Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Dorota123 10:21, 30 maj 2021

Ewo bardzo przykra sprawa z tymi dzikami. Ty mieszkasz w mieście i one tak sobie paradują po ulicach, aż strach myśleć o spotkaniu z nimi.
Ja mieszkam na wsi przy lesie, pamiętasz? I wiem, ze w lesie są dziki, bo nawet na samym brzegu lasu są zryte ślady po nich. Na szczęście nie wychodzą z lasu i nie szwędają się między domami.
Ewa777 11:33, 30 maj 2021

MiluniaB napisał(a)
Piękny pokrój na Shirasawy

Nad kształtem klonika pracuje mój mąż Jest prowadzony na bonsai
Ewa777 11:39, 30 maj 2021

Anusia napisał(a)
Ewa wspolczuje bardzo. Drugi raz ta sama sytuacja. Ech, jak na razie u nas spokoj.
Kacik japonski z azaliami wysmienity.

Kącik japoński teraz najbardziej przyciąga wzrok Widzę go, gdy siedzę przy stole w salonie

Dziki tak poryją rabaty, że potem cały dzień spędzasz na zasypywaniu tych dołków. A ten czas mogłabym poświęcić na inne prace. mam tyle zaległości w ogrodzie przez to zimno. Do tego przemieszały mi ziemię z korą i nie wiem, czy znowu podsypać, czy dopiero, gdy uda mi się zrobić ogrodzenie.
Ewa777 12:06, 30 maj 2021

TAR napisał(a)
Ewa bardzo Wam wspolczuje akcji dzik. Ale o ile moge wtracic swoje grosze to zrobcie gotowa podmurowke z tych wyzszych 50 cm. ja mam takie i czesciowo mam wkopane w ziemie i zabetonowane. podmurowka łączy sie z elementem podslupkowym i w nim wbetonowane sa słupki. nie kosztuje to o wiele wiecej niz bloczki.

Karmnik wyglada oblednie z azaliami. A ten Shirasavy to jakis nowy nabytek? Piekny, skad masz? na privka poprosze

Dzięki Tarcia Każda rada na wagę złota Chyba tak właśnie zrobimy jak piszesz, bo te panele druciane też nie wyglądają nam na bardzo mocne. Chyba że są różna rodzaje. Dopiero poznajemy się z tematem.

Ta roślina zadarniająca przy azaliach to Azorella trójwidlasta.
Klonik Shirasawy był kupiony w szkółce w Chwaszczynie już kilka lat temu. Strasznie był drogi, ale bardzo chcieliśmy go mieć
Ewa777 12:07, 30 maj 2021

kasia1 napisał(a)
Ten klonik obłędnie wygląda na tle soczystej trawy.

Kolor liści a rzeczywiście niesamowity Bardzo lubię go, bo się wyróżnia na tle zieleni
Ewa777 12:12, 30 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Ewo bardzo przykra sprawa z tymi dzikami. Ty mieszkasz w mieście i one tak sobie paradują po ulicach, aż strach myśleć o spotkaniu z nimi.
Ja mieszkam na wsi przy lesie, pamiętasz? I wiem, ze w lesie są dziki, bo nawet na samym brzegu lasu są zryte ślady po nich. Na szczęście nie wychodzą z lasu i nie szwędają się między domami.

Dorotko, mi wydaje się, że właśnie dlatego, dziki, które mieszkają w lesie nie muszą szukać jedzenia i nie wychodzą ze swojego terenu. Nasze mieszkają w zagajnikach i pewnie im brakuje jedzenia, stąd spacery na osiedla. W tym czasie, kiedy były u mnie pierwszy raz widziałam zryte pobocze przy bardzo ruchliwej ulicy w Gdańsku. Nie wiem jak one to zrobiły, że się nie bały.
Roocika 13:55, 30 maj 2021

Ewa trzyma.kciuki.za szybki wybór wykonawców i szybką robotę.
Jak się trafi dobra firma to dwa dni i ogrodzenie stoi.
Piękny klonik, to nowy?
Ewa, jak Twoje ambrowce duże mają listki? Nasz przesadzony wypuszcza listki, na razie takie małe, może coś z niego będzie?
Ewa777 22:09, 30 maj 2021

Roocika napisał(a)
Ewa trzyma.kciuki.za szybki wybór wykonawców i szybką robotę.
Jak się trafi dobra firma to dwa dni i ogrodzenie stoi.
Piękny klonik, to nowy?
Ewa, jak Twoje ambrowce duże mają listki? Nasz przesadzony wypuszcza listki, na razie takie małe, może coś z niego będzie?

U mnie niestety problem jest ze znalezieniem wykonawców, żeby mieli czas. Terminy najczęściej bardzo odległe są.
Klonik jest u nas już 4 lata.
Ambrowce już wypuszczają listki. Na razie są malutkie, ale zaraz się rozbujają Fajnie, że Wasz też daje znaki życia

Ewa777 22:45, 30 maj 2021

Genie nadal kwitnie

Teraz głóg ma swoje 5 minut.

Ewa777 22:47, 30 maj 2021

Borówki

Krasawica Moskwy

Floksy