Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:47, 23 sie 2015

Do góry
Ja tez wyklęta.... Przed wyjazd orzesadzałam dwie róze.... Gospel chyba padła....
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:46, 23 sie 2015

Do góry
Gratulacj z okazji tysiaczka. Z niwym wątkiem zacznie sie nowe zycie salonowe, oj remontuj szybciutko bo goscie cie uwielbiają
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:41, 23 sie 2015

Do góry
Ja tez polubiłam zmobilizowałaś mnie do remontu pokoju mojej 22 letniej córki!!! Wprawdzie rozu nie bedzie ale odświeżenie szarości
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:37, 23 sie 2015

Do góry
Danusiu czy mogę prosic o odpowiedz nt cisow i bukszpanow? Obawiam sie ze moje pytanie umknie wśród postów nt Teca Thompson
Co z tym ogródeczkiem począć 12:49, 23 sie 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Spadam z moim kochanym BabiŃŃcem do niedzieli nad morze
Robię sobie trzy dniowy odwyk od forum ......no może na sekundkę do was zerknę

Ciekawe które plaże wybrałaś?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:48, 23 sie 2015

Do góry
Twoje hortensje biją wszystkie inne na głowę!
A jak oceniasz elaty/golden bowles? Bo moje ciągle nie ten teges
Tu ma być ogród :) 12:41, 23 sie 2015

Do góry
Poczytaj u Malej Mi, Szczegółowe instrukcje dot,jezowek sa na ostanich kilku stronach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:39, 23 sie 2015

Do góry
Danusiu dziękuję za zdjęcia ogrodu, nigdy dość tych ujęć! Gdy patrzę na Twą zachwycajacą elatę to już sobie obiecuję nie przesadzać po raz kolejny mojej...

Kiedy będziesz ostani raz cięła cisy aby tak idelanie wiosną wygladaly jak co roku? Ostatnio czytałam artykuł nt cięcia bukszpanów, napisane bylo że można nawet w listopadzie.... A pamiętam burze jaka się rozpętała gdy napisałaś, że je przycięłaś w grudniu Ja chyba ciachnę je w II połowie września bo przez te łagodne zimy bardzo mocno przyrastają mi nawet do grudnia i potem drażnią mnie zimą swym poczochranym wyglądem.
Wichrowe wzgórze 12:25, 23 sie 2015

Do góry
Moniko platan Alpens Globe, jest drzewem szczepionym. Korona przyrasta powoli. Obserwuje szpaler z tych platanow przez 3 lata w drodze do pracy. Ich korony z 1,5 m przyrosly po tych trzech latach do 2,5 -3 m. Ponadto platany swietnie znoszą przycinanie wiec nawet gdy korona osiagnie docelowy rozmiar to mozna ja skorygowac.
Zaobserowalam, ze korona roztarsta się rownie z w dól dlatego warto kupic min szczepione na wysokosci 2 m aby po kilku latach proporcje korony do pnia byly odpowiednie. Te ktore ogladam są szczepione na ok 1,7-1,8 m i zdecydowanie gubia proporcje teraz gdy juz podrosly

Na forum Jola z "lawendowego.." I Gabisia z "Ogrodu o mocnych nerwach" maja te platany, sadzily wiosna tego roku
Rododendronowy ogród II. 11:58, 23 sie 2015

Do góry
Chyba polecę dzisiaj po ogrodzie ze szlaufem i florovitem. Zapodam roslinom ostatni raz nawóz. Cos nie zapowiada sie ani wczesna jesnień ani mrożna zima, to po tej suszy musze chyba dać roslinom papu. Zwykle dwa -trzy razy w sezonie nawoze caly ogród a w tym roku tylko róże były dwukrotnie dokarniane. No i chyba muszę przesadzić w tym tygodnie azalie i rh. Czy wstrzymać się az mina na poczatku wrzesnia upaly, bo u mnie znów zapowiadają po 34 stopnie...
Moja codzienność - ogród Oli 11:55, 23 sie 2015

Do góry
Olu przepieknie! Padamy wszyscy z zachytu! Wydawaloby się ze normalny smiertelnik czegos tak prefekcyjnego nei stworzy!
Czy ta sciana ktorą zamalowujesz będzie wyburzona? Bo wiem ze pisalaś ale nie pamiętam. Moze puśc na nią pnącze? No chociaz jak Ciebie znam to wiosna po tej scianie nie będzie sladu...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:49, 23 sie 2015

Do góry
Schudłaś Babciu czy fryzura inna?
Opuchlaki 11:46, 23 sie 2015

Do góry
Nebel mi pomagają. Przynajmniej rosliny zyją, nic nie wyciągam bez korzeni (tak jak mialam w najgorszym sezonie) a po zabiegu sprawdzam i larwy sa rzeczywiscie brązowe. Stosowałam cięzką chemię na poczatku walki i niestety zniszczyłam też rosliny a populacji nie ograniczyłam. Nicienie stosowalm raz w sezonie wiosna na cześć ogrodu tam gdzie było ich najwiecej, teraz zastosuję już na calości ogrodu . Obwawiam się bardzo lagodnej zimy, ktora zapowiadaja u nas meteorolodzy. Bo wowwczas larwy będą zerować cala zimę i nie zejdą z powodu mrozów głab gleby. Ale kazdy podejmuje suwerennie decyzje. Nie pryskam ich teraz noca, nie będe stosowala chemi do gleby bo musialabym Dursbanem zlać 900 m2 ogrodu.
Lawendowy zawrót głowy 11:39, 23 sie 2015

Do góry
To skoro zakupy rózane dopiero wiosną to proszę o doprecyzowanie wielkości i pokroju krzaka, kolor już wiem jaki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:33, 23 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
majówki naklepiej nad bałtykiem wspominam ...pogoda jako taka ...morze zimne to nikt się na kąpiele nie nastawia ...ale do kolanek można spokojnie wejść

Gdy planowaliśmy wypad nad Bałtyk myslelismy, że będzie już po sezonie a tu pogoda wszystkim splatała taką niespodzinakę zwykle w okolicach 15 sierpnia jest mniej ludzi ... W tym roku jakieś apogeum Podobno na to wplyw rowniez mialo zagrozenie w Egipcie i Tunezji.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:30, 23 sie 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
To samo ostatnio stwierdziłem... Ogrody są zaniedbane w większości Dodatkowo drażni mnie nadmierne używanie egzotycznych gatunków w okolicach parków krajobrazowych, czy nawet narodowych. Mamy tyle pięknych krajowych gatunków, a wszędzie są tuje!

Oj tak te palmy i agawy w donicach.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:30, 23 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzena a wiesz, że ja ostatnio do takiego wniosku doszłam w górach... o ile balkony domów są obwieszone donicami z pelargoniami i surfiniami to poza tym większość ogródków jest zaniedbana...
bo to takie zboczenie już jest... jak jadę to patrze i oglądam

a tak na marginesie źle ze mną bo sprawdzałam termin ferii...

Ferie.....
To calkiem normalny objaw Moj M od razu po powrocie z urlopu na poczatku lipca zaczal sprawdzać oferty zimowe Kierunek i miesiąc wyjazdu juz doprecyzowany, teraz przez najblizsze miesiące będzie sprawdzał hotele i ceny Kiedy macie ferie w tym roku? Bo my niestey w lutym zatem wyjazd z naszą kilkudziesięcią ekipą narciarska odpada, gdyz tego tloku w Alpach w lutym nie zniosę. Wolę w styczniu pojechac do Włoch .
Tu ma być ogród :) 22:19, 22 sie 2015

Do góry
Piękne zurawki!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:13, 22 sie 2015

Do góry
Praca wre!
Opuchlaki 22:10, 22 sie 2015

Do góry
Mam ptaki, ropuchy, jaszczurki i opuchlaki. ......Jeże u mnie nie ryja. Nie wiem czy sie z tego powodu cieszyc (piekny trawnik) czy martwić (opuchlaki) .....Nawet gdy wytłukę larwy u mnie przejdą od sąsiadów, ktorzy z nimi nie walczą...
Waldku nie pisz o ekosystemie, bo opuchlaki są epidemią szkołek. Kupię jedna rosline i mam w kolejnym sezonie kilka tysięcy larw. Ptaki uwielbiają w moim ogrodzie ddźownice , godzinami je wyciągają z trawnika a jakoś opuchlaki ich nie interesują..

Stosuję nicienie juź trzeci sezon, ograniczyłam robale ale chyba będe wlaczyć z nimi następne kilkadziesiat lat...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies