Ostatnich fotek nie masz, ale wiosna i dalej pieknie. Ogród z rozmachem, stare drzewa to leszczyny? Piekna kompozycja. Zreszta nasadzenia grupowe w kepach piekne. Ja na poczatku sadzilam pojedynczo teraz dopiero porzadkuje wszystko.
Ten rok wyjatkowy w polowie sierpnia jesien juz widac. Rosliny upaly zle znosza. Nie ten klimat dla polskich roslin. Jak nastepne lato będzie takie jak obecne to trzeba sadzic rosliny srodziemnomorskie.
Elu ,nie chodzi mi o miejsce zamieszkania czy urodzenia...jestem przypięta do tego miejsca jak rzep i to od 3o kilku lat.Wiesz ? ja przez te wszystkie lata nie miałam urlopu.Jednodniowe wypady od czasu do czasu i to zazwyczaj przy okazji.
Aniu witam. Jak dobrze, ze pojechalas wiem co to znaczy oderwanje sie od obowiazkow codziennych. Nawet jeden dzien.
Widzialam duzo zdjec ze spotkania fajna kobietka z ciebie zreszta wssystkie ladne rozniace sie tylko figurami. Ale coz zrobic jak nje mozna sie powstrzymac czlowiek lasy na jedzenie.
Moze i ja kiedys pojade, zawsze cos tam stoi na drodze, ze nie moge pojechac.
Basiu my wszyscy ze wsi tylko jeden dluzej w miescie drugi krocej.
Co z tego, ze wiejska kura, ale jaka zacna. Tez bym pojechala, ale zawsze cos stoi na przeszkodzie. Moze nadejdzie taki czas ze sie spotkamy.
Teem pierwszy raz piszesz mozna wybaczyc, ale jak ty to siales łuczki widac trawnik jak rybia skora.
Źle rozsiany nawoz to widac. Masz wiecej dosiewki niz ciemno zielonego. Juz połowa sierpnia trudno radzic abys sial jeszcze letnim z azotem.
W sumie nie jest tak zle oprocz tych mijanek.
Waldek dobrze radzi ale trzeba teraz zaradzic a nie wracac do tylu WALDEK.
Odczekaj jeszcze i pod koniec sierpnia (za ok 2 tygodnie) nawiez nawozem jesiennym on jest bez azotu a ma potas. Nastepna dawke rozsiej na poczatku pazdziernika w zaleznosci od kondycji trawnika.
Nie rob nic z tymi chwastami. To sa chwasty jednoroczne.
Sieje sie pelnym rozmachem reki jezeli sa mozliwosci a nie w miejscu i to krzyzowo najpierw w jedna strone rozsiej nawoz caly trawnik a potem w druga strone.
Po tygodniu mijanki juz widac.
Moze ktos inny by posial letnim ja bym sie nie zdecydowala ostatnia dawka letniego to polowa lipca.
Co to za roślina ma prawie 2 m wysokości wyrosła na rzecz łączce kwietnej. Nigdy wcześniej u mnie jej nie było. Zaczyna wypuszczać grona kwiatow, ale nie moglam zrobić foty w zbliżeniu już szarówka i mokro.
Wyrosły 3 szt
Po drodze nie mogłam zawinąć na działkę wszystko przerosło moje oczekiwania.
Wszystko wyrosło również chwasty. Trzeba będzie zajadać rękawy ibbradz się za porządki.
Przywiozłam bukiet z cynii, które na niczym nie straciły. Hortensje już rozwieją ale wyrośnięte piękne.
Róże kwitną,niektóre już drugi raz przekwitają.