Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:33, 24 paź 2014

Do góry
Sylwia cudnie. Patrze tak na te Twoje brzozy i zastanawiam się jaką teraz wysokość mają i ciekawe jak wysoko urosna, bo podają 8, czasem 15 m. Przewidujesz ich jakoś ciąć?

A te jasne trawki w brzozach i donicy to co?
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:42, 24 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Sylwia, podświetlone brzozy wyglądają magicznie! I mają tą moc, że tak będzie przez cały rok. Też planuję lampki przy moich, ale na razie nie ma co oświetlać .

miałam kiedyś oświetlenie w ogrodzie ale poległo przy moich rewolucjach peszle poprzecinane wraz z kablami gdzie tylko się pojawiłam z łopatą

teraz muszę nabyć subtelności ogrodniczej przy delikatnym muskaniu rabat łopatką
Rododendronowy ogród II. 00:23, 24 paź 2014

Do góry
Tegoroczne fotki wyglądają Bogdziu, jakby spłowiałe kopie zeszłorocznych. Bardzo ciekawe porównanie.
A ja dziś byłam z klasą w lesie (zajęcia artystyczne) i robiliśmy fotki. Brzozy fajnie były przebarwione na żółto. Pozachwycałam się jesienią w lesie, tylko czerwieni mi brakowało tam, gdzie byliśmy. Nie mieliśmy dużo czasu, za tydzień dzieciaki pokażą, co im się udało upolować
Ogród z tatarakiem w tle 21:30, 23 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu u mnie zdjęcia brzozy pozytecznej

Dziękuję, że specjalnie dla mnie wrzuciłas zdjęcia. Pięknie masz...
Co to za trawki wśród brzózek?
Rododendronowy ogród II. 20:44, 23 paź 2014

Do góry
Moje buki w lesie, dopiero się zaczynają przebarwiać, może załapię się na jakieś zdjęcia w czasie spacerów . A topole i lipy już zgubiły odzienie,
Brzozy w 60 % tez łysawe.
Dziwnie ze wszystkim tej jesieni.
Mimo,że nie masz ognistych kolorów, to i tak jest kolorowo. Kolorowo Inaczej.
Nie możesz więc mówić o powtarzalności w swoim oknie.
Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 19:19, 23 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)

marzy mi się prawdziwy staw kąpielowy a nie kałuża ,
marzy mi się grzybobranie w brzozowym gaju a mam tylko dwie brzozy ,
marzy mi się kort tenisowy a mam ....nic nie mam .trochę trawnika do biegania
marzy mi sie prawdziwa samotnia żeby zginąć w ogrodzie ale na razie to nie mam na to czasu .

Alinko tak czytam mężowi (a my ostatni przechodzimy etap dołowania w związku z wielkością ogrodu - 22 ar) i mąż mówi mi:

napisz jej, że kort odpada, samotnia odpada - bo nie będzie mieć na to czasu; a staw nie se wykopie, co jak będzie za bardzo zgrzana to se skoczy.

Tak więc chyba musisz się skupić na dwóch marzeniach, zawsze łatwiej ogarnąć niż cztery
Ogród u stóp klasztoru 18:57, 23 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
piękny ten klon przy ławeczce
jaka to odmiana?

Gosiu podstawowa wersja Acer palmatum Atropurpureum.

07_Rene napisał(a)
Alina, wiesz że ja ślepa jestem, bo jakoś mi umknął ten klonik koło giganta...
Piękny!

Renia bo my w większości to zagadane jesteśmy ...

Tess napisał(a)
Jesienne barwy zagościły w ogrodzie.
Klonik cudny.

Teresa w międzyczasie to zagościła plucha i ziąb . ogród oglądam od kominka przez szybę .ptaki skubańce obdziobały całą jarzębinę .

anabuko1 napisał(a)
Witaj Alinko!!
trawy masz bardzo ładne.podziwiam jer u ciebie, ale mnie one jakoś nie wzięły .
A klonik pięknie teraz kontrastuje z ta zielenią i fajne mu miejsce dałaś

Aniu a mnie wzięły i to chyba bardziej niż kiedyś róże , no i jak zwykle przesadziłam z nimi . będzie redukcja

gusiarz napisał(a)

Alinko... ta fota jak "świętego z obrazka"... taka aureola z kłosków rozplenicy wokół klona! BOSKOŚĆ!!!

Agnieszka jeśli rozmawiamy o moich umiejętnościach fotografowania to raczej o kiepskości a nie o boskości obrazka możemy rozmawiać ,ale mimo wszystko jest mi miło że fajne dla oka

Mala_Mi napisał(a)
A u mnie klony ani myślą się przebarwiać .... jutro z nimi pogadam.

Czyli u ciebie lato ???.Ania u mnie klon już bez liści ,jedynie kloniki trzymają fason.

ewsyg napisał(a)
Alinko, wpadłam pooglądać co w świętym mieście słychać. Cuda zastałam

Alinko, bajka

Ewa taka własnie jest jesień ,magiczna cudna ...ale czy to moja zasługa ?raczej natury

bdan napisał(a)

W folderku "Inspiracje 2015" zapisane

Co to za klonik?

Powtarzam Danuś acer palmatum atropurpureum .o różach napisze osobny post .

babka napisał(a)
Przyszłam się przywitać ładnie choć od dawna już podpatruję i podziwiam Twoje prace i efekty. Zazdroszcę Ci terenu, który daje możliwości rozwinięcia skrzydeł. Pięknie je rozwijasz
Pozdrawiam ciepło

Ola fakt ogród ma 30 ar. to z jednej strony dużo , a patrząc co ja bym jeszcze chciała tam zrobić to mało .
marzy mi się prawdziwy staw kąpielowy a nie kałuża ,
marzy mi się grzybobranie w brzozowym gaju a mam tylko dwie brzozy ,
marzy mi się kort tenisowy a mam ....nic nie mam .trochę trawnika do biegania
marzy mi sie prawdziwa samotnia żeby zginąć w ogrodzie ale na razie to nie mam na to czasu .

Enya73 napisał(a)
A to u Ciebie schroniły się ostatnie jesienne promyki słońca

Anita własnie wczoraj uciekły ..chyba bezpowrotnie ,może w sobotę wrócą.

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:44, 23 paź 2014

Do góry
Sylwia, podświetlone brzozy wyglądają magicznie! I mają tą moc, że tak będzie przez cały rok. Też planuję lampki przy moich, ale na razie nie ma co oświetlać .
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:47, 23 paź 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Sylwia ogród nocą piękny ale najbardziej urzekły mnie podświetlone brzozy. Efekt jest niesamowity.

Mnie również najbardziej podobają się brzozy jest klimat i w dzień i w nocy

Ale jak dojdą drzewa przy ścianie wodnej , również powinno być dobrze
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:05, 23 paź 2014

Do góry
Sylwia ogród nocą piękny ale najbardziej urzekły mnie podświetlone brzozy. Efekt jest niesamowity.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 22:04, 22 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Piękna ta hortensja....ech... wzdycham tylko....najbardziej zaskakujące jest to, że Ci nie przemarza.....
Anetko jak dłudo u Ciebie rośnie.... może to gdzieś pisałaś, ale nie pamiętam...
Ja swoją hortkę posadziłam w gruncie w pobliżu brzozy zeszłej jesieni. Tego roku nie kwitła, ale bardzo urosła.... ciekawe, czy jest szansa, że zakwitnie.....? U mnie zimniej niż u Ciebie, ale może nie tak dużo zimniej.......

W tym miejscu rośnie trzeci rok ale wszędzie kwitłanie wydaje mi się żeby u nas było dużo zimniej zresztą moja rośnie na pólnocnej stronie budynku a dodatkowo wieje z tej strony od pól.Nie wiem w czym tkwi sekret że tak kwitnie bez okrywania po prostu nie wiem
Wilcza Góra 22:00, 22 paź 2014

Do góry
mira napisał(a)
to jutro pójdę zobaczyć na moje choć się nie spodziewam bo tam teraz jeszcze cień

z czosnkami to jedyny sposób bo nawet ładnie łebki zasychają ale nie liście

moje wszystkie prymule przeniosłam ze 2 lata temu pod brzozy, w cień
wyszło im to na dobre
mam kilkanaście kępek, rozrosły się bardzo i jak widać nawet jesienią się starają

kilka tych największych, zaschniętych czosnków ścięłam w lipcu i mam je nawet teraz w domu, w wazonach
wszystkie liście czosnkowe są u mnie ukryte
Ogród z tatarakiem w tle 21:06, 22 paź 2014

Do góry
Kasiu u mnie zdjęcia brzozy pozytecznej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 22 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Hmmm , dlaczego miskanty ?.... bo może do środka ogrodu wstawię "wannę " a miskanty będą zwiewnie osłaniały ???? Pisałam kiedyś , że nie bo do szyb mus się dostać ale znalazłam sposób aby nie przeszkadzały .... a może dla kolorku morning light i są niższe ???

Swoich brzóz nie wymienię już na inne bo one mi bardzo leżą i zabezpieczyłam się zimozielonymi bukszpanami ... jest ich tam dużo i kiedy urosną zrobią swoją robotę .... Zakupię sobie saperkę , z tą żyletą sobie poradzę przy upychaniu

Platanów będę z niecierpliwością u Ciebie wyczekiwać i odwdzięczę się komplementem , że cokolwiek nie skubniesz w ogrodzie to i tak mi gra ... U mnie również planuję jeszcze kilka drzewek teraz sobie tym głowy nie zaprzątam ... pomyślę o tym jutro

miłego dzionka .... dzisiaj mam wolnego od prac ogrodowych bo leje i zimno

Uwielbiam brzozy, ale wiesz jak moje wyglądają, dwie inne a dwie niewiadomo jakie... Pokraczne i pomieszane ..
Ja mam w ciagu tgodnia stale wolne ... Od ogrodu.... Za to w weekendy mam wolne od pracy zawodowej.... Taki job...sezon na całego....
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:52, 22 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Widzisz bo ja szukam tych co maja duże ogrody i dają radę , bo ostatnio doła mam w związku z wielkością mojego (22 ar).

Twój ogród dla mnie jest bardzo dużą inspiracją. Napisz prosze jakie drzewa poleciłabyś do dużego ogrodu.

Na tę chwilę mam miłorzeby Mariken, pendula, umberki, Nigrę, buk Rohan obelisk, brzozy dorennbos, klon szczepiony crimson sentry, platan kulisty alphen's globe, malutkiego ambrowca.

Wiem , byłam u Ciebie i czytałam Nie masz jeszcze tulipanowca - piękny jest . Do dużego ogrodu super drzewo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:39, 22 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sylwia co byś nie wsadziła bedzie pieknie. Tylko dlaczego miskant a nie coś mniejszego?

Jak ja nie cierpię dłubać w korzeniach brzozy... I mysle o ich wymianie wiosna na platany kuliste wysoko szczepione....

Podziwiam, że taką ogromną pracę wykopaliskową chcesz zrobić, a może te brzozy w kulkę formować? choć platany, o których piszesz są piękne
co do marzeń...hym mam nadzieję, że mi się uda...
Hakone po roku zje ci bukszpany, myślę, że carex Elata będzie lepsza, wolniej rosnie, bardziej zwarta
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:12, 22 paź 2014

Do góry
Widzisz bo ja szukam tych co maja duże ogrody i dają radę , bo ostatnio doła mam w związku z wielkością mojego (22 ar).

Twój ogród dla mnie jest bardzo dużą inspiracją. Napisz prosze jakie drzewa poleciłabyś do dużego ogrodu.

Na tę chwilę mam miłorzeby Mariken, pendula, umberki, Nigrę, buk Rohan obelisk, brzozy dorennbos, klon szczepiony crimson sentry, platan kulisty alphen's globe, malutkiego ambrowca.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:57, 22 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sylwia co byś nie wsadziła bedzie pieknie. Tylko dlaczego miskant a nie coś mniejszego?

Jak ja nie cierpię dłubać w korzeniach brzozy... I mysle o ich wymianie wiosna na platany kuliste wysoko szczepione....

Hmmm , dlaczego miskanty ?.... bo może do środka ogrodu wstawię "wannę " a miskanty będą zwiewnie osłaniały ???? Pisałam kiedyś , że nie bo do szyb mus się dostać ale znalazłam sposób aby nie przeszkadzały .... a może dla kolorku morning light i są niższe ???

Swoich brzóz nie wymienię już na inne bo one mi bardzo leżą i zabezpieczyłam się zimozielonymi bukszpanami ... jest ich tam dużo i kiedy urosną zrobią swoją robotę .... Zakupię sobie saperkę , z tą żyletą sobie poradzę przy upychaniu

Platanów będę z niecierpliwością u Ciebie wyczekiwać i odwdzięczę się komplementem , że cokolwiek nie skubniesz w ogrodzie to i tak mi gra ... U mnie również planuję jeszcze kilka drzewek teraz sobie tym głowy nie zaprzątam ... pomyślę o tym jutro

miłego dzionka .... dzisiaj mam wolnego od prac ogrodowych bo leje i zimno
O....! 09:26, 22 paź 2014

Do góry
Od początku marca jest ciepło, to i trawy kwitną.

Śliczny ten brzozowy zagajnik, my też będziemy sadzić brzozy na Mordorze, mam nadzieję że zdążymy jeszcze w tym roku.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 22 paź 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies