Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 22:02, 02 cze 2021

A mi się podoba pan judaszowiec pasuje do tego zakątka, fajne miejsce mu wybrałaś
Kamcia 22:08, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)
No to lecimy z klonem

Pan Seiryu

A żeby samotnie nie jechał, to załatwiłam mu towarzystwo Pani Brzozy (karłowatej, na pniu, ale za to z bujną czupryną)

Fajne w klonach jest m.in. to, że można je formować.
SlonecznyOgrod 22:13, 02 cze 2021

Głoga masz pięknego, u mnie w pobliskim mieście jest ich mnóstwo, zamiast na drogę to na boki patrzę, cudnie kwitną
Zakupy jak zwykle super, klonik mi się bardzo podoba, duży i ładny
Wiaan 22:28, 02 cze 2021

Super zakupy, klon pierwsza klasa i widziałam u Ciebie pięknego judaszowca.
LIDKA 22:29, 02 cze 2021

Drzewka Ci ładnie rosna.
Kalina cudna-uwielbiam

Klonik piekny kupiłaś.
Agatorek 22:42, 02 cze 2021

Judith, nie usuwaj zdjęcia
Ale dałaś mi do myślenia. Z tym wydawaniem kasy. Bo może pan kowal mi zrobi mały płotek (tylko nie byłby niewidoczny, chociaż w sumie mógłby zrobić jakiś delikatny), muszę go zapytać o wycenę. Chodzi mi tylko o rabatki przed domem, bo psy uwielbiają leżeć pod drzwiami i jak np. podjeżdża kurier, to pędzą, czasami przebiegając po tym miejscu właśnie. 60 cm to dobra wysokość, nawet nie wiem, czy nie za wysoko. Chodzi tylko o psychologiczną barierę.

Asiu, kalina, judaszowiec i reszta dziękuje

Kasiu, moje niestety ani małe, ani delikatne . Berberysy też nie pomogły. Chyba że by miały z metr wysokości, to może wtedy omijałyby to miejsce. Muszę coś tam zainstalować. Chyba na stałe.

Basiu , miejsce dla judaszowca wybrane z powodu „pusto coś na tej rabacie ”. Ale, masz rację, pasuje tam

Kamcia, to dobra wiadomość, zawsze trochę boję się przycinania

Darcia, u mnie na osiedlu, gdzie kiedyś mieszkałam, też było ich mnóstwo. To wtedy się wszystko zaczęło . Żeby było śmieszniej, nie wiedziałam, że to są głogi. Robiłam zdjęcia i szukałam w necie jak się nazywają .

Aneta, dzięki . Judaszowiec to mój „drugi po głogu” , chociaż jest dłużej od niego atrakcyjny. I zaraz przed klonami.
Muszę się jeszcze rozejrzeć za jakimś białym, chociaż chyba bardziej i tak lubię jego liście, niż kwiaty

Lidka, dziękuję . Na razie chyba wystarczy mi klonów, chyba że spotkam gdzieś odmianę shishigashira . I sango-kaku.
Martka 23:00, 02 cze 2021

Aga, judaszowiec kanadyjski - poczytuję, że rośnie na kilka metrów max, jako krzew jest traktowany. Zakochałam się w jego kształcie i kolorze liści. I zwiewności. Kwitnienie na wiosnę chyba tak jak Ciebie, też mniej mnie kręci niż liście właśnie.
kasia1 07:56, 03 cze 2021

Te głogi niby takie niepolecane i kapryśne, ale widzę, że sporo osób je ma i nie narzeka.
Też mnie kiedyś zachwyciły, bo rosną w mojej rodzinnej miejscowości wzdłuż uliczek. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to głóg, tylko, że ładne i że chcę to mieć

Poza tym zazdroszczę zakupów. Kalina piękna. U mnie też w tym roku kwitną. Po raz pierwszy nie dały się mszycy.
Kasia_CS 08:06, 03 cze 2021

Ja też mam posadzone wzdłuż niektórych ulic na osiedlu i nie wiedziałam jakie to drzewa-kwitnienie zawsze mi się podobało- te drobne pęczki pełnych kwiatuszków choć pamiętam rok jakiejś plagi robactwa, gdzie całe korony drzew pokryte były takimi osnowami a w środku kłębowiska gąsienic, które zjadały WSZYSTKO! I tak te głogi sobie upodobały... Ale chyba to był przypadek
Na szczęście już nic ich nie trapi i są piękną ozdobą wzdłuż chodnika i ulic.
Yenna 11:24, 03 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Pani Kalina się ugina pod ciężarem kwiatów

Idzie się zakochać

Agatorek napisał(a)

A żeby samotnie nie jechał, to załatwiłam mu towarzystwo Pani Brzozy (karłowatej, na pniu, ale za to z bujną czupryną)

Wiesz jak taka brzoza będzie rosła?