Mieszaj, mieszaj póki można każda opinia się liczy. Jak znalazłam inspirację, w której się zakochałam, to wychodzi, że połowę roślin będę musiała powymieniać
Tiaa, teraz widać lepiej, nadal uważam, że wyglądasz jak dziewczynka A włosy, zmiana ogromna na plus. W długich jest tak, że chodzisz w spietych, a na wyczesane loki nie ma czasu. Finał, nigdy nie ma tak dopracowanej fryzurki jak w krótkich
to peonia White Wings- ona jest późna, dopiero zakwitła, inne odmiany już przekwitły
Uważaj, jak sadzisz peonie żeby sadzić jak w doniczce, nie głębiej- słabo wtedy kwitną
Ja już nie chcę mieszać w debacie nad rabatą,tłum tam masz u siebie
Co do wyglądu- taka fota że trochę kamufluje. Dzięki
Magnolia, a jaka to peonia? Ja tez mam białą, ale ma jeden kwiat a potrzebuje na jesien do inspiracji oczkowej. Osiwieje ze zmartwienia. Odpadł mi już kopytnik, bo jest słońce. Tarczownica dorasta do 1,5m, zasłoni cały ogrod itd...zaczynam byc zła, na wystawie pieknie wyglada, ale pozniej zero składu i ładu. Kopytnik z karmnikiem i dąbrówką, mądrale miętowe
Magnolia, wygladasz jak dziecko, Ty się może jakoś postarz na spotkanie biznesowskie jak masz
Magnolia miło Cię było zobaczyć. Mam nadzieję, że w niedzielę czkawki nie miałaś, bo na spotkaniu zachwycałyśmy się Twoją osobą i nie o wyglądzie tu piszę.
Teraz to mogłybyśmy i wyglądem
ale tu miło, przysiądę na monet.
za porównania do córki dziękuję- mówcie mi tak, mówcie! ( co prawda to totalna nieprawda, ale co tam)
I wrzucę foty ogrodowe,żebyście nie krzyczały.
Zamierzam posadzić trawy The Beatles między berberysami.
Owe berberysy sadzone są średnio co 60 - 70cm...
Sadzenie plamami w małych grupach chyba będzie efektowniejsze niż sadzenie pojedynczo... co o tym myślicie?
Zastanawiam się też, czy dawać te szałwie, o których pisała mi Magnolia... nie wiem czy nie będzie tam tego za dużo...
Może najpierw lepiej posadzić trawy, zobaczyć jak to będzie wyglądało i ewentualnie jakby "brakowało" czegoś nadal, dosadzić szałwię - chociaż ta odmiana deep blue ciężko dostępna jest...
Wiosna to najpiękniejsza pora zapachów ,konwalie,fiołki,bzy!!!,piwonie,jaśmin,jak nie kochać tego.
Kilka moich pachnących roślinek,biały i żółty bez,żółta i wszystkie inne odcienie różu piwonia,magnolia,maczki.Róże zaczynają powoli,ale jeszcze nie kwitną.
Witam. Na ogrodowisku loguje się po raz pierwszy poszukując pomocy i porady w sprawie magnolii Heaven Scent, która do tego roku rosła w dobrej kondycji (magnolia posadzona trzy lata temu, dotychczas tylko liście, duże, ladnie wybarwione, bez szkodników). Okrywana na każdą zimę, stanowisko sloneczne ale z delikatnym polcieniem) W tym roku na wiosnę nawiozlam ja ziemia z kompostownik a, niewielka dawka azotu i nawozem dla roślin kwasnolubnych w płynie (bodajże Florovit). Nowo wypuszczone listki od razu brazowialy zwijaly się i zamieraly. Żal patrzeć jak roślina się męczy. Zauważyłam na niej na paru listach mszyce ale Decis się z nimi rozprawil. Czy to choroba grzybowa? A może objaw przenawozenia? Czy da się ją jeszcze uratować czy też pozostaje jedynie wysadzenie? Bardzo proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję
A tutaj obiecany buczek. Ma przysłonić widok na tył ogrodu, podobnie jak głębiej posadzony drugi buk i magnolia. Jak się rozrosną, powinno być fajnie :
Widok w kierunku wyjścia
A tutaj młody i jego wcześniejszy braciszek. Różnica w wielkości i cenie
Co dać mu w nogi? Trawkę czy żurawkę? Czy zostawić tak bez skarpetek? :