Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 00:12, 15 sie 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:51, 14 sie 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Trawnik masz obłędny
Ptasi gaj 23:42, 14 sie 2018

Do góry
Trochę fotek z wczoraj

Ogród dla moich synków 23:37, 14 sie 2018

Do góry
Ostatnich fotek nie masz, ale wiosna i dalej pieknie. Ogród z rozmachem, stare drzewa to leszczyny? Piekna kompozycja. Zreszta nasadzenia grupowe w kepach piekne. Ja na poczatku sadzilam pojedynczo teraz dopiero porzadkuje wszystko.
Ten rok wyjatkowy w polowie sierpnia jesien juz widac. Rosliny upaly zle znosza. Nie ten klimat dla polskich roslin. Jak nastepne lato będzie takie jak obecne to trzeba sadzic rosliny srodziemnomorskie.
Ogród dla moich synków 23:23, 14 sie 2018

Do góry
Gospodyni nie ma w takim pieknym watku.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:40, 14 sie 2018

Do góry

Basiu my wszyscy ze wsi tylko jeden dluzej w miescie drugi krocej.
Co z tego, ze wiejska kura, ale jaka zacna. Tez bym pojechala, ale zawsze cos stoi na przeszkodzie. Moze nadejdzie taki czas ze sie spotkamy.

Pozdrawiam

Elu ,nie chodzi mi o miejsce zamieszkania czy urodzenia...jestem przypięta do tego miejsca jak rzep i to od 3o kilku lat.Wiesz ? ja przez te wszystkie lata nie miałam urlopu.Jednodniowe wypady od czasu do czasu i to zazwyczaj przy okazji.

każdy ma coś tam...Ty też nie masz lekko

Na pewno się spotkamy..
Ptasi gaj 12:48, 14 sie 2018

Do góry
Jak żyje w takiej wodzie ciepłej w morzu się nie kompalam.

Piękna plażagdzie są takie widoki Pozdrawiam

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:15, 14 sie 2018

Do góry
Aniu witam. Jak dobrze, ze pojechalas wiem co to znaczy oderwanje sie od obowiazkow codziennych. Nawet jeden dzien.
Widzialam duzo zdjec ze spotkania fajna kobietka z ciebie zreszta wssystkie ladne rozniace sie tylko figurami. Ale coz zrobic jak nje mozna sie powstrzymac czlowiek lasy na jedzenie.

Moze i ja kiedys pojade, zawsze cos tam stoi na drodze, ze nie moge pojechac.

Pozdrawiam

Ptasi gaj 00:19, 14 sie 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 00:10, 14 sie 2018

Do góry
CDbbcod mam źle ustawione bo tło jakbxa mgła.

Ptasi gaj 00:00, 14 sie 2018

Do góry
Róże kwitną pięknie

Aisha

Gożdzikowa - wiejski ogród 23:11, 13 sie 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

Gosiu ..nie masz pojęcia jak ja się cieszę...Dla mnie wsiowej kury domowejtakie spotkanie to mega przeżycie..
też mam taka nadzieję na jeszcze..bardzo miło Ciebie wspominam i naszą krotką pogawędkę w strugach deszczu

Basiu my wszyscy ze wsi tylko jeden dluzej w miescie drugi krocej.
Co z tego, ze wiejska kura, ale jaka zacna. Tez bym pojechala, ale zawsze cos stoi na przeszkodzie. Moze nadejdzie taki czas ze sie spotkamy.

Pozdrawiam
Ogród Ani :) 22:59, 13 sie 2018

Do góry
anbu napisał(a)
I bardziej optymistycznie
Choiny rosną jak goopie

Ambrowce są naprawdę ogromne, na zdjęciach nie wyglądają

Witam Aniu a ja przyszlam zobaczyc do ciebie ambrowce z watku o ambrowcach.
Piekne sa powiedz mi jak sie u ciebie maja piszesz, ze duze ile urosly w tym roku. Czy maja duze przyrosty. Co dawalas do dolka przy sadzeniu.
Chce kupic w tym roku lub wiosna. Mam troche wydmuchowisko, ale gdzies znajde miejsce miedzy sosnami bo chce posadzic kolumne.

Pieknie rosna twoje choiny kanadyjski a czego ich nie przycinasz. Ja co chwile z nozycami latam i tne bo lrzejsc nie moge tak daja czadu w tym roku.
Poewam je i cieplo jest wiec rosna.
Chwasty w trawniku 16:29, 13 sie 2018

Do góry
Marcin2017 napisał(a)

...ale chyba niezbyt dokładnie.
napisałem przecież:

jeśli obecne chwastnice zdążą się rozsiać (a zdążą), to po to jest powtórny oprysk - to dziadostwo potrzebuje kilka dni na wyrośnięcie kilka cm, więc tydzień odczekania to odpowiedni czas żeby rośliny się pojawiły, a nie zaczęły się rozsiewać.
i po 3 tygodniach działania roundupu wszystko będzie elegancko wypalone.

co do twojej rady - zasiejesz i nawieziesz? czym? od razu po zasianiu? czy może młody trawnik??? konkretów brak, a nawożenie młodej trawy może przynieść więcej szkody niż pożytku.

Tak przeczytalam kilka podpowiedzi na temat Randapu nie bede komentowala twoich rad i koniec.
Chwasty w trawniku 16:15, 13 sie 2018

Do góry
Teem pierwszy raz piszesz mozna wybaczyc, ale jak ty to siales łuczki widac trawnik jak rybia skora.

Źle rozsiany nawoz to widac. Masz wiecej dosiewki niz ciemno zielonego. Juz połowa sierpnia trudno radzic abys sial jeszcze letnim z azotem.

W sumie nie jest tak zle oprocz tych mijanek.

Waldek dobrze radzi ale trzeba teraz zaradzic a nie wracac do tylu WALDEK.

Odczekaj jeszcze i pod koniec sierpnia (za ok 2 tygodnie) nawiez nawozem jesiennym on jest bez azotu a ma potas. Nastepna dawke rozsiej na poczatku pazdziernika w zaleznosci od kondycji trawnika.

Nie rob nic z tymi chwastami. To sa chwasty jednoroczne.

Sieje sie pelnym rozmachem reki jezeli sa mozliwosci a nie w miejscu i to krzyzowo najpierw w jedna strone rozsiej nawoz caly trawnik a potem w druga strone.
Po tygodniu mijanki juz widac.

Moze ktos inny by posial letnim ja bym sie nie zdecydowala ostatnia dawka letniego to polowa lipca.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:01, 13 sie 2018

Do góry
Akurat jak mogloby nie padac to pada. Basiu ty to w granatowej bluzeczce z lancuszkiem na szyi jestes.
Masz blisko do Szmitow bo to gdzies w twoich stronach.
Ja wracam jutro, ale podobno bardzo lało dzisiaj. Gdzie jestem to wieczorem z czwartku na piatek burza taka silna przeszla, jak walnęło w nocy obudzilam sie myslalam ze cos sie zawalilo. Pierwszy raz takie wrazenie mialam.
Fala wysoka i mocny wiatr, ale po poludniu juz pieknie slonko swiecilo.

Przechodza chmury i leje, ale cieplo.

Pozdrawiam

tak Elu ...mam blisko

dobrze poznałaś ..a na fotkach z ogrodu ja to ta w krótkich majtkach i jasno-siwym kubraku..hi hi hi
Ptasi gaj 12:30, 13 sie 2018

Do góry
Co to za roślina ma prawie 2 m wysokości wyrosła na rzecz łączce kwietnej. Nigdy wcześniej u mnie jej nie było. Zaczyna wypuszczać grona kwiatow, ale nie moglam zrobić foty w zbliżeniu już szarówka i mokro.
Wyrosły 3 szt

Ptasi gaj 12:17, 13 sie 2018

Do góry
CD cynie. Kwiaty bardzo duże trzeba było zerwać te najwyższe ponieważ boczne szykują się do kwitnienia.

Trawa proso na pierwszym planie znowu połamaną przez deszcz

Ptasi gaj 12:10, 13 sie 2018

Do góry
CD
Taki busz, że nie można wejść trzeba co nieco usunąć.

Ptasi gaj 12:03, 13 sie 2018

Do góry
Po drodze nie mogłam zawinąć na działkę wszystko przerosło moje oczekiwania.
Wszystko wyrosło również chwasty. Trzeba będzie zajadać rękawy ibbradz się za porządki.

Przywiozłam bukiet z cynii, które na niczym nie straciły. Hortensje już rozwieją ale wyrośnięte piękne.
Róże kwitną,niektóre już drugi raz przekwitają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies