Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 10:52, 30 kwi 2021

Do góry
I jeszcze jeden ciekawy

Hosty pędzą

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 10:51, 30 kwi 2021

Do góry
Agnieszka każdy sposób dobry, byle oszczędzić plecy.

Moje wczoraj dostały lekko w d.... bo przez 6 godzin przenosiłam i malowałam belki na taras.

Za kilka dni druga tura.

A tu przyjemniejsze rzeczy. Caradonna, narecznicza i kuklik.

Kuklik mój pierwszy, pewnie nie ostatni.

Ogród... 10:42, 30 kwi 2021

Do góry
Asiu polecam hosty, one są bezproblemowe, Jedyny problem, to lubią je ślimaki, ale ja sypię niebieskie granulki. U mnie rosną raczej w cieniu, ale wiem, że istnieją takie odmiany, co tolerują słońce. Ja mam ok 30 odmian, specjalistką nie jestem od ich uprawy, ale one rosną bezobsługowo.

wymienię tawuły japońskie 4szt 10:27, 30 kwi 2021

Do góry
wymienię 4 szt tawuły japońskiej na róże, cisy, piwonie
Ogród... 10:24, 30 kwi 2021

Do góry
Pozdrawiam serdecznie.
Alu, wiosna nadeszła. U mnie dzisiaj noc bez przymrozku. Nawet nie wnosiłam zakupionych sadzonek bylin do domu, hartowały się całą noc na powietrzu. Ale dzisiaj znów zapowiadają ujemne temperatury w nocy.
Basiu, dziękuję za rady. Chyba też swoje szachownice perskie rozsadzę.
Mirello, bukszpany muszę opryskać. Wyglądają z bliska gorzej, niż zimą. Chyba choroba je atakuje przez zimno i wilgoć.
Asiu, zimno u mnie w nocy i w dzień, ale wiosna przyszła.
Jolu, zapraszam. U Ciebie piękne pokoje w ogrodzie, u mnie tylko jeden duży "pokój"ogrodowy. Lubię wiosenne kwiaty, one mnie trochę mniej, a raczej nie lubią gliny, w której rosną.

Miłego dnia
Ogród... 10:13, 30 kwi 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Witam serdecznie.
Agnieszko, co do określania wysokości mam problemy, ale M mówi, że jabłonka jest wysoka na ok 4 metry. U mnie rośnie już kilka, a właściwie kilkanaście lat w gliniastej ziemi. Nie dbam o nią, czasem sypnę nawozem uniwersalnym, kiedy wszystko w ogrodzie nawożę. Nie przycinam, nie formuję. Nie wiem, jak u innych, ale u mnie nie tworzy ozdobnych jabłuszek jesienią, tylko takie zaschnięte owocki. Może dlatego, że jej nie opryskuję od chorób.

A to hosta Praying Hands. Bardzo ja lubię

Tutaj po wycięciu przekwitłych kwiatostanów

Beata, dziękuję za fotki
To moje pierwsze hosty Bardzo mi się podobają.
Widzę, że z tyłu masz jakieś paprocie?
April podbija las... 10:10, 30 kwi 2021

Do góry
Dobre zmiany z tą hakonką, ona u Ciebie ładna rośnie. Proso u mnie też jeszcze nie ruszyło. Ja się miłością do kotów zaraziłam od Mrokasi i u Ciebie jak zobaczyłam te cuda. I zamieszkały ze mną dwa. Jest miłość, za to sunia daje popalić Więc trzymają się koty razem z psem razem.
Ogród... 09:47, 30 kwi 2021

Do góry
Witam serdecznie.
Agnieszko, co do określania wysokości mam problemy, ale M mówi, że jabłonka jest wysoka na ok 4 metry. U mnie rośnie już kilka, a właściwie kilkanaście lat w gliniastej ziemi. Nie dbam o nią, czasem sypnę nawozem uniwersalnym, kiedy wszystko w ogrodzie nawożę. Nie przycinam, nie formuję. Nie wiem, jak u innych, ale u mnie nie tworzy ozdobnych jabłuszek jesienią, tylko takie zaschnięte owocki. Może dlatego, że jej nie opryskuję od chorób.

A to hosta Praying Hands. Bardzo ja lubię

Tutaj po wycięciu przekwitłych kwiatostanów
Mój ogród pod lasem 09:25, 30 kwi 2021

Do góry
Niestety przy braku słońca nie wyglądaja tak pieknie jak wtedy gdy jestAle musisz sobie wyorazić jak pieknie słońce prześwietla te różowe kwiatkiTo jedyne co na razie mam do pokazania.Jutro może wiecej

April podbija las... 08:47, 30 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
I żeby było jeszcze bardziej do bani, to smuty kotek, którego siostra nie kocha

Bardzo rzadki obrazek, kiedy obydwa udaje się uchwycić w jednym kadrze i to w spokojnej pozie

Częściej on się zbliża do niej cichutko na pazurkach... i od razu jest besztany za złamanie zakazu zbliżania

Więc nieborak wycofuje się tyłem.

Ale jeżeli nie dzieje się to wystarczająco szybko, sytuacja się zaostrza

Potem to już można sobie tylko wyobrażać co dalej...

Piękne masz te koty AprilkuJa mam trzy dachowce i kotka tez cały czas na chłopaków furczy, warczy albo paca łapą, gdy staja w jej zasięgu. Ale one jakoś nie wyglądają na to ,żeby się nią za bardzo przejmowały. Może Twój kotek te smutne miny robi ,żeby w Tobie litość wzbudzic?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:43, 30 kwi 2021

Do góry
Sylvatika napisał(a)

Dołączę sie do dyskusji o ciemiernikach - ja dzieliłam swój kilkuletni 2 razy razy i nie było problemu- rośnie u mojej mamy i kwitnie, ale fakt, że to był już duży stary egzemplarz.
Dodatkowo - miałam takie białe - zostawiłam kwiaty na lato - w tym roku mam mnóstwo siewek. Posadzę w małe doniczki i zobaczymy co z nich wyrośnie.

Młode pewnie trudno dzielić - ten był dzielony

odmiany niestety nie znam
pzdr
Sylvatika
oooo, ja też takiego dokładnie podzieliłam - to odmiana Pink Frost. Przynajmniej moja. Na razie wszystkie 3 sadzonki (duża, średnia i mikra) wykazują oznaki życia choć całość jest z lekka zmaltretowana. No zobaczymy za rok. Ja z doświadczenia wiem, że nawet czasami, jak ciemiernik prawie zniknie z powierzchni ziemi (zmarzną mu kwiaty, liście) to potrafi się bardzo ładnie odrodzić od korzeni. Także na razie jestem dobrej myśli. Szczególnie, że widzę że takich wariatek ogrodowych, które eksperymenty robią mimo ogólnych zaleceń na niedzielenie, jest jednak więcej i z powodzeniem wychodzi
Ogród w Klein Kottorz 08:27, 30 kwi 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Wiosna dzisiaj.

drzewa w kwiatach - przepięknie!
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:26, 30 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)

U Ciebie Dorotko, bez względu na porę roku zawsze pięknie
April podbija las... 07:58, 30 kwi 2021

Do góry
I żeby było jeszcze bardziej do bani, to smuty kotek, którego siostra nie kocha

Bardzo rzadki obrazek, kiedy obydwa udaje się uchwycić w jednym kadrze i to w spokojnej pozie

Częściej on się zbliża do niej cichutko na pazurkach... i od razu jest besztany za złamanie zakazu zbliżania

Więc nieborak wycofuje się tyłem.

Ale jeżeli nie dzieje się to wystarczająco szybko, sytuacja się zaostrza

Potem to już można sobie tylko wyobrażać co dalej...
April podbija las... 07:43, 30 kwi 2021

Do góry
Wykopałam wczoraj chorego klona i przesadziłam do donicy. Na jego miejsce w nowej ziemi jest grujecznik Raspberyy, malutki dwupatykowy pikutek. Wierzcie na słowo bo go niemal nie widać. To ten patyk po lewej od donicy z klonem. Patyk podtrzymujący wirtualnego grujecznika... Masakra

Klona szkoda mi jeszcze wyrzucić więc stoi na tarasie. Czerwony klonik obok niego, czeka na posadzenie obok misy wodnej.

Akcja wymiany carexów na Hakone All Gold zakończona. Teraz tylko czekać na efekt. Trochę pewnie poczekam...

A teraz powiedźcie mi co to jest. Często wkopuję to z ziemi. Nie jestem z tych co na wszelki wypadek od razu unicestwiają wroga nie wiedząc jakie ma zamiary. Ale może powinnam? Wróg czy przyjaciel? Ma jakieś 4-5cm, twardy kokon.

April podbija las... 07:30, 30 kwi 2021

Do góry
Porobiłam wczoraj trochę zdjęć ale większość się nie nadaje do pokazania, chyba o złej porze robiłam. Albo fotograf do bani. Albo jedno i drugie

Moja klonikowa donica zaczyna się baaaardzo powoli rozkręcać. Wykopałam z niej dwa klony bo zrobiło się za gęsto. Zostały tylko trzy. Dwa Garnety, jeden czerwony drugi zielony i Wilsons Pink Dwarf, najszybciej wypuszczający listki.

Rozmawiałyśmy ostatnio o barwinku, który usunęłam z ogrodu i przeniosłam do części leśnej, wydzielonej dla psów. Mimo suszy na górce, radzi sobie całkiem nieźle.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:51, 30 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
dla mnie to trochę taki majtkowy róż rozbielony od środka, zobacz to zdjęcie z ubiegłego roku z ogrodniczego

Wczoraj wyczaiłam jeszcze jedną ciekawą odmianę Woodsman i jakbym miała miejsce to Black Tulip by u mnie zagościł. Ale nie mam miejsca

Sunsation jest chyba z krzyżowania woodsman i Elizabeth
Fajne kwiaty daybreak
Sporo metrowych patyków tulipow było po 58
Niestety bez pakow, jak jeszcze postoją trochę to rabat dostaną wiec mysl
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:43, 30 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Ona tez ładna łososiowa chyba ?
dla mnie to trochę taki majtkowy róż rozbielony od środka, zobacz to zdjęcie z ubiegłego roku z ogrodniczego

Wczoraj wyczaiłam jeszcze jedną ciekawą odmianę Woodsman i jakbym miała miejsce to Black Tulip by u mnie zagościł. Ale nie mam miejsca
Ogród z wilkiem zamkn. 06:23, 30 kwi 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Gosiu postarałam się powyciągać ,jak najwięcej-na szczęście nie było tego dużo ....
nie dałam kartonów jednak .....postanowiłam Was posłuchać -dosypana ziemia ,teraz szlifowanie desek i malowanie skrzyń ....
wydawało mi się ,że szybciej się z tym warzywnikiem uporam ,ale to ciężka praca -samo uzupełnianie ziemią zajeło mi 2 popołudnia ...
przed skrzyniami będzie rabatka na jednoroczne ,tak jak z boku -narazie zdjęłam darń -jutro ,jak się wyśpię po pracy będę kończyć ....jak nie będzie padać ....
jak narazie bajzel na całego ....

Madzia to jest mistrzostwo świata!
Będziesz miała najbardziej wypasiony warzywnik na Ogrodowisku

Ja wciąż zastanawiam się nad pierwszą skrzyneczką

Runianka mnie co raz bardziej kusi w Waszych ogrodach. Fajny temat, choć na razie miejsca dla niej u siebie nie widzę...
W samym słońcu 05:49, 30 kwi 2021

Do góry
Czyszcząc tuje na takie coś się natknęłam, co to może być??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies