Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 18:15, 20 lut 2021

Do góry
Na niebie zaczyna się ruch

Miskanty zielone

Ogród bez reguł 18:13, 20 lut 2021

Do góry
Cebulowe ruszają pełną parą
Przebiśniegi, iryski, krokusy już na wierzchu, że o szafirkach nie wspomnę - są na wierzchu od października

Ogród bez reguł 18:10, 20 lut 2021

Do góry
Ogród bez reguł 18:09, 20 lut 2021

Do góry
W ogrodzie oczary dają czadu

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:08, 20 lut 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
U Ciebie kwiatki startują, a u mnie zalegające góry śniegu...

Elisa stopnieja

Ja dzis nazbieralam kamieni na polu, bede robic cieply inspekt. No i kancikzrobilam wzdloz rozanki. Bylo tak cieplo, ze najpierw zamienilam kurtke na polar a potem i polara sie pozbylam

Ogród bez reguł 18:08, 20 lut 2021

Do góry
Uprzejmie donoszę, że znów się strułam tlenem Oczy mi się same zamykają

Pogoda byłą akuratna, słońce co prawda za chmurami, ale dosyć ciepło. W porywach zrzucałam z grzbietu kufajkę, żeby za minut kilka szybciutko ją zakładać . Ale fajnie było

Tego cięcia to oczywiście starczy na kilka następnych dni. Dziś przycięłam w całości jedną rabatę pod murem - miskanty, rozplenice, stipy, werbena (pięknie przezimowała i odbija od korzenia zielonymi listkami ), klony, jabłonki ozdobne (zdążyłam przed płaczem ), trochę turzyc, hortensje. Patyki hortensjowe włożyłam do wody, spróbuję ukorzenić.

I wypiłam pierwszą w sezonie kawę w ogrodzie

Działeczka w dużym mieście 17:52, 20 lut 2021

Do góry
Przyszły nasionka
Zieleń, drewno i antracyt 17:52, 20 lut 2021

Do góry
Dziewczyny, grupowo odpowiem.
Tulipany juz przekwitły, kamasje są piękne i jak na nie trafię to na pewno nabędę. Pogoda dziś wyjątkowo piękna, ale oznak wiosny zamiast w ogrodzie szukałam nad morzem

Ostatnio takie plaże pamiętam z czasów studiów, czyli jakieś 20 lat temu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:50, 20 lut 2021

Do góry
dzis +12 bylo

dla zagladajacych
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:48, 20 lut 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczna ta pysznogłówka .mam pytanie o krwawnik .Nie mogę odchodować tego zielska co wsadze to ginie .Ten Twój jest ładny ma duże kwiaty siedzi pewnie w słońcu >?????

Juz zaczynacie cięcie traw a u nas śnieg po kostki

Z krwawnikami na glinie prosto nie jest. Z pierwszymi ich nasadzeniami poniosłam porażkę. Zniknęły po pierwszym sezonie. Za drugim razem byłam mądrzejsza. Posadziłam je na podwyższonej rabacie. Przeżył już dwa sezony i przybrał na masie.

Trawy tnę jak na mnie wyjątkowo późno. Zwykle zaczynałam już w styczniu.
Ogród ciągłych zmian. 17:44, 20 lut 2021

Do góry
Bardzo się cieszę, że zaglądacie . Nigdzie wcześniej nie pokazywałam swojej działki. Widzieli ją tylko najbliżsi znajomi i działkowicze. Nigdy nie miałam na to czasu.
W poprzednich cieplejszych latach już w lutym zaczynałam sezon.

Edit: skłamałam moje początki działkowe można zobaczyć na jednym forum gdzie bywałam kiedy uprawiałam rośliny balkonowe i parapetowe.
Od czasu kiedy mam działkę doniczek było coraz mniej , a w skrzynkach balkonowych zamieszkały koty

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:32, 20 lut 2021

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Imienniczko! dzięki za wizytę. Choć jest to okres "martwy" to jednak mam dla Ciebie
coś specjalnego:
Pozdrawiam i byle do wiosny

Bardzo dziękuję! Świetne antydepresanty, Trzeba się jakoś ratować do wiosny!
Pozdrawiam!
Ogród ciągłych zmian. 17:30, 20 lut 2021

Do góry
W 2018 roku w końcu wysiałam trawę wokół oczka. Od razu inaczej
Odwiedziłam też szkółkę miskantów w Rykach i przesadziłam z ilością traw, co będzie widoczne w 2019 roku.
Kontunuowałam kolekcjonowanie róż i hortensji.

Powstało też nowe oczko dla żab w cienistym zakątku.

Ogród prawie romantyczny 17:27, 20 lut 2021

Do góry
Napia napisał(a)
To jeszcze zanim nadejdzie wiosna choć kilka obrazków z poprzedniego sezonu

Piękne zdjęcia!
Zacisze Alicji 17:18, 20 lut 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Piękna kolekcja magnolii, jak dla mnie ta jest najpiękniejsza. Podoba mi się budowa kwiatu i kolorystyka. U mnie ani jednej, więc będę podziwiać u Ciebie.
Mirkowy ogród (początki) 17:17, 20 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Mirka, nie pamiętam nazwy, ja je sadziłam w 98r., to wtedy byłam na początku drogi i nie przywiązywałam uwagi. Kolega ją polecił, właściciel centrum ogrodniczego. Ona kilka tych centrów i mega zaopatrzone. Dał mi stałą zniżkę

Nic nie szkodzi Irenko . Mam jeszcze kilka innych tawuł i też odmian nie znam bo z patyczka ukorzeniałam.
Np. Ta Tawuła japońska Golden Princess w towarzystwie paprotek.
Przerwa na kawę... 17:09, 20 lut 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Dziś był dzień przesyłek. Przyszły pierwsze ciemierniki. Są duże i śliczne

Ładne. To od Z.?
Ogród ciągłych zmian. 16:55, 20 lut 2021

Do góry
Cały rok 2017 kręci się wokół nowo powstałego oczka. Reszta działki poszła w odstawkę.

Sprawę kotów w ogrodzie wzięłam w swoje ręce.
Wszystkie kotki widoczne na zdjęciu zostały wysterylizowane

Sezon 2017 u Hanusi 16:48, 20 lut 2021

Do góry
Basiu, Alu, dziękuję za głaski i za odwiedziny.

Aż się wzruszyłam. Zastanawiam się kto kogo w życiu podtrzymuje na duchu, ja jego czy on mnie. Może mu mąż zostawił misję? Że ma mnie bezpiecznie doholowac do wieczystej przystani?

Ale co tam o przystaniach, na razie myślę o ogrodzie, jak to najpierw ogarnąć, a potem zagospodarować. Oczywiście relacje będą i moję fotki z tych poczynań, ale jeszcze trochę. Na razie nijakie, bo pośniegowe, ale za małe kilka dni ....

Miłej niedzieli i dla Was.

Mały podmiejski 16:45, 20 lut 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Taki układ mógłby być ok. Ja myślałam bardziej o narożnikach - na pomarańczowo. Aby było bardziej symetrycznie.
Na zielono potencjalne miejsce na brzozę. Reszta, różowe znaki zapytania, to miejsca być może potencjalne na jakiekolwiek drzewa ale niekoniecznie. I tu coś niższego na tych rabatach środkowych.

Brzoza pasuje na planie a potem miałam kłopot z zestawieniem jej z innym drzewem pokrojem. Dlatego przy żywopłocie dałabym graby, jednakowe.

Brzoza jest pięknym drzewem. Ale zanim posadzi się brzozę przy samym tarasie warto zadać sobie pytanie co się będzie działo na tarasie, gdy brzoza będzie obok.
Będzie śmietnik.
Miałam pospolite brzozy w moim poprzednim ogrodzie. Latem zamiatałam taras kilka razy dziennie. Choć to piękne drzewo z pewnością nie posadzę go w okolicach tarasu.

Jeżeli w oknach nie są zamontowane moskitiery to i w domu można się śmieci spodziewać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies