Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 14:54, 30 maj 2021

mirkaka napisał(a)

Kasiu, co to za drzewa pod płotem rosną ?
Ty je sadziłaś czy już spółdzielnia miała posadzone?
Tort zachwycający, czosnki też, bzy w donicach również

Mirko to kolumnowe graby, które już mialam posadzone przez spółdzielnię - nie były przez nas cięte - jedynie ostatnie 2 lata trochę ścinam je od frontu ile dosięgnę z drabiny.

:*
Mary napisał(a)

Zgłodniałam.
Mniam...

też bym coś teraz deserowego sobie zjadła, a nic nie ma ciekawego.. a robić mi się nie chce
Kasia_CS 14:59, 30 maj 2021

Wspominałam po cudownej dawce pięknych zdjęć u Tarci, że u mnie nie ma co focić i wieje nudą... ledwie kilka fotek cyknęłam i jakoś mnie ta zieleń wszechobecna przytłacza - czekam na kolory.

Mój jedyny rodek nieśmiało kwiaty rozchyla - w zeszłym roku miał je całe posklejane, lepkie takie. Dziwna sprawa.

Posadzony w głębi dla rozjaśnienia tego zakątka dereń Ivory halo

Pierwsze zapączkowane jarzmianki

Kasia_CS 15:01, 30 maj 2021

Coś w donicy też rośnie

Kawałek cienistej

Jedyne kwitnące zawilce

Wieczornik zaczął
Kasia_CS 15:07, 30 maj 2021

Garść pytań - to tylko ładny chwaścik?

Te mechate to siewki naparstnicy? (poomijająn szczawik i inne chwasty )

Czy taka lokalizacja dla derenia na pniu ma sens, gdy hakuro w pobliżu, czy efekt zlewania liści stworzy zbyt monotonną kombinację?

W oczekiwaniu na kwiaty Louis Oder caaaaała w pąkach

I szerszy widoczek na zakończenie - chyba przyszły sezon będzie pod znakiem odmładzania New dawn - lewa pergola jest już tak obrośnięta, że o matko

Agatorek 20:03, 30 maj 2021

Osobiście nudy nie widzę.
Tylko bujny i piękny ogród, w fazie rozkwitu

Niestety nie odpowiem na pytania dotyczące siewek .

Pozdrawiam
AnnaMS 20:21, 30 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Garść pytań - to tylko ładny chwaścik?

Kasiu, to Przetacznik polny, piszą, że to chwast uciążliwy, ja go na rabatach jeszcze nie miałam, ale na dzikich łąkach podziwiam
AnnaMS 20:25, 30 maj 2021

Cudny duet - lilaki na tle firany Rabaty nabierają masy, cienista bardzo ładna, a te torty ... podziwiam Cię
TAR 21:19, 30 maj 2021

I Ty piszesz, ze nie masz co focic. No zaraz przez kolano przeloze. Kasia, nie wiem czemu ale nie dostawalam powiadomien z Twojego watku.

Ten chwascik to przetacznik ożankowy, poluje znalezc i go przeflancowac do siebie, widzialam go w zestawieniu w arboretum z konwalijka dwulistna i paprocia, udane naturalne polaczenie. u mnie pojawily sie żółte jaskry polne i cos przypominajacego kwiaty arniki. urokliwe i nie planuje sie pozbywac.
Kasia_CS 01:00, 31 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Osobiście nudy nie widzę.
Tylko bujny i piękny ogród, w fazie rozkwitu

Niestety nie odpowiem na pytania dotyczące siewek .

Pozdrawiam

Dzięki Agniecha! Ja mało co zmieniłam przez ostatnie 2-3 lata i dlatego jakoś nie mogę zobaczyć niczego ciekawego w nim zobaczyć. Jestem zmęczona tą stagnacją. Ale liczę na to, że jak teraz przesadzę kilka roślin, to jakoś mi się to ułoży bardziej na rabacie.

AnnaMS napisał(a)

Kasiu, to Przetacznik polny, piszą, że to chwast uciążliwy, ja go na rabatach jeszcze nie miałam, ale na dzikich łąkach podziwiam

same kwiatuszki ma śliczne - nawet Kai na torcie nieco położyłam, bo wdzięcznie wyglądały dzięki za pochwały ogrodowo-tortowe
Kasia_CS 01:14, 31 maj 2021

TAR napisał(a)
I Ty piszesz, ze nie masz co focic. No zaraz przez kolano przeloze. Kasia, nie wiem czemu ale nie dostawalam powiadomien z Twojego watku.

Ten chwascik to przetacznik ożankowy, poluje znalezc i go przeflancowac do siebie, widzialam go w zestawieniu w arboretum z konwalijka dwulistna i paprocia, udane naturalne polaczenie. u mnie pojawily sie żółte jaskry polne i cos przypominajacego kwiaty arniki. urokliwe i nie planuje sie pozbywac.

no bo za bardzo nie mam sama stara bida chyba brakuje mi zwyczajnie prawdziwego styrania się w ogródku, ale pogoda mnie nie zachęca ostatnio, a gdy akurat dopisuje, to mnie nie ma i też lipa

Gdybym wiedziała jak ogarnąć przetrwanie roślinki, to bym Ci wysłała ale jest bardzo delikatna i mogłaby nie przetrwać podróży. Jaskry też mi się wysiały a konwalijka kwitnie zupełnie jak tiarelka