiło się chyba z pięć czy sześć nowych. W tym roku miałam ich ok. 10-15. Kilka dostała Mirella w prezencie, a i tak zostało sporo. Bardzo je lubię, więc pewnie co roku będzie coraz więcej sadzonek.

Co do warzywniaka i żywopłotu. Warzywniak muszę przenieść w inną część działki, bo gdzie indziej mam warzywniak, a gdzie indziej foliaczek z pomidorami i kompostownik. Chcę mieć wszystko w jednym miejscu. Na razie jest tam jeden wielki bajzel i wielki znak zapytania jak to zaranżować. Teraz jest tak gorąco, że nie chce mi się nawet o tym myśleć. Temat napewno wróci na tapetę, bo muszę na jesieni wprowdzić te zmiany.
Momoko 18:22, 12 sie 2015

margaretka3 napisał(a)

A nasza kotka zjada koniki polne, taki dziwak

nasza też ,a myszy,nornice,jaszczurki to żywe obowiązkowo do domu

mysz uratowana
Makao_J 21:47, 12 sie 2015

Warmia napisał(a)
Przez te upały pewnie niektóre rośliny nie zdążą sie przebarwić, bo wcześniej zgubią liście. Trochę szkoda, gdyby miało nie być polskiej złotej jesieni.

U mnie przez upały najbardziej cierpi trawnik. I to zawsze w tym samym miejscu (siano). Reszta o dziwo daję radę a nie mam nawodnienia mechanicznego tylko ręczne i podlewam raz dziennie bo mi się nie chce. Magnolia Siebolda zaczyna kwitnienie (po raz pierwszy ) a Susana powtarza kwitnienie i ma więcej pąków niż na wiosnę . Tylko z tym trawnikiem się gubię.

A co do budlei to jak widzę je u Ciebie to stale kombinuję gdzie ją wpasować. Strasznie na nią choruję od roku i już miałam się pogodzić że jej nie wcisnę ale chyba jednak muszę
Warmia 21:53, 12 sie 2015

Makao_J napisał(a)

U mnie przez upały najbardziej cierpi trawnik. I to zawsze w tym samym miejscu (siano). Reszta o dziwo daję radę a nie mam nawodnienia mechanicznego tylko ręczne i podlewam raz dziennie bo mi się nie chce. Magnolia Siebolda zaczyna kwitnienie (po raz pierwszy ) a Susana powtarza kwitnienie i ma więcej pąków niż na wiosnę . Tylko z tym trawnikiem się gubię.

A co do budlei to jak widzę je u Ciebie to stale kombinuję gdzie ją wpasować. Strasznie na nią choruję od roku i już miałam się pogodzić że jej nie wcisnę ale chyba jednak muszę

Ach te moje budleje Ja nie chcę być jakaś upierdliwa, ale dlaczego nie pokażesz swojego ogrodu?
Warmia 21:55, 12 sie 2015

Momoko napisał(a)

nasza też ,a myszy,nornice,jaszczurki to żywe obowiązkowo do domu

U nas jeszcze są żaby
Donia72 21:57, 12 sie 2015

Żaby i jaszczurki to chociaż są pożyteczne
Makao_J 22:00, 12 sie 2015

Chyba to siano pokarzę zamiast trawnika. Nic nie rośnie na stałym miejscu tylko w "przechowalni". Tu dziura tam dziura. Naprawdę jeden wielki bałagan. Ale myślę że na wiosnę już pokarzę.
A może wcześniej. Na razie mam parę niefajnych problemów z córcią i zaglądam do Was odreagować a ogród poszedł w odstawkę.
Ale robię zdjęcia na bieżąco.
Karol99 22:03, 12 sie 2015

Makao_J napisał(a)

U mnie też trawnik cierpi najbardziej, ale dobrze, że się szybko odbudowuje
Warmia 22:10, 12 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Żaby i jaszczurki to chociaż są pożyteczne

Właśnie są pożyteczne, a te moje koty z lubością się nimi bawią. Cholerniki jedne. Najbardziej żal mi ptaków, których szczątki czasami znajduję. Niestety taka już natura kota.
Warmia 22:19, 12 sie 2015

Makao_J napisał(a)
Chyba to siano pokarzę zamiast trawnika. Nic nie rośnie na stałym miejscu tylko w "przechowalni". Tu dziura tam dziura. Naprawdę jeden wielki bałagan. Ale myślę że na wiosnę już pokarzę.
A może wcześniej. Na razie mam parę niefajnych problemów z córcią i zaglądam do Was odreagować a ogród poszedł w odstawkę.
Ale robię zdjęcia na bieżąco.

To oby wszystko poukładało się jak najlepiej. Ja u siebie też mam wiele miejsc, których po prostu się wstydzę, więc na razie pokazuję te, które mi się podobają.
Teraz planuję zmiany przy tarasie i przeniesienie warzywniaka co wiąże się z ogromem pracy, funduszami(tych obecnie brak ) itd. Nie wiem jak to wyjdzie, ale coś muszę z tym zrobić. Na Twój ogródek będę czekać z niecierpliwością. a i zapraszam jak najczęściej. Jak chcesz to pisz też na prv.