Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:26, 30 paź 2013

Do góry
No teraz klonik musi obowiązkowo przetrwać zime Świetnie to wygląda, o ile dobrze pamiętam donica ma być obsadzona cisem.... miodzio
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:18, 30 paź 2013

Do góry
Ja to nadal nie potrafie wyrzucać roślin, nawet jak już wykopie ją to trzymam gdzieś w donicy, ale wiosną na tyłach ogrodu w okolicach warzywnika zrobie dużą rabate na zbyteczne rośliny ciekaw jestem co z tego wyjdzie, ale przynajmniej nie będę miał problem wyrzucania roślin z głowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:24, 29 paź 2013

Do góry
Danusia buduje napięcie, albo z latarką w ręku sadzi rośliny czekam niecierpliwie
Czas na ogród 19:03, 29 paź 2013

Do góry
Cudowne rabaty sporo inspiracji ogrodowiskowych można zauważyć
Jeszcze tak z ciekawości zapytam. Dom jest całkowicie w konstrukcji drewnianej, czy zastosowaliście taką okładzine na elewacji ??
Żurawka - Heuchera 19:00, 29 paź 2013

Do góry
Żuraweczka 'Redstone Falls'
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 28 paź 2013

Do góry
Ja nie rozumiem jakieś dziwne zwyczaje, żeby samochody, kawalerki, cenne rzeczy zakopywać ja to rośliny zakopuje... ale fakt nie ma się co śmiać miała być lustrzanka i telefon, a część spoczywa w glebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:01, 28 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
No dramatu z rabatą nie ma, w rzeczy samej Może jednak kosmetykę...

Będę mocno myślał, koncepcje w sumie mam

monteverde napisał(a)

łukasz przesadzasz jaki okropny taka bowiem pora roku, mnie się podoba ta rabata zastosuj kosmetykę widziałam takie ładne rozchodniki i inne roślinki przy rozchodnikach o niebieskich pączkach to goryczka? rh tez piękne szczególnie ten liliowy , bo takiego nie mam do powojnika dodaj jakąś wyższą różę np. pomarańczową "żarówę" Westerland? no i może trochę jednorocznych na kolor pod koniec czerwca troche smutno po jałowcu też może się piąć powojnik nie za wysoki może coś z botanicznych a może Omoshiro?

Roślinka o niebieskich kwiatkach to goryczka Do kratki będzie coś dosadzone bo jeden powojnik to za mało jak widać. Jałowce raczej chciałbym wyciąć.... sam nie wiem walcze z tą myślą już 2 sezon Całą z... na planowanie

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jesienią wszystko wygląda smętnie. Wiosenna i letnia rabata śliczne. Nie skazuj jej na rozwałkę. Zrób jej lekką plastykę i będzie dobrze

Jak teraz zobaczyłem armagedon rewolucyjny do szefowej to sobie pomyślałem nad czym się zastanawiam ale mimo wszystko tak odważny nie jestem, a i szkoda mi roślinek, które sam kupowałem, a nie mam za bardzo z nimi co zrobić.

Agania napisał(a)
Ja też za kosmetyką jestem Łukasz, może jakiś bordowy akcent, pomiędzy chyba trzmieliną na pniu, a jałowcem

Gdyby miało dojśc do kosmetyki to ten fragment pierwszy idzie do zmian, myślałem również nad trawami, zawsze dodadzą innej faktury, do zmian jeszcze sporo czasu, najlepiej to już teraz bym kopał

AgnieszkaW napisał(a)
Może berberysy karłowe?

Bardzo lubie berberysy, ale już żadnych miniaturowych krzewów nie chce... stanowczo przesadziłem z nimi w zeszłym roku, a teraz wszędzie się panoszą i przeszkadzają
Czas na ogród 17:26, 28 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Przypadkiem trafiłem i zostane podziwiać Twój piękny ogród na dłużej
Strasznie podoba mi się front, drzewa, buk, trawy żurawki..... cudnie

Witaj Luki, mój przypadkowy Gościu Co do żurawek to Ty jesteś Mistrzem więc wielki szacun, jak zobaczyłam Twoja kolekcję to szczęka mi opadła Gratuluję i pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:50, 28 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Rodziców najlepiej byłoby wysłać gdzieś w marcu lub kwietniu bo zakładam, że wiosna już będzie

Tak myślałam....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:31, 27 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Tak wygląda teraz rabata którą chciałbym zmienić, ale jak zobaczyłem zdjęcia z wiosny i początku lata to nie ma znowu takiej tragedii, już sam nie wiem....
Obecny widok okrpony....

Wiosną

Koniec czerwca

Pozostaje zadecydować czy całkowita rewolucja czy tylko kosmetyczne poprawki, liczę na pomoc.

łukasz przesadzasz jaki okropny taka bowiem pora roku, mnie się podoba ta rabata zastosuj kosmetykę widziałam takie ładne rozchodniki i inne roślinki przy rozchodnikach o niebieskich pączkach to goryczka? rh tez piękne szczególnie ten liliowy , bo takiego nie mam do powojnika dodaj jakąś wyższą różę np. pomarańczową "żarówę" Westerland? no i może trochę jednorocznych na kolor pod koniec czerwca troche smutno po jałowcu też może się piąć powojnik nie za wysoki może coś z botanicznych a może Omoshiro?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:14, 27 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Zapomniałem, że zrobiłęm zdjęcia do lasu jednak aparatu nie brałem bo jeszcze bym zgubił.

Taki okaz też mi się trafił średnica całe 12,5cm

Ale podgrzybki może mi się przyśnią
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 27 paź 2013

Do góry
Muszę się na tym ostro zastanowić, ale i tak 3 małe iglaczki na eksmisje i chyba dwa niebieskie jałowce.... trudny temat Teraz zmykam poczytać bo masa książek czeka w kolejce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:31, 27 paź 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Witam,
bywam u Ciebie regularnie, pisałam już ale wywaliło mi cały list i przez parę dni nie miałam sieci .
Podziwiam Twoje kolekcje ale przede wszystkim świetną kondycję Twoich roślin i kompozycje.
Ja mam aż 2 odmiany zielonych żurawek, 3 czerwone, i jedną żelazną prawie czarno fioletową żurawkę i zielono-pomarańczową czyli razem 7 odmian oczywiście nie wiedziałam jak się nazywały bo u mnie są sprzedawane pod nazwą żurawka i tyle
Dzięki Tobie wiem jak sie nazywają
Lime Marmelada, Pear Crisp, Z czerwonych tylko jednej jestem pewna to Cherry Cola i to jest moja ulubiona żurawka - kocham ją za to że rośnie na moich piachach w pełnym słońcu i prawie cały czas kwitnie swoimi czerwonymi kwiatkami. u innych żurawek kwiaty mnie nie zachwycają ale u tej uwielbiam.
Dzięki za piękne zdjęcia i za wiedzę.
pozdrawiam serdecznie Kasia

Dziękuje za wszystkie miłe słowa. Staram się dbać o rośliny, ale wiem że mogłoby być lepiej w przyszłym roku jeszcze bardziej zadbam o wszystko. Żurawki bardzo często sprzedają bezimiennie, a nie wszystkie jest łatwo później rozpoznać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 27 paź 2013

Do góry
Tak wygląda teraz rabata którą chciałbym zmienić, ale jak zobaczyłem zdjęcia z wiosny i początku lata to nie ma znowu takiej tragedii, już sam nie wiem....
Obecny widok okrpony....

Wiosną

Koniec czerwca

Pozostaje zadecydować czy całkowita rewolucja czy tylko kosmetyczne poprawki, liczę na pomoc.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 27 paź 2013

Do góry
Zapomniałem, że zrobiłęm zdjęcia do lasu jednak aparatu nie brałem bo jeszcze bym zgubił.

Taki okaz też mi się trafił średnica całe 12,5cm
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 27 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Luki ale masz plana o matuchno. przejażdżka fajna życzę Ci takiego samochodu w garażu. Pozdrawiam

Wyżej napisałem, że to nie wszystkie plany Tak samochodu oczywiście i najlepiej nie jednego i jak mówi moja ulubiona postać z animacji "jeden na codzień, a drugi do teściów i do kościoła"
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:52, 27 paź 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

o w morde...jakie plany
Grzybki lubię i zbierać i jeść...
Skalniaczka ustawialam w zeszłym roku i też mam chęć go rozebrać...(M by mnie chyba z domu wywalił )
A rodziców to może wcześniej na te wakacje wyślij??

Oczywiście to nie wszytskie plany pozostaje poszerzanie rabaty z czym wiąże się demolka wymurowanego obrzeża z kostki, możliwe że demolka całej jednej rabaty, ale póki co nie mam na nią żadnego pomysłu, na koniec trzeba stworzyć jakąś rabate na tyłach ogródu na któreą będę wsadzał zbędne rośliny z inncyh rabat, a rośliny zawsze się mogą kiedyś przydać.
U mnie na temat rozwalania sklaniaka podobne zdanie "a po co tak łądnie wygląda"
Rodziców najlepiej byłoby wysłać gdzieś w marcu lub kwietniu bo zakładam, że wiosna już będzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:37, 27 paź 2013

Do góry
Już to pisałem, ale jak Aniu chcesz takiej najszczerszej opini to proszę nawet mam się do czego przyczepić, ale znalezienie tego troszke czasu mi zajęło.
Całe założenie przedogórdka strasznie mi się podoba i jak już kiedyś pisałem z chęcią bym widział taki u siebie, kamyczek uwydatnił wszystkie rośliny, poszerzenie ścieżki i nadanie zaokrąglonego kształtu rabacie wyszło bardzo dobrze i tu własnie ten mankament, który strasznie trudno było mi znaleźć.... ścieżka przy klonie mogłaby też być tak ładnie wyprofilowana (może nawet jest to w planach bo doczytałem, że na pewno będzie poszerzana przy schodach)
Reasumując można tylko zacytować Marzenke "niech nam żyje Prezesowa naszego klubu!!! " i oczywiście włożona w to Twoja praca
Kondziowy Ogród :) 21:37, 27 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Podglądam wątek już dośc długo i podziwiam wszystkie reowlucje sporo pracy włożyłeś, a zmiany, które zaszły w ciągu roku są niesamowite Rabat z brzozami jest genialna.
Dziękuje staram sie jak mogę i dziękuje za docenienie mojej pracy i waszej bo jak by nie wy to ja na pewno nie zaszedłbym tak daleko hi hi hi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 27 paź 2013

Do góry
Luki ale masz plana o matuchno. przejażdżka fajna życzę Ci takiego samochodu w garażu. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies