Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Rododendronowy ogród II. 17:20, 28 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bożenko, nareszcie i Twój piękny ogród pokażą u Mai. Gratuluję i będę oglądać.
Pozdrawiam cieplutko

Nie był to dobry okres na zdjęcia bo mało co było rozwinięte, większośc rozkwita dopiero teraz ale oni mają terminy i teraz kręcą u Niemców.
Mój kawałek raju II 00:03, 28 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, mam werbenkę! Jednak wzeszła, choć trwało to całe miesiące. Już po-pikowana.
Baaardzo dziękuję

szybciej by wzeszła gdybyś rozrzuciła po ogrodzie Bardzo się cieszę pokażesz jak zakwitnie
Mój kawałek raju II 23:41, 27 maj 2013

Do góry
Aniu, mam werbenkę! Jednak wzeszła, choć trwało to całe miesiące. Już popikowana.
Baaardzo dziękuję
Dla odmiany czas na zmiany... 23:37, 27 maj 2013

Do góry
Beatko, buziaki tylko zostawiam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:36, 27 maj 2013

Do góry
No nie mogę tu zaglądać, bo mi się znowu chciejstwa hostowe włączają
A przecież dopiero co kupiłam całą masę.
Ale o takich damach, jakie pokazujesz, nawet nie słyszałam. Ja takie plebejskie nabyłam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:30, 27 maj 2013

Do góry
Haniu, współczuję przymrozków.
Dziewannę masz przecudnej urody, mus się do Eli z chabrowego uśmiechnąć
U mnie kiwi już przekwita, mam pod nim usłany kwiatowy biały dywan.
Pozdrowienia zostawiam
Moja największa pasja - ogród 23:23, 27 maj 2013

Do góry
Kasik, liczyłam, że kwadraty z żurawek zobaczę.
BB 23:20, 27 maj 2013

Do góry
O żesz Ty, Evochichonku jeden!
Jak można? Taki piękny ogród przed nami ukrywać tak długo?
Piękny tytuł, piękna biel w bukszopanach, a fotki miszczowskie.
Oj, tak się cieszę, że z galimatiasu wyszłaś
(Nie muszę już tantiem płacić)
Buziam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:16, 27 maj 2013

Do góry
Izo-Konstancjo, jesteś lekiem na całe zło

Ale - co odnotowuję z ogromną radością - się dzieje w ogrodzie! Z wielką przyjemnością, oprócz napawania się słowem, chłonęłam, jak gąbka, inspiracje - i te, które już zawitały do Twojego ogrodu, jak i te, które będą w przyszłości.
To będzie piękny ogród.
Rododendronowy ogród II. 23:05, 27 maj 2013

Do góry
Bożenko, nareszcie i Twój piękny ogród pokażą u Mai. Gratuluję i będę oglądać.
Pozdrawiam cieplutko
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:01, 27 maj 2013

Do góry
Ja mam ich sześć sztuk(sztuczek?).
Ale jeśli nie dadzą rady, nie będę bardzo płakać - to gratisy, do zakupów trawkowych dodane.
Choć wolałabym, żeby przeżyły - w życiu takiego gratisa nie dostałam Sześć sztuk!
Co z tym ogródeczkiem począć 22:58, 27 maj 2013

Do góry
Jarząbku czy to z zawijaskiem bukszpanowym ostatecznie postanowione? Bo jak masz tam mało słońca, to mnie się podobuje przy trzmielinach kiścień zeblid. Madżenka ma takie w nogach trzmielinowych. I ja też już zeblidy mam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=39#post_0
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:55, 27 maj 2013

Do góry
Tess hakone dostała drugą szansę. Poszla w nogi buka tricolor, w ilosci 5 sztuk (na razie trudno mówić źe to są sztuki) i będzie tworzyć w przyszlości piękną skarpetę..... Powinnam napisać w nieokreślonej przyszłości...
Kubusiowo 22:52, 27 maj 2013

Do góry
Gosiek, ale super sprzęcior! A jakie cudne zdjęcia robi, no, no.
Małżowa lustrzanka nie wytrzymała upadku na beton z wysokości prawie 3 metrów. Może to dobry moment na porządny zakup?
Niezapominajki masz ode mnie, tak. Sama Ci je wcisnęłam, bo tak myślałam, że będą do Kubusiowa pasować. I pasują
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:42, 27 maj 2013

Do góry
To u Ciebie nie pada? U mnie leje prawie nieustannie.
U Ciebie jednej jestem na bieżąco. Mogę tylko napisac, że cudnie jest, ale Ewy-Jarząbka tym nie przebiję
Gdzieś pisałaś, że marnie Ci rośnie Stripe It Rich. Też ją mam (od ubiegłego roku) i jest tragicznie marna. Też myślałam, by ją wyciepać, ale doczytałam, że potrzebuje roku-dwóch, żeby dać reprezentacyjną kępę.
W Gąszczu u Tess 22:33, 27 maj 2013

Do góry
Heloł, Madżenko, heloł.

Evochichonku, milin jeszcze nie kwitnie – za wcześnie. Kiedyś na pewno uda nam się spotkać, też bardzo tego chcę. Piękny ogród stworzyłaś a jeszcze piękniej go pokazujesz.

Beatko, lustro nieustająco w fezie marzeń. Tylko. Małż czasu nie ma, a ja raczej z tych technicznych jestem, więc lustro musi poczekać.

Grabulki, przesadzasz Ale to miłe, nie powiem.
Ta azalia to NN – niestety, nie zapisałam nazwy, a jest u mnie od wielu już lat. Ale ona nie wygląda tak przez cały czas – w miarę kwitnienia robi się raczej żółta z miedzianym odcieniem.

Agentko, odpozdrawiam

Irenko, azalia rzeczywiście ładna, ale kolorystycznie jednak tu na tej rabacie, nie pasuje.

Izo-Kukliku, dzięki za fajny pomysł. Wprawdzie tej rabacie brak głównie czegoś zimozielonego wyższego z tyłu, ale pomysł z funkią bardzo mi się podoba. Może wkomponuję je w kopytnik, bo późno wychodzą?

Madżenko, kwieciście jest, powiadasz? No, obecnie, w porównaniu z erą przedogrodowiskową to u mnie jest szał kolorów

Agnieszko, dziękuję. Połączenie białego z żółtym takie sobie, ale tylko takie tulipany jesienią rzutem na taśmę kupiłam. Zamierzam zamienić w tym roku na róż.

Gosiniak – rada pewnie dobra, ale spóżniona Żurawki citronelki zagęściłam jednak. Generalnie rabatę w przedogródku aktualnie przerabiam. Byłaby już gotowa, ale u mnie leje dziś i lało wczoraj po południu. Wyrzuciłam stąd bordowe żurawki. Nie chciały rosnąć w takim cieniu i błocie. To Georgia Peach .

Kasiu-Boćku, florovit dobra rzecz, już dwa razy dostały. Ale teraz nie mogę im go zapodać, bo mają nieustający nadmiar wody.

Ozzi, fajny pomysł z wiosennymi cebulowymi. Ale ta rabata już nie wygląda tak, jak na zdjęciu. Wygląda… zupełnie inaczej Jak skończę, obłocę. Kopytnik rządzi

Witaj, Karola. Mam nadzieję, że „okolice Puszczy Kampinoskiej” to raczej gdzieś z mojej strony.

W Gąszczu u Tess 06:39, 27 maj 2013

Do góry
Tess heloł
W Gąszczu u Tess 18:03, 26 maj 2013

Do góry
Witaj Tess Piekna kolekcja roślin! Co do żółto-pomarańczowej Azali NN, może to cudnie pachnąca Azalia Sunte Nectarine ? Mam taką samą ale nie jestem pewna do końca- moja rozkwita z kulistych pąków.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego wątku
W Gąszczu u Tess 21:22, 24 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

A mnie się tak nasunął taki pomysł - by na wiosnę już zaczynało się coś ciekawego dziać, wokół cisów zrobić dwa poletka z wczesno wiosennych niewymagających cebulowych np. śnieżnik, szafirki a nawet przebiśnieg, z tyłu zaś cały pasek może być z tych białych tulipanów. Zanim trawy wzejdą cebulowe zrobią swoje, a takie dwa ładne akcenty będą przyciągać wzrok i odciągać od miejsc mniej atrakcyjnych.

A z przodu citronelek i tak dodałabym obwódkę z kopytnika
Mój mały raj na ziemi :) 10:47, 20 maj 2013

Do góry
ANIU (z zielonego...)
oj tak, jednoroczne stanowczo ratuja sytuację

TESS
twardzelka Jesteś

NESKA
no z tym czasem to jakiś przekręt jest.... ale weekend miałam szalenie relaksujący ! piknik w p[rzedszkolu, rowery, goście , a więc leniuchowanie na tarasie ....

ŁOSIU
na mszyce już pryskałam, ale kto wie czy nie zaatakują !?
dzięki za nazwę preparatu

ANA (art)
jetsem tak do tyłu, że nie wiedziałam o dniach Komorowa.... w niedzielę Danusia mi powiedziała..... bramę mogę otworzyc, bo w końcu komorowianka jestem
zresztą i Ogrodowisko zapraszam do mnie, bo to ten sam dzień chyba.....?

AGNIESZKO
senkju kochana ! jak miło

LENKO
dziękuję !!! tras się klaruje tylko kiedy M mi go wykona....?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies