Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:26, 18 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Anek lawendę zostawiasz ... jest moja ... no przecież fiesz, że mam tylko w jej łanie sukces ogrodniczkowania (naparstnicom tylko nie udało mi się zaszkodzić )))) ) ...
i jak ją zostawisz to te lilie chyba za nią pokaż ... jak w tym kfiatku pięknie przenikają kolory !!! ... i zupełnie przypadkiem ... mimo woli ... nie żeby specjalnie przepięknie skomponowane kolorystycznie ... ehhhhhh ... dużo się jeszcze muszę napatrzeć
Liliowo i kolorowo:) 10:57, 18 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aż mi się wzdychnęło do tych Twoich roz...cudne!!!!
Lilie zniszczone....szkoda bardzo...

Oj szkoda Kasiu mi też ale coz byle juz wiecej gradu a teraz slonce sprzyja rózą Wieczorkiem dam inne jeszcze
Liliowo i kolorowo:) 10:38, 18 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Oj, grad poniszczył lilie? Wszystkie? Czy można liczyć jeszcze na jakieś liliowe zdjęcia?
Pozdrawiam

Ewelinko grad zniszczył ok.50% wiec jezeli nie będzie następnego gradu to coś będzie. Probnozy są niezbyt a teraz to już należy wszystkiego się obawiac ale nic nie poradzimy.
Liliowo i kolorowo:) 09:34, 18 cze 2013

Do góry
Aż mi się wzdychnęło do tych Twoich roz...cudne!!!!
Lilie zniszczone....szkoda bardzo...
Ogród z łezką 09:21, 18 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudne masz te irysy Kasiu Pozdrawiam

I znowu trzeba będzie na nie rok czekać Ale teraz różami się cieszę, zaraz lilie będą
Moja działka. 23:19, 17 cze 2013

Do góry
Ale masz fajnego pomocnika Piekne roze i ta liliowa taka ładna no a lilie to faktycznie masz zniszczone ale paczki tez tak wygladaja?
Liliowo i kolorowo:) 21:45, 17 cze 2013

Do góry
Bogusiu róze nie ucierpialy tylko minimalnie ale lilie to ok.50% ale oby juz wiecej takiego gradu i innych kataklizmow.
Liliowo i kolorowo:) 21:44, 17 cze 2013

Do góry
Oj, grad poniszczył lilie? Wszystkie? Czy można liczyć jeszcze na jakieś liliowe zdjęcia?
Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:33, 17 cze 2013

Do góry
Bardzo, bardzo wszystkim Wam dziekuje za ciepłe słowa i ze zaglądaliscie do mnie a mnie troche tutaj nie było bo tak czasami jest, ze jest troche zawirowan w życiu. Ale teraz troche mysle nadrobie. Przy pomocy mojej kolezanki Matyldy uporzadkowałam ogrod po tym szalonycm gradzie i najbardziej ucierpały hortensje i lilie ale za to róże teraz dają czadu bo pogoda jest cudna wiec troche zdjec róż chociaz jest ich tyle, ze trudno wybrac zdjecia bo wszystkich się nie da zamiescic.
Ukochany ogród ;) 21:20, 17 cze 2013

Do góry
U mnie też lilie wcześniejsze szykują się do kwitnięcia ale mam takie które dopiero z ziemi wyłażą . zakwitną późno bo i późno były kupione .. Na mszyce mam gnojówkę z pokrzyw ,krwawnika .. Do gnojówki dolewam mydło potasowo-czosnkowe ,którego dolewam do konewki ..
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:01, 17 cze 2013
Do góry
W kwietnym ogrodzie co rusz coś zachwyca Piwonie kwitną tak krótko, ale lilie mają nie tylko subtelną urodę ale i mocny zapach. Dziękuję Kolor pastelowy, piękny, w sam raz też do romantycznego ogrodu Dajanki. Nie wiedziałam Hanusiu, że można pylniki obrywać i w dodatku ten zabieg przedłuża im kwitnienie. Miałam żółte lilie na działce i do domu wracałam z żółtym nosem i dużymi plamami z pyłku na ubraniach nie należy ścierać go rękami, bo tłuszcz utrwala plamę, musi wyschnąć, potem można go zetrzeć szczotką, taśmą klejącą, albo okurzaczem, jeśli plama pozostała, można powiesić ubranie na słońcu, aż po kilku godzinach same znikną.
Całusy zostawiam dla Ciebie Haniu i właścicielki ogrodu... jeśli nie poleciała gdzieś na miotle
Koło mnie jest góra Brocken - według mitologii germańskiej odbywa się tam w Noc Walpurgii sabat czarownic - ale to już było 30. kwietnia na 1.maja. Ja przed chwilą umyłam taką "miotłę wiedźmy", stoi na głowie, suszy się i teraz jej widok zawsze będzie kojarzył mi się z tym sympatycznym avatarem
O rozarium napiszę co nieco za jakiś czas
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 17:45, 17 cze 2013

Do góry
Zazdroszczę Tobie tej bliskości słynnego Rosarium. Jak zdrowie? Moje piwonie już przekwitły, ale lilie zaczynają cieszyć oko! Jedna dla Ciebie.Pylniki usunęłam/

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:05, 17 cze 2013

Do góry
Żal serce ściska jak się patrzy na te biedne funkie. Iryski sliczne. Moje lilie też jeszcze w pąkach.
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:40, 16 cze 2013

Do góry
Lilie za chwilę będą kwitnąć

Ta lawenda strasznie kiepsko rośnie.....Trzy lata, a sadzonki właściwie mniejsze niż przy sadzeniu... Muszę ją wymienić na tą szerokolistną....albo w ogóle na coś innego - może na traffki?

Warto była czekać na tą piwonię 3 lata - jest booooska.....Choć w firletkach ledwie ją widać.....

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:24, 16 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Oj Marzenko był kryzys i to jaki jeszcze sporo zostało, ale teraz to już bardziej na spokojnie.

Zdjęcia z niedzielnego, słonecznego i ciepłego poranka

Żurawkowa fala

Rh i azalie już przekwitły.

Moje ulubione miejsce, liliowce, lilie mutanty i żurawki w jednym miejscu (jedną chyba czeka eksmisja bo psuje mi widok

I dla wszystkich pozdrawiam tyle kolorów żurawki to jeszcze nie widziałam suuuper
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:49, 16 cze 2013

Do góry
Biedne funkie ale, że lilie już u Ciebie kwitną, moje jeszcze w pąkach.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:30, 16 cze 2013

Do góry
dziś wizyta w Hortulusie...wreszcie...nareszcie

troszkę zdjęć będzie

zacznę od...warzywnika

żywopłoty, żywopłociki

przepiękne lilie wodne

Mój kawałek raju II 20:24, 16 cze 2013

Do góry
lilie azjatki
liliowce
ostrogowce trzykrotki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:13, 16 cze 2013

Do góry
Kolejny piękny ogród, jak widać po tych kilku stronach wątku robiony z sercem i pasją a to najważniejsze Z wielkim uznaniem podchodzę do ogrodów w których widać choć trochę kolekcjonerskie ciągotki, a nie tylko powielanie schematów. Kolekcja żurawek godna pozazdroszczenia również bardzo je lubię tylko odmian mam co najwyżej połowę tego co Ty, ale sukcesywnie powiększam. Hosty też piękne i jak widzę za kilka dni, tygodni będziemy podziwiać liliowce i lilie.
Mój ogród moja miłość 15:27, 16 cze 2013

Do góry
Dziekuję Danusiu za podpowiedź.
Brzydka ściana jest naszą zmorą. Kupując w szkółce krzewy, doradzono mi róże pnące na tą scianę i tak też zrobiłam. dokupiłam tez kilka róż parkowych między którym stanie ławeczka. Ściana daje w tym zakądku cień, od godziny 11 jest to juz całkowicie zacienione miejsce. Pozostała część naszej kaskady i roślin wystawiona jest na słońce.
O roślinach wodnych tez pomyślałam, już wsadziłam lilie wodną 'Yellow Sensation i 'Youh Ling, posadziłam Irysy wodne, pałki szerokolistne niestety mam problem z nabyciem roślin wodnych, czy warto je zamówić przez internet?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies