Tak sarny są nietypowym elementem zimowego ogrodu
Ptaków jest mnóstwo, z okna chętnie je oglądamy
Tłumy przy karmnikach to normalka
Dzwońce przeganiają się, awanturują, a sikoreczki są spokojne, wróble i mazurki jedzą z ziemi to co spadnie z karmnika a nad wszystkim czuwa krogulec, on też chce coś zjeść
Sarny niedługo mi do domu wejdą
Siatki nie mam, ja mam tylko boczne płoty a przód i tył nieogrodzone, eM nie zdążył i tak zostało... wszystko rozgrzebane od 10lat i zostawione
U mnie dużo zarośli, po sąsiedzku zagajniki sosnowe ptaki w takich krzakach dobrze się czują
Będą i u Ciebie, niech no tylko drzewka i krzewy urosną
Kupiłam czarny słonecznik 30kg, bo ptaszki go uwielbiają
Czarny słonecznik
Przymykam oko na sarny bo szkody niewielkie
Róże wysoko przysypane śniegiem, a to co wystaje to sarny skubią.
Zgadza się, dawno tak nie było, sarny nieraz zostawiały ślady na warzywniku, ale nie tak blisko domu i nie tyle śladów. Teraz to mu w szoku jesteśmy gdzie one nam tu podchodzą.
Fajnie, że tez dokarmiasz
Piękne zimowe obrazki. Super te domki dla ptaków na ścianie.
I dalej mróz, u nas dziś -16 w nocy (wiem, że w innych miejscach więcej, ale to też niemało). Pozdrawiam cieplutko!
Witaj Moniko! Masz piękny ogród. A w tych rabatach po prostu się zakochałam, piękne rośliny, fantastycznie skomponowane. Podziwiam! Pozdrawiam serdecznie!
Ela! Też bardzo lubię wodę w ogrodzie, nawet małe ciurkadełko, a już jest miło. Dużo róż mam kupowanych bez nazw - nazwa typu "róża czerwona" . tylko kilka znam, kolejnym razem wpiszę. Pozdrawiam!
Na przykład ta to Rosarium Uetersen. Ma ogrom kwiatów!
O rany, zapaliła się tektura, którą owinęłam różę!
Ale zaraz, zaraz..... to chyba śnieg płonie, nie karton....
To oczywiście dowcip
Ogień płonący w kominku odbija się w oknie tarasowym. Zawsze mamy wrażenie, jakby w ogrodzie płonęło drugie ognisko Jak widać nawet w dzień, przy pełnym oświetleniu, też jest efekt...