Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 06:08, 23 sie 2015

ewsyg napisał(a)
Bożenko, przesadziłam rodki z piaskowni i troszkę są marne. Czy można dać im dolistnie magicznej siły ?
Pokaże je u mnie, zerknij fachowym okiem, podpowiedz mi prosze, czy lepiej je nie zasilać.

Napisałam u Ciebie.
Bogdzia 06:10, 23 sie 2015

jankosia napisał(a)

Poważnie? To może i u mnie popada Nic nie zostawiaj, to nie ma sensu. Też żałuję że mnie nie będzie ale nic nie mogę poradzić, wyszło jak wyszło Żałuję tym bardziej że już bliżej spotkania to chyba nie będzie. No i na tą wystawę bym się wybrała Bawcie się dobrze

Jak to nie będzie a w Kutnie i u Mariolki? i Skierniewice przecież.Nie martw sie niedługo sie zobaczymy ale dlaczego nie chcesz śmiałka pojac nie mogę , przecież lubisz.
Bogdzia 06:11, 23 sie 2015

Mathildis napisał(a)

marzę o takim poidełku/ kąpidełku dla moich ptaszków
choć ostatnio złość na nie mam bo mi borówki prawie wszystkie opędzlowały...

Borówki zjadaja te większe. U mnie było mnóstwo borówek , jednak podlewanie (codzienne) i tak im nie wystarczyło i powysychały.Poidełko zrobił M dłutem w kamieniu.
Bogdzia 06:12, 23 sie 2015

Donia72 napisał(a)
A to muszę sprawdzić swoją aronię....czy jeszcze coś na krzaczkach jest

Aronie wielkie krzaki to starczy dla Ciebie i dla ptaków.
Bogdzia 06:14, 23 sie 2015

Edyta10 napisał(a)
świetne te ptaszęta Bożenko od wtorku deszcz zapowiadają

Wiem że zapowiadają ale ile to razy juz zapowiadali i go nie było. w nocy też miało padac a ani kropla nie spadła u mnie. Może u Małgosi spadła bo ostatnio wsztstko do niej idzie. Od wtorku maja byc nawet duże te deszcze to moze w końcu cos skapnie.Pozdrówka i ide sie szykowac do wyjazdu , roślinki jeszcze muszę wykopac.
Mala_Mi 10:38, 23 sie 2015

A ja idę przestawić spryskiwacz.. leję na twoje dzielżany bo przepiękne są.. a cześć mi uschła Odbiją z korzenia ale za rok .. deszczu na 10 dni nie będzie. A wczoraj spadły 3 krople na metr kwadrat..

I jakby co to z Muszyny do mnie nie tak daleko
Urszulla 11:27, 23 sie 2015

Fantastyczne to miejsce kąpieli dla ptaszków własnego pomysłu i pracypo prostu genialne zwłaszcza te upalne dni i fotki przyjemne dla oka
a zamiast deszczu to chyba bym Ci życzyła żeby jakieś podziemne źródło wytrysnęło- prawdopodobieństwo wystąpienia jednakowe przepraszam za ten żałosny żart, ale nie widzę żadnego pocieszenia...chyba że ktoś postara się o przyłącze wodociągowe dla wszystkich.
Miłej niedzieli
Madzenka 11:58, 23 sie 2015

Chyba polecę dzisiaj po ogrodzie ze szlaufem i florovitem. Zapodam roslinom ostatni raz nawóz. Cos nie zapowiada sie ani wczesna jesnień ani mrożna zima, to po tej suszy musze chyba dać roslinom papu. Zwykle dwa -trzy razy w sezonie nawoze caly ogród a w tym roku tylko róże były dwukrotnie dokarniane. No i chyba muszę przesadzić w tym tygodnie azalie i rh. Czy wstrzymać się az mina na poczatku wrzesnia upaly, bo u mnie znów zapowiadają po 34 stopnie...
malgocha1960 12:22, 23 sie 2015

Bożenko jak biadolę przy podlewaniu myślę ile ty musisz latać z wężem przy swoich pupilkach co tez kochają wodę.Poidełko piękne,muszę obejrzeć się za jakimś ciekawym.
anka_ 14:07, 23 sie 2015

Fantastyczne zdjęcie, ale przede wszystkim ogromny szacun dla eMa za takie cudowne poidełko.
Ja mam taki wielki kamień przy lasku brzozowym, z dala od domu, może ptakom by się spodobało kąpielisko. Ale pokazałam swojemu fotkę, że takie ma zrobić to popatrzył się na mnie jak na wariata i sobie poszedł....

A czy przy takim basenie dla ptaków nie ma problemu z kotami? Choć te na zdjęciu wydają się być czujne.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies