Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Basilikum 15:06, 23 sie 2015

z tym wyzywianiem sie samemu to ja mam podobnie. Czyli ja juz zaczelam. Mym swoje miesko (niskotluszczowa baranine o smaku dziczyzny), jajka przepiorcze i czesc warzyw i owocow. No i swoja pszenice i owies i inne ziarenka z ktorych mam zamiar kiedys mielic make.
Gardenarium 15:08, 23 sie 2015

My korzystamy obecnie z warzywników klientów (te w skrzyniach). Obecnie urodzaj na pomidory, ogórki, cukinie, kabaczki, fasolkę szparagową, natki i zioła w ciągłej dostawie.

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 15:22, 23 sie 2015

Gardenarium napisał(a)
Monty Don będzie na czasie jak zmienię miejsce zamieszkania (kiedyś) i zacznę kury hodować i rozmnażać rośliny na żywopłoty. I wysieję łąkę kwietną i zrobię staw naturalny.

Zrobię piwniczkę (przetwory, soki, miód), Witek ustawi ule, a ja zajmę się warzywnikiem, gdzie będzie wszystko, co potrzeba.

Wtedy być może przekopię bukszpanowy.

Ponieważ uważam, że świat zmierza do zagłady (zatruta żywność, ataki terrorystyczne), mam plan na starość wyżywić się sama. A póki co, potrzebne mi inspiracje, które wykorzystam w swojej pracy, czyli rabaty, kwiaty i ogrody...

Taki mam plan, jak nie będę pracować w swoim zawodzie, a może uda się jeszcze coś pogodzić...Aby tylko na wyjazdy do Anglii starczyło i na aparat fotograficzny raz na kilka lat. To mi wystarczy.
oby ten plan sie udał
waldek727 15:31, 23 sie 2015

Gardenarium napisał(a)

Taki mam plan, jak nie będę pracować w swoim zawodzie, a może uda się jeszcze coś pogodzić...Aby tylko na wyjazdy do Anglii starczyło i na aparat fotograficzny raz na kilka lat. To mi wystarczy.

To ja do tego planu który widzę oczyma wyobraźni dorzucę jeszcze:
Duuuuuużo zdrowia.
17:49, 23 sie 2015
jak czytam ten plan wieloletni ...muszę przyznać.....mocno podziwiam za optymizm ))

ale jakby ciekawy hektar czy 2 się znalazły, to już by ci wypadało zacząć ...po co czekać

Madzenka 19:37, 23 sie 2015

Danusiu czy mogę prosic o odpowiedz nt cisow i bukszpanow? Obawiam sie ze moje pytanie umknie wśród postów nt Teca Thompson
nicol21 20:41, 23 sie 2015

Relacja z wyprawy rewelacyjna, chciałoby się zobaczyć więcej, ale pewnie będziesz czasem coś ujawniać.
Widoki z ogrodu Twojego są rewelacyjną inspiracją - jak zawsze!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mira 22:14, 23 sie 2015

nicol21 napisał(a)
Relacja z wyprawy rewelacyjna, chciałoby się zobaczyć więcej, ale pewnie będziesz czasem coś ujawniać.
Widoki z ogrodu Twojego są rewelacyjną inspiracją - jak zawsze!

oj to gdzie ta relacja?
Gardenarium 08:06, 24 sie 2015

Np. w artykule o lawendzie i wcześniej były fotki. Wizualki kilka ostatnich na FB jest z nowych zdjęć. W Werandzie o topiarach wszystkie fotki sa z nowych ujęć z ostatniego wyjazdu.

Ogrodowisko na Facebooku

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:08, 24 sie 2015

waldek727 napisał(a)

To ja do tego planu który widzę oczyma wyobraźni dorzucę jeszcze:
Duuuuuużo zdrowia.

Dziękuję. Z wielką pokorą mam nadzieję, że dożyję starości. Modlę się o to.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies