Pięknie to ujęłaś nie można mięć wszystkiego ,a gdyby teraz ktoś powiedział tego za dużo tamtego też pozbądź się połowy-nie jednego pasjonata zabolało by serce pewnie pozbył by się architekta
Ja również witam jak przyjadę do Polski wiosną wszystko ogarnę, zdjęcia prac ogrodowych i samego ogrodu będę wrzucał na bieżąco pozdrawiam dzięki za odwiedziny.
Każdy z nas ma jakieś osobiste odczucia ja lubię bardzo wczesne poranki jak spaceruje z kubkiem kawy po ogrodzie oglądając pierwsze promienie słońca odbijające się w kroplach rosy.
Przemo, trzymam kciuki, grunt, to motywacja i trochę szersza perspektywa niż tylko zrzucenie nadwagi.
Mnie natchnęły 39 urodziny i uświadomienie sobie, że wsród pokolenia rodziców właściwie nie spotykam ludzi zdrowych, wszyscy mają coś, nadciśnienie, miażdzycę, cukrzycę, zmiany zwyrodnieniowe itp. rozrywki a tego typu schorzenia to cena za to, co się je. Pomyślałam, że ja tak nie chcę i nie bawi mnie powiedzenie, że jak się budzisz po 40tce i nic cię nie boli, to znaczy że nie żyjesz.
Od ponad 2 miesiecy sama piekę chleb i mam zamiar robić to zawsze, w ogóle nie ma porównania z kupnym chlebem, zjadamy go do ostatniego okruszka a kupny chleb ciągle zostawał, całe wory nosiłam sąsiadce, która ma kury.
Biała mąka to nie tylko ciasta, ale właśnie chleb, makarony, naleśniki, wszystko robię teraz z razowej i stwierdzam, ze jest lepsze. Leniwe pierogi z mąką graham są świetne, dużo lepsze i w smaku i konsystencji.
W moim przypadku jest jeszcze jeden ogromny plus, odkąd odstawiłam cukier skończyły mi się migreny, z tego jednego powodu było warto
Kasiu, czekolada jest w porządku, ale gorzka, wysokoprocentowa, może mleczną z orzechami zamienisz na taką powyżej 70% kakao?
Basiu robiłem tak samo jak ty schudłem 25 kg potem włączyłem do diety ciasta i ciastka z płatków owsianych brązowego cukru czy mąki razowej , teraz troche przytyłem zmiana pracy wyjazdy itd prubóje wrócić do poprzednich zwyczajów trzymajcie kciuki.
Przemo to tak jak ja nigdy nie było mi po drodze chociaż bardzo chciałem w tym roku złożyłem papiery na architekturę zaocznie i tak się zastanawiam czy nie jestem za stary
Kasiu nie jem po prostu słodyczy za którymi przepadam zamiast ziemniaków kasza lub brązowy ryż nie wiem jak długo pociągne ostatnio kasza rośnie mi w buzi a tu takie śliczności pokazujesz mniam.
a co to za dieta? chciałabym zrzucić kilka kilogramów do maja, może skorzystam?
a ciasteczka są jak napisałam dla babci i dziadka
a tu była wersja na Walentynki ale za wcześnie upieczone i już znikły bo mam w domu 3 ciasteczkowe potworki, 2 małe i jednego dużego