Wpadłam na pomysł utworzenia rabaty skośnej, "upalowałam" na niej kolumnowe buki.
Były "na zapasie". Nie mogły już dłużej czekać. Z czasem rabata uległa podwójnemu powiększeniu Jak zwykle.
Witam wszystkich Noworocznie !
Troszkę zapadłam w sen zimowy ,ale pora się obudzić !
Pierwszy zakup ogrodniczy poczyniony.... książka Danusi zakupiona...
Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !
U mnie również w końcu zima taka jak być powinna,ze śniegiem ... roślinki mają ciepłą pierzynkę na zapowiadane
Hey dziewczyny witam Was i ja w Nowym roku, chyba całą Polskę zasypało
Basiu moje ciemierniki teraz już pod śnieżno białą kołderką
Cały ogród w bieli.
Zima wróciła z przytupem, nie wiem kiedy je zobaczę, paprocie ostatnio przeglądałam
jak ruszyłam z koszami na cięcie bylin i traw, sprawdziłam i mają się dobrze
Masz rację, dawanie sprawia ogromną przyjemność i to podwójnie, bo cieszy się obdarowany i dający
Śnieg u mnie nie odpuszcza, sypie od kilku dni i to pewnie nie koniec.
Na taczce i stołku-skalniaku widać ile napadało.
W ogrodzie na iglakach już nie jaśki, ale poduchy
A do nas dotarł wczoraj dobroczynek gruszowy. Przeleżał do rana w aucie a było -10 w nocy.
Śmiejemy się, że to były drogie opaski z filcu.
I dziś rano, w tej zawierusze mąż je powiesił.
Nie wiem czy coś dadzą, nie chciałabym znowu serbów na przędziorka pryskać, graby chyba miały szpeciele, przynajmniej tak mi się wydaje. Może to pomoże.
Warunki pracy... Haha
A jakiej szerokości płyt poszukujesz? Widziałaś może stopnie splitowane Nero z Libet (ciemny grafit w kolorze Twoich palisadek)? Ja właśnie z nich w tym roku będę próbowała zrobić stopnie na małej skarpie (coś takiego jak: tutaj) + obudowę oczka wodnego. One mają wymiar 40x100 cm, grubość 15 cm.