Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

21:15, 22 sie 2015
majówki naklepiej nad bałtykiem wspominam ...pogoda jako taka ...morze zimne to nikt się na kąpiele nie nastawia ...ale do kolanek można spokojnie wejść
ana_art 21:43, 22 sie 2015

Marzena a wiesz, że ja ostatnio do takiego wniosku doszłam w górach... o ile balkony domów są obwieszone donicami z pelargoniami i surfiniami to poza tym większość ogródków jest zaniedbana...
bo to takie zboczenie już jest... jak jadę to patrze i oglądam

a tak na marginesie źle ze mną bo sprawdzałam termin ferii...
Loosiuu 22:13, 22 sie 2015

To samo ostatnio stwierdziłem... Ogrody są zaniedbane w większości Dodatkowo drażni mnie nadmierne używanie egzotycznych gatunków w okolicach parków krajobrazowych, czy nawet narodowych. Mamy tyle pięknych krajowych gatunków, a wszędzie są tuje!
Madzenka 11:30, 23 sie 2015

ana_art napisał(a)
Marzena a wiesz, że ja ostatnio do takiego wniosku doszłam w górach... o ile balkony domów są obwieszone donicami z pelargoniami i surfiniami to poza tym większość ogródków jest zaniedbana...
bo to takie zboczenie już jest... jak jadę to patrze i oglądam

a tak na marginesie źle ze mną bo sprawdzałam termin ferii...

Ferie.....
To calkiem normalny objaw Moj M od razu po powrocie z urlopu na poczatku lipca zaczal sprawdzać oferty zimowe Kierunek i miesiąc wyjazdu juz doprecyzowany, teraz przez najblizsze miesiące będzie sprawdzał hotele i ceny Kiedy macie ferie w tym roku? Bo my niestey w lutym zatem wyjazd z naszą kilkudziesięcią ekipą narciarska odpada, gdyz tego tloku w Alpach w lutym nie zniosę. Wolę w styczniu pojechac do Włoch .
Madzenka 11:30, 23 sie 2015

Loosiuu napisał(a)
To samo ostatnio stwierdziłem... Ogrody są zaniedbane w większości Dodatkowo drażni mnie nadmierne używanie egzotycznych gatunków w okolicach parków krajobrazowych, czy nawet narodowych. Mamy tyle pięknych krajowych gatunków, a wszędzie są tuje!

Oj tak te palmy i agawy w donicach.....
Madzenka 11:33, 23 sie 2015

eee_taam napisał(a)
majówki naklepiej nad bałtykiem wspominam ...pogoda jako taka ...morze zimne to nikt się na kąpiele nie nastawia ...ale do kolanek można spokojnie wejść

Gdy planowaliśmy wypad nad Bałtyk myslelismy, że będzie już po sezonie a tu pogoda wszystkim splatała taką niespodzinakę zwykle w okolicach 15 sierpnia jest mniej ludzi ... W tym roku jakieś apogeum Podobno na to wplyw rowniez mialo zagrozenie w Egipcie i Tunezji.
nicol21 18:13, 23 sie 2015

Marzenka ja tylko przyszłam powiedzieć, że uwielbiam Twój ogród. Wiem, wiem to nihil novil...
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
frezja 19:00, 23 sie 2015

Madżenko..róże,które zaproponowałaś to pewniaki?? kurcze,drogie trochę ale jak mam kupić byle jaką odmianę..to lepiej dołożyć..co? stawiam na Artemis

jakie odległości zachować między krzakami? bo muszę wyliczyć
mateuszmichn 19:30, 23 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Macham do wszystkich. Ryby smażone i wędzone jem cały czas, chociaż popularniejszy jest Kebab i pizza...
Jest rownież pełen przekrój społeczeństwa od ludzi śpiących w starych samochodach na polu namiotowym, poprzez dewniane domki, prywtne kwatery, apartamenty i drogie hotele. Kazdy znajdzie dla siebie cos dobrego a na deptaku wszyscy depczą sobie po piętach niezaleznie od tego czy w japonkach z Biedronki czy w Hillfingerach

Najwiecej jednak jest Niemców i polskich Niemców nad Bałtykiem.

To co mnie martwi sezonowe miejscowości nie dbają o urode ogrodów...nie ma ani ładnych skwerów ani przedpłoci nie wspominajac o ogrodach

W Międzyzdrojach się z tym poprawiło. Kiedyś przed wejściem na molo była trawa, teraz jest wgłębnik, pergole porośnięte różami, ławeczki, kostka, drewno, fontanny. Przynajmniej jakoś to wygląda
Madzenka 20:33, 23 sie 2015

frezja napisał(a)
Madżenko..róże,które zaproponowałaś to pewniaki?? kurcze,drogie trochę ale jak mam kupić byle jaką odmianę..to lepiej dołożyć..co? stawiam na Artemis

jakie odległości zachować między krzakami? bo muszę wyliczyć

Lepiej kupic kilka z dobrego zrodła i sprawdzonych gatunków niż dużo NN
Artemis Rosomanes polecaja. Artemis ma Kuba i Lindsay na naszym forum. Worawdzie niedawno sadziły ale juz je zachwyca ta roza. Popytaj je o doświdczenia.
Zreszta wszystkie Tantau ktore rosna u mnie w ogrodzie mnie zachywcają .
Co do odległosci sadzenia, producent podaje 3 na m2, sadziłabym je co 50 cm