Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

AgnieszkaW 17:57, 28 paź 2013

Może berberysy karłowe?
Luki 20:01, 28 paź 2013

agatanowa napisał(a)
No dramatu z rabatą nie ma, w rzeczy samej Może jednak kosmetykę...

Będę mocno myślał, koncepcje w sumie mam

monteverde napisał(a)

łukasz przesadzasz jaki okropny taka bowiem pora roku, mnie się podoba ta rabata zastosuj kosmetykę widziałam takie ładne rozchodniki i inne roślinki przy rozchodnikach o niebieskich pączkach to goryczka? rh tez piękne szczególnie ten liliowy , bo takiego nie mam do powojnika dodaj jakąś wyższą różę np. pomarańczową "żarówę" Westerland? no i może trochę jednorocznych na kolor pod koniec czerwca troche smutno po jałowcu też może się piąć powojnik nie za wysoki może coś z botanicznych a może Omoshiro?

Roślinka o niebieskich kwiatkach to goryczka Do kratki będzie coś dosadzone bo jeden powojnik to za mało jak widać. Jałowce raczej chciałbym wyciąć.... sam nie wiem walcze z tą myślą już 2 sezon Całą z... na planowanie

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jesienią wszystko wygląda smętnie. Wiosenna i letnia rabata śliczne. Nie skazuj jej na rozwałkę. Zrób jej lekką plastykę i będzie dobrze

Jak teraz zobaczyłem armagedon rewolucyjny do szefowej to sobie pomyślałem nad czym się zastanawiam ale mimo wszystko tak odważny nie jestem, a i szkoda mi roślinek, które sam kupowałem, a nie mam za bardzo z nimi co zrobić.

Agania napisał(a)
Ja też za kosmetyką jestem Łukasz, może jakiś bordowy akcent, pomiędzy chyba trzmieliną na pniu, a jałowcem

Gdyby miało dojśc do kosmetyki to ten fragment pierwszy idzie do zmian, myślałem również nad trawami, zawsze dodadzą innej faktury, do zmian jeszcze sporo czasu, najlepiej to już teraz bym kopał

AgnieszkaW napisał(a)
Może berberysy karłowe?

Bardzo lubie berberysy, ale już żadnych miniaturowych krzewów nie chce... stanowczo przesadziłem z nimi w zeszłym roku, a teraz wszędzie się panoszą i przeszkadzają
AgataBC 19:34, 31 paź 2013

Luki napisał(a)

Z tego co zauważyłem najgorzej z nazwami w centrach i sklepach ogrodniczych i małych szkółkach ze 'wszystkim'.
Ja mam na szczęście w pobliżu szkółke, która zajmuje się tylko bylinami i robi to fachowo, a reszte zamawiam przez internet i zawsze najpierw robie sobie liste odmian, a później wyruszam na łowy

Witaj czy mógłbyś mi przesłać namiary na tę szkółkę? lub przypomnieć jeśli gdzieś już o tym pisałeś?
Pozdrawiam.
AgataBC 20:08, 31 paź 2013

I jeśliby nie było problemu to proszę napisz mi też na p/w gdzie się zaopatrujesz w lilie, liliowce. Czytałam w Twoim wątku, że trzeba kupować w sprawdzonych miejscach, bo różnie to bywa..
Luki 21:23, 31 paź 2013

Już przesyłam info
AgataBC 21:41, 31 paź 2013

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, gdybym miała jeszcze jakieś pytania to będę zadawać, podejrzewam, że na wiosnę zrobię większe zakupy. W dwa dni obejrzałam Twój wątek. Dobrze, że są tutaj ludzie z takim doświadczeniem. Pozdrawiam
Luki 21:42, 31 paź 2013

Już wiem gdzie przenieść sklaniak zrobie sobie altane z zielonym dachem .
Wykonanie własne projekt również, gorzej z potrzebnym materiałem... ciekawe jaka byłaby reakcja mojego taty gdyby zniknęło drewno na zadaszenie tarasu za garażem
Podsumowując skalniak musi chyba zostać na swoim miejscu, a rabata dostanie chyba kosmetyke, ale mieszane myśli mam cały czas po tym jak oglądam co Danusia wyprawia.
Ide odpocząć... jak ktoś chcę porządnie się zmęczyć w domu to bardzo polecam gry na kontrolery ruchu, świetna zabawa, a ile korzyści.... padam na twarz, zero kondycji
Luki 21:49, 31 paź 2013

Bardzo mi miło, że ktoś poświęca dłuższą chwile, aby przejrzeć cały mój wątek
AgataBC 21:56, 31 paź 2013

Chyba tylko dwa wątki na ogrodowisku tak przejrzałam, internet mam radiowy, jedna strona wczytuje się nieraz kilka minut. Dlatego zeszły dwa dni. Ćwiczę cierpliwość. Ale jak coś mi się podoba to czas szybko leci
Madzenka 22:20, 31 paź 2013

Macham Łuki