Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Hirutkowy raj:)) 11:36, 16 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jeśli Twoja szałwia jest byliną i będzie teraz kwitła, a moze już kwitnie, to pozwól jej się rozsiać. Potem mozesz podzielić

Basiu sadze,ze to bylina ,nawet nie iem skad ja mam ,a mam od ubieglego roku jest cudna,to podziele ja na wiosne
Coraz bardziej podobaja mi ie byliny,takie mamine.Zaczynaja kwitnąc lilie i wiem juz ze dokupie ich wiecej no i naparstnice oj Ania ma piekne pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:31, 16 cze 2013

Do góry
Oj Marzenko był kryzys i to jaki jeszcze sporo zostało, ale teraz to już bardziej na spokojnie.

Zdjęcia z niedzielnego, słonecznego i ciepłego poranka

Żurawkowa fala

Rh i azalie już przekwitły.

Moje ulubione miejsce, liliowce, lilie mutanty i żurawki w jednym miejscu (jedną chyba czeka eksmisja bo psuje mi widok

I dla wszystkich
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 03:35, 16 cze 2013

Do góry
A teraz zadaję kłam pomówieniom że w moim ogrodzie nic nie kwitnie, przeciwnie - kwitnie wiele roslin, oto one :
- lilie giganty które kupiłam jako doniczkowe a one w donicy urosły na..... 1,35 m i bez podpory leca na pysk więc stoja sobie w kąciku

- tawułki w "poczekalni" na tarasie nie mogły sie doczekac posadzenia na rabacie pod lasem bo jeszcze nie doszłąm do tego miejsca i zakwitły w donicach

Piaskownia na zakręcie 22:20, 15 cze 2013

Do góry
jakbyś mogła byłabym ci bardzo wdzięczna chociaż jedną gałązkę ,mam z tą piwonią miłe wspomnienia
ale piwonie dopiero w sierpniu, ja te lilie to włoze do koperty bąbelkowej i pośle no chyba że się przy jakiej okazji spotkamy
Lilie - Lilium 12:36, 15 cze 2013

Do góry
Nie wiem dlaczego, ale lilie podobają mi się nawet przed zakwitnięciem. Mają fajny tropikalny wygląd.

To parę moich wyniunianych egzemplarzy

W cieniu - zacieniona 19:38, 14 cze 2013

Do góry
janina_zawada napisał(a)
Też mam białą ostróżkę ale pojedynczą . choć zamawiałam pełną . Dobrze że przysłali białą a nie niebieskie ,których mam sporo z własnego siewu .. Lilie takie same też zaczynają kwitnąć ..
Dlatego kupiłam kwitnącą...w tym roku tez wysiałam i mam kilka ładnych sadzonek,ale zakwitną dopiero w następnym roku.Te lilie takie sobie...bardzo stare,ale cieszą,bo są najwcześniejsze.
W cieniu - zacieniona 19:30, 14 cze 2013

Do góry
Też mam białą ostróżkę ale pojedynczą . choć zamawiałam pełną . Dobrze że przysłali białą a nie niebieskie ,których mam sporo z własnego siewu .. Lilie takie same też zaczynają kwitnąć ..
Rododendronowy ogród II. 21:57, 13 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Obejrzałam robale, fuj, zobaczę po pracy; lilie mi larwy wyżeraja, a tak pilnowałam tej poskrzypki, nie idzie wyrobić ze wszystkim; pogrzeb smutna sprawa, ale to część życia, niestety
pozdrawiam Bożenko
dla ciebie piwonia

Irenko cudny ten krzak i jakie mnóstwo kwiatów bedzie ale mimo ze to zdjecie jest piękne to ja poproszę o takie gdzie widac srodeczki piwonii.
Jurajski Ogród 19:43, 13 cze 2013

Do góry
Gosiu, dziękuję. jeśli chodzi o byliny, które ja osobiście lubię, to: goździki, lawenda, kocimiętka (choć ta ostatnia denerwuje, jak przekwita, bo trzeba ją szybko ciąć), perowskia, przymiotno ogrodowe, żurawki, trawy, bodziszki, niskie lilie, wrzosy, szałwia omszona, gipsówki (płożące), sasanki, jeżówki, floks szydlasty, żagwin, różnego rodzaju dzwonki, czosnki, firletka kwiecista (ta jest dwu-trzyletnia, ale się nasiewa) no i róże.

Aniu asc, Marzenko, Doniu, Małgocha - dziękuję za odwiedziny.

Gierczusia - bardzo mi miło powitać cię w moim ogrodzie. Zapraszam częściej.

Pozdrawiam Was serdecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:42, 13 cze 2013

Do góry
Dzięki Robert bardzo dziękuje za uznanie . Lilie też raz miałem w donicach ale zanim zakwitły wiatr zrobił swoje i połamał. Teraz w sumie też boje się o niektóre lilie, żeby wiatr inie zrobił tego samego bo mają ponad 1,7m wysokości. Oczywiście zapraszam ponownie.

Zawitka bardzo się ciesze, że ktoś chce się odemnie uczyć. Sam mam problem z zapamiętaniem niektórych nazw, a najbardzie tych żurawek w odcieniach fioletu z srebrnymi nerwami. Już zaczynam robić przy nich znaczniki i chodząc po ogrodzie zaglądam i próbuje zapamiętać

Witam Edytko serdecznie i zapraszam ponownie
Rododendronowy ogród II. 17:04, 13 cze 2013

Do góry
Obejrzałam robale, fuj, zobaczę po pracy; lilie mi larwy wyżeraja, a tak pilnowałam tej poskrzypki, nie idzie wyrobić ze wszystkim; pogrzeb smutna sprawa, ale to część życia, niestety
pozdrawiam Bożenko
dla ciebie piwonia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:10, 13 cze 2013

Do góry
Cześć Luki. Nie będę oryginalny zachwycając się Twoją kolekcją żurawek i liliowców, ale nic innego mi nie pozostaje Super, że tutaj można spotkać osobę z taką pasją do roślin. Ja dopiero zacząłem swoją przygodę z żurawkami. Lilie i liliowce mam od dawna. Lilie mam wsadzone nawet w donicach na tarasie w bloku Będę Ciebie odwiedzał
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:20, 13 cze 2013

Do góry
Witaj Łukasz, pozachwycałam się Twoją kolekcją, ach ile tego masz! cudne, lilie i liliowce najbardziej mi się podobają, no i żurawki!!! suuper Gdzie są Kalety?
pozdrawiam!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:43, 13 cze 2013

Do góry
Dzisiejszy zakup, 2 szt, 12 zł

Czosnki dziwaczki

Lilie i pierwsze róże:

Lawenda tuż tuż

Fioletowo na bylinowej - dzwonki skupione:

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:18, 13 cze 2013

Do góry
Zdjęcia archiwalne, bo już zjedzone

Róże mają duże pąki

Przetaczniki - jeden zwykły drugi grzebieniasty, o ile przezimował?

Lilie wypasione:

I czerwony krwawnik red paprika

Moja działka. 09:30, 13 cze 2013

Do góry
Róże masz piękne, ta żółta już bardzo czaruje
Lilie faktycznie coś ucierpiały...ciekawe, jak moje wyglądają.
Piwonie masz piękne Bogusiu, ta różowa, którą u mnie wkleiłaś cudna jest, ta Twoja tutaj biało-żółta też piękność!!!
Powojnik biało - różowy jest? Też mi się podoba
Rewelacyjnie, że udało Ci się go ukorzenić

Miłego dnia I słoneczka nieustającego na tydzień chociaż
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:19, 13 cze 2013

Do góry
Moje pierwsze lilie

Jedna z wsadzonych już na bank zgniła
Pod lasem na tych rabatach jest cały czas bardzo mokro
Dobrze że nareszcie przestało padać.............

Coś się dzieje

I róże.....

Dzisiaj wsadzamy z mamą kolejne byliny, które przywiozłam wczoraj

Miłego dnia życzę
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:03, 12 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
A moje martagony z zakupionych w tym roku będą do niczego.. ale poczekam... za rok dadzą czadu
Śliczne fotki w deszczu... ale teraz pora na foty w słońcu

moje martagony pozostałe mają niezmiennie pod 10 cm i nie wiem czy to tak ma być w pierwszym roku
za to botaniczne lilie mają pączki i trąbkowe kupione w marcu też mają pączki to mi musi zrekompensować brak pozostałych martagonów

no słońce na razie musi mi wysuszyć ziemię bo na razie mam moczary i nie chce mi się fotek robić a róże już takie cudne i nóżki mają w wodzie
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 12 cze 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Różowy martagon wygląda uroczo. Życzę by się pięknie rozrastał, bo pewnie kępka takich kwiatków wyglada jeszcze piekniej

o miło Cię widzieć, kępka ? no nie wiem mam 2 lilie złotogłów kupione u baby na targu - od kilku lat stale tylko dwie, kępki nie widziałam ale chętnie poczekam taka dola ogrodnika
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 12 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu chciałam się ciebie zapytać czy na moje chore lilie jest jakies lekarstwo..

Moich kilka wygląda podobnie.. niestety z deszczowej pogody cieszą się tylko choroby grzybowe .. bo nie dość że mokro to i ciepło.. temperatura u nas jest cały czas dość wysoka.
Ja profilaktycznie opryskałam topsinem ...a jak się zrobi pogoda to opryskamy jeszcze raz.. od północy mam już bezchmurne niebo... Lilia powinna zakwitnąć, liście potem i tak zamierają. Po przekwitnięciu jak cebulka się wzmocni to zetnij badyle i już.. Jakaś plamistość liści się przyplątała, to mały problem. By nie przyplątało się tylko coś do cebul, które w wodzie stoją. Wrażliwsze rośliny jak ziemia podeschnie jeszcze podleje jakim grzybobójczym.. np previcurem. Taka kiepska wiosna...
Jak wykopywałam cebule tulipanów to niestety część jest nadgniła Są teraz na obserwacji i większość pójdzie do wyrzucenia, nie zaryzykuję posadzenia.. i ziemie previcurem zleję...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies