Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Matka 21:57, 14 lip 2015

To ile Ty tych słoików naszykowałaś na wyprawę dla Famili?
agniecha973 22:02, 14 lip 2015

Jeden na każdy dzień.
popcorn 09:14, 15 lip 2015

agniecha973 napisał(a)

Karolina, w pół godziny to ja obiadu nie zrobię od początku do końca, tylko taki urlopowy, wstępnie przygotowany. No, może jakieś placki czy naleśniki, to się może udać, zależy jak długo trzeba smażyć
To mnie pocieszyłaś, bo się zaczęłam zastanawiać co jest ze mną nie halo, skoro wszyscy mogą i nie ma problemu?
pozdro
popcorn 09:17, 15 lip 2015

Aga, a co w te słoiki pakujesz? Leczo? Mielone? Klopsiki? Nie mam więcej pomysłów Znaczy na gorąco zalewasz sosem, zamykasz i już, wytrzymają poza lodówką te powiedzmy 10 dni?
to jest jakiś patent
Do Wojsławic i ja w tym roku planuję się wybrać
magnolia 09:49, 15 lip 2015

agniecha973 napisał(a)

Madzia, jak dawno cię nie widziałam! Fajnie, że się odzywasz. Ta rabatka rośnie i zastanawiam się czy kiedyś nie powiększyć jej o jedną trawkę w każdą stronę, tzn, poszerzyć o rządek traw z każdej strony. Bo jak graby nabiorą masy, to może być ciut wąsko. Co myślicie? Marto-Magnolio???

Wojsławice mi się marzą, a jakże! Ale to tak daleko na jednodniowy wypad! Zobaczymy jak będzie. Chęci są, a życie pokaże czy się uda.

Buziaki

pewnie, będzie lepiej jak poszerzycie
agniecha973 10:29, 15 lip 2015

popcorn napisał(a)
Aga, a co w te słoiki pakujesz? Leczo? Mielone? Klopsiki? Nie mam więcej pomysłów Znaczy na gorąco zalewasz sosem, zamykasz i już, wytrzymają poza lodówką te powiedzmy 10 dni?
to jest jakiś patent
Do Wojsławic i ja w tym roku planuję się wybrać

Karolina, wszystkie rodzaje mięs tak pakuję, oprócz tych z kością, bo nie lubię jak mięso przy kości dłuzej niż 1 dzień zalega. Ugotowane/usmażone na gotowo pakujesz w słoik (nie musi być tam sosu), zakręcasz i zagotowujesz jak przetwory, ok. 30 min. I gotowe. To wytrzymuje bez lodówki długo, myślę, że pół roku spokojnie, a pewnie i dłużej. Jak były trudne czasy, moja mama zawsze tak szykowała naszą rodzinę pod namiot w dzikim lesie. Po przyjeździe tato kopał w ziemi dołek, pakował do tej chłodziarki zapasy i żyliśmy w lesie dopóki się nie skończyło
Oprócz mięs biorę sos leczo, sos meksykański do tortilli, czasem bigos, gołąbki. Co tylko dusza zapragnie. Nawet rosół - wywar możesz tak zabrać
agniecha973 10:30, 15 lip 2015

magnolia napisał(a)

pewnie, będzie lepiej jak poszerzycie

Tak to widzę w przyszłości.
malkul 10:31, 15 lip 2015

nie mogę sie na patrzec na tę grabowo trawiasta rabatę śliczna jest bardzo
agniecha973 10:34, 15 lip 2015

Jeszcze nie jest "równa". Trochę powygryzana, bo tu zarosła, tam miałam miskanty na rozmnożenie... Pokazuję najładniejszy fragment. A ten jest już ekstra.
magnolia 10:38, 15 lip 2015

jest ekstra, bardzo ekstra!