Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 17:13, 28 cze 2013

Czekam z niecierpliwością na hortensję
nebel 17:14, 28 cze 2013

A to mój zeszłotygodniowy zakup Tuscany
reni 21:42, 28 cze 2013

Ewo pięknie jest..róże zachwycają
Joku 22:50, 28 cze 2013

ostatnio widziałam "zarośla" z Tuscany w Sopocie. Bardzo podoba mi się taki kolor kwiatów. Lichtkoenigin Lucia też posiadam. Kupiłam przez przypadek, bo spodobały mi się pączki. Zaczęła wcześnie kwitnąć i ładnie pachnie.
monteverde 23:47, 28 cze 2013

Ewa moje faworytki To Tuscany, po zimie mi nie odbiła, Heritage, jest subtelna i Jazz szkoda, że nie wiedziałam, że będziesz kupowała Tuscany droga była? lilie niektóre masz takie jak ja Hortensja ladnie zakwitnie, moje już nawet ogrodowe kwitną oczywiście nie wszystkie, ładnie w ogródeczku, pozdrawiam
nebel 12:09, 29 cze 2013

Reni dziękuję Twoje róże też są sliczne, jak wszystkie zresztą. Na prawdę lubie te rośliny. A do tego jak uda mi się posadzić dokładnie takie jakich potrzebuję, będę bardzo rada

Jolu, Tuscany, to oczywiście odmiana, z ktora spotkalam sie na forum i pasuje do mojego ogrodu. Dlatego znalazła sie u mnie Na razie 2 krzaczki, ale w przyszłości, może więcej. Co do 'Luci' posadziłam ją w takim miejscu, gdzie nie bardzo pasuje kolorem. Pewnie na jesieni ją przesadzę w inne miejsce, ale sama róża, bardzo mi się podoba Pozdrawiam serdecznie, zaglądam do Ciebie systematycznie

Aniu Dziękuję za miłe słowa
Ja wszystkie swoje róże do tej pory bardzo starannie okrywałam na zimę, gałązkami świerka.
Tuscany kupiłam w Rosarium. Cena za jedną doniczkę 18,43 plus 21,00 przesyłka, za pozostałe róże - 5 innych odmian, placiłam 16,98 za szt. w sumie kupiłam 12 doniczek.
Moniika 14:23, 29 cze 2013

nebel napisał(a)
'Heritage' - mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy tej róży. Bardzo mi zależy, aby udało mi się dokupić odmiany do niej podobne.

piękna , nie dziwie sie ze szukasz podobnych
nebel 15:07, 29 cze 2013

Moniko, widziałaś jak to wygląda? Nie za ciekawie
Mam pewien pomysł na nową różaną rabatę. Kupiłam już i posadziłam -
- Cardinal de Richelieu - 2szt.
- Jowita - 2szt.
- Reine des Violettes - 2szt.
- Rosa centifolia 'Henri Martin' - 2szt.
- Rose de Resht - 2szt.
-Tuscany - 2szt.
Wybrałam róże, przede wszyskim nie wymagajace okrycia, pachnące i o ciemnej różowej barwie.

A przed nimi chcę posadzić i już zamówiłam - czekam na dostawę.

- Herkules - 3szt.
- Queen of Sweden - 3szt.
- Louise Odier - 3szt.
- Jaques Cartier - 3szt.
- Mary Rose - 2 szt.
- Heritage - 2 szt.

Na razie mam taką wizję tego co chcę stworzyć.
Moniika 17:44, 29 cze 2013

A skąd teraz można zamówić? Mi strasznie sie ta Twoja Jezz tez podoba i ja bym do mojego Taty zamówiła
nebel 18:01, 29 cze 2013

Moniko wszystkie róże jakie do tej pory kupowłam pochodzą z Rosarium.
Napisz na pr. do mnie, mam u nich w yej chwili otwarte zamówienie, więc będziemy w razie czego mogły połączyć