Danusiu, wszystko gustowne i pięknie zestawione, aż chce się tu być bez ustanku...
Ten rdzawy napis "Ogrodowisko" jest wyjątkowej urody...dlatego chcę poddać nietypowy pomysł...żeby osoby odwiedzające Waszą Anglię miały możliwość nabycia takiego napisu pamiątkowego...który przywoływałby najwspanialsze wspomnienia z tak cudownego miejsca, jakim jest Wasz ogród... Pozdrawiam.
Wegetacja w lesie zaczyna dopiero ruszać. Chciałabym z tuj, które posadził poprzedni właściciel, jako osłonę przed lasem, zrobić jednolita ścianę, na wysokość 2 metrów. Nie jest łatwo znaleźć chętną ekipę, a chciałbym zrobić to fachowo..
Piękna wiosna
Magnolia śliczna chyba ma wielkie kwiaty ?
Moja jeszcze śpi. W ubiegłym roku była przesadzana, to trochę odchorowuje.
Hiacynty też mas śliczne.
W tych trzmielinach ładnie wyglądają
Ewa u mnie życie na pełnych obrotach, do tego stopnia że nie mam już siły. Grudzień syn chorował na covid, luty chorowała synowa i wnuk, miał wtedy 9 miesięcy, na szczęście dobrze się skończyło, choć czas pokaże co choroba zafunduje nam później. Ja i mąż jeszcze się uchowalismy. Ja kilka dni temu szczepilam się. Mąż od świąt wielkanocnych zaczął niedomagać. Z tygodnia na tydzień było gorzej. W piątek był operowany, teraz dochodzi do siebie. Choroba trochę odebrała mu podstawowe funkcje, więc narobiłam się trochę. Przed świętami z synem podjęłam decyzję że na działce zburzymy altankę i postawimy nowy domek. W lipcu będzie już postawiony. Teraz wygląda jak na zdjęciu. Trochę za dużo dzieje się na raz. Choroba, domek, praca, brak pogody nie wpływa na mnie dobrze. Ale jeszcze trochę i będzie tylko lepiej....
A co u Ciebie, jak sezon? Odwiedzę cię
15 minutowy obchód po ogrodzie. Podlałam pomidory wsadzone w sobotę, nawet nie było sucho pod nimi. Ale i chłodno cały czas było 5 w dzień, 3 w nocy.
Jeleń pastwił się nad moją ostatnią lilią, dół wykopał na długpść przedramienia.