Dzień dobry
Posadź w łące stokrotki, u mnie zimują i się rozsiewają. Co prawda u mnie na skalniaku ale tylko dlatego, że dalej im nie pozwalam, a jak się gdzieś w trawę zapuści to i tak jest skoszona. Teraz przeniosłem do sadu, ciekaw jestem czy tam też będą same się rozsiewać.
Soczyste widoki
I piękne ścieżki w tym ogródku!!!
Piękne, jeszcze trochę i będą swoje jajeczka. Uwielbiają też dynie, oczywiście z umiarem. Jaka są wtedy aż pomarańczowe Kogut do jajek potrzebny nie jest ale gdybyście chcieli mieć na wiosnę małe kurczątka to by się przydał
Niesamowity kolor, a zachód słońca pięknie go podbija. Tulipanowe łączki w trawie też się mi marzą, ale teraz muszę pozostać przy rabatach, w trawie prędko zostałyby skoszone, niestety.
Kurki, nie dość że urocze to jeszcze pożyteczne. Kiedyś też mieliśmy, fajne to wspomnienia
I bardzo dziękuję za wiadomość o turzycach, biegnę czytać
Przyszły moje zakupy, miały być w czerwcu, heh. Jak się spieszy to nie przyjdą a jak zamawiasz w przedsprzedaży to wyślą zaraz. Trochę mnie to rozczarowało szczególnie że te roślinki które miały być dostępne od czerwca mi nie wysłali a pisałam że wolę poczekać a dostać wszystkie.
Sadzonki niewielkie szczególnie sesleria ale tego się spodziewałam. Szałwia Amistad wygląda na nieżywą napisałam zapytanie zobaczymy co napiszą. Możliwe że jeszcze nie ruszyła? Rzeczywiście zakupy internetowe tylko z pozoru są tańsze niż te lokalne. Tylko tych moich lokalnych zupełnie nie ma wyboru ale jak już coś znajdę to sadzonki jednak większe.
nasienniki na tych zawilcach fajne, ciekawe czy z nasion coś będzie...
tego derenia dosadziłam jeszcze w brzeziniaku
migdałowiec w tym roku postanowił ubrać się w kwiatki, mało ich, ale lepsze to nic nic. Podkładkę znowu wycinałam
prawie skończone malowanie płotu...
kwitnie Susan]
i najładniejszy pigwowiec, po przesadzeniu też, musze go po kwitnieniu przyciąć by się zagęścił
wiśnia piłkowana
fotka przed cięciem wrzosów