Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:10, 30 maj 2021

Basieksp napisał(a)

Jak tuneli foliowych nie ma to tak
Agatorek 21:24, 30 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Urokliwa ścieżka
I coraz więcej kolorów, pięknie
sylwia_slomc... 21:28, 30 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Urokliwa ścieżka
I coraz więcej kolorów, pięknie

Ścieżek trawiastych ubywając trawnika mi przybywa ostatnio
AniazUroczyska 21:55, 30 maj 2021

Czytam że walczycie ze ślimakami, Taka rada wpadła mi dziś w oko.

Podobno ślimaki nie lubią odczynu kwasowego kawy. Aby je odstraszyć wystarczy posypać ziemię, po której grasują nieproszeni goście resztkami kawy mielonej.
Ktoś stosował ten sposób? Czy jest skuteczny? A może łuski od kawy można by było zastosować?
sylwia_slomc... 10:15, 31 maj 2021

AniazUroczyska napisał(a)
Czytam że walczycie ze ślimakami, Taka rada wpadła mi dziś w oko.

Podobno ślimaki nie lubią odczynu kwasowego kawy. Aby je odstraszyć wystarczy posypać ziemię, po której grasują nieproszeni goście resztkami kawy mielonej.
Ktoś stosował ten sposób? Czy jest skuteczny? A może łuski od kawy można by było zastosować?

Aniu ja nie piję kawy od 20 lat, Emuś pije, ale to mało na pół hektara, a one grasują w całym ogrodzie Gdybym nawet chciała kawę kupić i wysypać zapłacę majątek, a skutek niepewny, do tego zakwaszę ziemię. Ale dziękuję za chęć pomocy, doceniam
Roocika 11:10, 31 maj 2021

Beztrosko czytam o podagryczniku, wygooglałam i co i mam go pełno, wchodzi z lasu. No wyrywam a i tak jest

Dojrzałam grujecznika

Pozdrawiam Sylwia.
Fotki na dużym ekranie się super ogląda
sylwia_slomc... 12:04, 31 maj 2021

Roocika napisał(a)
Beztrosko czytam o podagryczniku, wygooglałam i co i mam go pełno, wchodzi z lasu. No wyrywam a i tak jest

Dojrzałam grujecznika

Pozdrawiam Sylwia.
Fotki na dużym ekranie się super ogląda

No niestety podagrycznik to zmora wielu ogrodów
marba 15:45, 31 maj 2021

Sylwio, współczuję inwazji ślimaków, ale pomimo tego Twój ogród prezentuje się imponująco. Naprawdę jest się czym zachwycać. Przed nami lato, jeśli przyjdą upały i teren obeschnie to problem ze ślimakami się zmniejszy.
Mam nadzieję, że floksy ode mnie nie przyniosą mi wstydu i w porze kwitnienia pokażą swą urodę. Niech Ci pięknie i zdrowo rosną. ):
sylwia_slomc... 21:14, 31 maj 2021

marba napisał(a)
Sylwio, współczuję inwazji ślimaków, ale pomimo tego Twój ogród prezentuje się imponująco. Naprawdę jest się czym zachwycać. Przed nami lato, jeśli przyjdą upały i teren obeschnie to problem ze ślimakami się zmniejszy.
Mam nadzieję, że floksy ode mnie nie przyniosą mi wstydu i w porze kwitnienia pokażą swą urodę. Niech Ci pięknie i zdrowo rosną. ):

Basiu Kochana Jesteś Taką kępę mi dałaś, że podzieliłam na kilka mniejszych i mam w dwóch miejscach ogrodu wsadzone, a jeszcze dla Anitki zostawiłam też
Te które są ( ślimaki to już raczej nie znikną jak za dotknięciem magicznej różdżki tyle, że będą żerować nocą na rosie. Ale może się tak nie rozmnożą....
Basilikum 21:35, 31 maj 2021

oj inwazje slimakow mam i ja, kaczki nie nadazaja.