Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:55, 24 wrz 2014

Do góry
ania_wesola napisał(a)
Anetka jako że z lubelskiego jesteś to powiedz mi gdzie się w roślinki zaopatrujesz. Poszukuje brzozy pożytecznej ale w mojej okolicy jak narazie w żadnej szkółce nie spotkałam

Aniu roślinki kupuję najczęściej w Końskowoli i Kurowie. Brzóz jakoś nie kojarzę ale może dlatego że ich nie szukałam jak mi gdzieś w oko wpadnie dam znać ok
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 19:12, 24 wrz 2014

Do góry
Witaj chojna,

Miło że pospacerowałaś po ogrodzie i że Chashitsu Ci się podobało oraz japońskie klimaty.
Ale u Ciebie widzę też intensywne prace na rabatach, brzozy urokliwe ale jak zaczynają gubić listki no to wtedy dodatkowa praca. Wiem bo sam w pobliżu mam dwie o znacznej wysokości na sąsiada działeczce.

pozdrawiam

ps
hm.... no widzę że tu zaglądają coraz częściej goście w samych pidżamach
Mój ogród nad rzeką... 14:36, 24 wrz 2014

Do góry
Witam i ja...Już polubiłam Twój ogród, brzozy, to są drzewa, które mają w sobie prawdziwy urok, kora i te błyszczące w słońcu i szeleszczące liście... na dodatek, ogród wpisany w piękny krajobraz i dużo pracy macie już za sobą..gratuluję

Agroszmaty, też usuwam u siebie z rabat...leżały u mnie 10 lat i wystarczy, wiem jaka to ciężka praca z tym usuwaniem, wreszcie i nareszcie skończy się dramat naszych roślinek.

Będę zaglądać, pozdrawiam
Pokażę nasz ogród 11:34, 24 wrz 2014

Do góry
Brzozy malusieńskie, podobno doorenbos.

Właśnie w tym rzecz, że nie chcę mieć zacienienia jak przy świrkach. Brzozy mają czas na rozrośnięcie się i mogą znaleźć miejsce gdzie indziej.
Karpy w razie potrzeby można wyfrezować (można wynająć taką maszynkę u nas) nie będą widoczne na powierzchni, ale trochę korzenia zostanie. Tylko teraz są zawaleni wycinką i dopiero zimą mogliby przyjechać.
To moja inspiracja:

Jednak wiem, że brzozy mogą się tu nie zmieścić, dlatego rad potrzebuję.
Widok z okna jest ok ładna nowa ulica i ścieżki spacerowo rowerowe. Więc można miło oko zawiesic, ale niekoniecznie miło jak jestem widoczna w tym górnym oknie.
Idę zmierzyć szerokość

Pokażę nasz ogród 11:23, 24 wrz 2014

Do góry
asica napisał(a)
Mam co prawda trochę miejsca od wczoraj, ale ...
tam jest mimo wszystko cień - strona północna, a piszą, że brzozy wolą słońce.
Mam ochotę w tym miejscu na kawał trawnika - ale czy po tej korze urośnie i czy w cieniu będzie rosnąć chciał? Kiedyś był tu trawnik, ale kiepsko rósł,
Wsadziłam kilka hortensji ogrodowych. I znów ale ... wsadziłam bo miałam, niekoniecznie je sobie tu planowałam

W rabacie pod budynkiem wsadzona runianka japońska, chciałabym, żeby zadarniła to miejsce, nie planuję na razie tu nic wysokiego, bo mam dość ciasnoty w tym miejscu.

Brzozy szybko bujną do słońca i teraz... zamienił stryjek siekierkę na kijek - zamiast świerków chcesz brzozy? jakie to brzozy masz?

Z okien masz widok na? Chcesz to "cóś" widzieć i chcesz by to "cóś" widziało cię?

Co z karpami po świerkach? Zostają?
Mam połowę nasadzeń na północną stronę i uwierz, mozna poszaleć
Moja "przyziemna" :) pasja 10:47, 24 wrz 2014

Do góry
no to szukaj kochana aż znajdziesz i poczujesz, że to to! moje brzozy posadzone są w odległości 3.8 tak na marginesie
Moja "przyziemna" :) pasja 09:44, 24 wrz 2014

Do góry
No właśnie miałam pytać czy gdzieś widziałaś takie brzozy do kupienia?

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:26, 23 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marto przy rozmieszczaniu brzóz zasłaniających okna sąsiadów bardzo się przyda ,

daj znać, kiedy sadzimy brzozy
Moja "przyziemna" :) pasja 22:17, 23 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ja mam brzozy po 2 m od siebie, bo ktoś mi tak doradził....chyba Syla
Jesssuuu jaka skleroza

Możliwe, bo Syla ma ciasno brzozy, pytałam kiedyś o to.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:00, 23 wrz 2014

Do góry
O Kapiasie i zagajniku wspominki, to ja mam takie dośc kiepskie foto, ale mnie osobiście bardziej podobają sie jednopniowe. Wielopniowe musiałyb być bardzo podobne do siebie, wtedy tak.

Z tą odległością to mnie nie straszcie bo ja swoje brzozy planuje co 2-3metry sadzić a później przycinać.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:44, 23 wrz 2014

Do góry
Kurcze znowu głosowanie, brzozy, grujeczniki? Muszę się cofnąć bo trochę Was zaniedbałam
Ale tak na szybko głosuję za prostymi, jednopiennymi brzozami do ogrodu od linijki .
Moja "przyziemna" :) pasja 21:31, 23 wrz 2014

Do góry
Jagódko, ja też w sprawie brzóz po cichutku się wypowiem, bo co ja początkująca mogę mądrego powiedzieć Mam podobne przemyślenia do Kasi. Według mnie brzozy wielopienne są bardziej przeznaczone do "dzikich" naturalistycznych ogrodów lub tam gdzie trzeba gąszczu, żeby się przysłonić. Tobie są potrzebne trzy piękne brzozy o równiutkim pniu, podkreślające proste linie w Twoim ogrodzie. Wielopniowość wprowadzi chaos i bałagan w prowadzeniu linii optycznych. Sama chciałam mieć wielopniowe (w internecie wyglądają bajecznie), ale jak je zobaczyłam na żywo na ulicy w Orłowie(Gdynia) pomyślałam, że to nie dla mnie. Wyglądały ciekawie, intrygująco, tajemniczo powiedziałabym, ale nie przekonały mnie. W końcu kupiłam doorenbosy jednopniowe, ale mają tak nisko gałązki boczne, że sama mogę teraz zdecydować czy prowadzić je na jeden pień czy dać im się rozgałęzić i wprowadzić trochę szaleństwa. Moje opinie są bardzo subiektywne, w ogóle nie powinnaś się nimi kierować. Zrób tak jak się Tobie podoba Jestem pewna, że będzie pięknie
Moja "przyziemna" :) pasja 21:28, 23 wrz 2014

Do góry
Ja mam brzozy po 2 m od siebie, bo ktoś mi tak doradził....chyba Syla
Jesssuuu jaka skleroza
Moja "przyziemna" :) pasja 21:22, 23 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Pod świerki znaczy się, nie czepiaj się … mózg mam dziś sprostowany
Ale ja będziesz ciąć to będzie wyglądać nawet zimą.
Mam brzozy śmieciary przed domem, wielkie

Też mam jedną, pewnie taką, jak Twoja.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:18, 23 wrz 2014

Do góry
Pod świerki znaczy się, nie czepiaj się … mózg mam dziś sprostowany
Ale ja będziesz ciąć to będzie wyglądać nawet zimą.
Mam brzozy śmieciary przed domem, wielkie
Moja "przyziemna" :) pasja 21:15, 23 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Weź uparłaś się na brzozy…
Oddaję głos na grujecznik

Tak ładnie cięte w prostokąt … przebarwiające się na tle choin i ładnie odbijający kolor w kamolach…

A gdzie Cię tam pod choiny zaniosło??? To nie ten kąt .

Ostatnio patrzyłam na grujeczniki w Ogrodzie z lustrem, przed płotem i też pomyślałam o nich, ale liście opadną i echo, a brzoza z bielutką korą ładna cały rok.

Moja "przyziemna" :) pasja 21:11, 23 wrz 2014

Do góry
Weź uparłaś się na brzozy…
Oddaję głos na grujecznik

Tak ładnie cięte w prostokąt … przebarwiające się na tle choin i ładnie odbijający kolor w kamolach…
Miejsko & sielsko 20:47, 23 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ewka ty masz wszystko gdzie ty to miescisz?

a widzisz... musisz przyjechać
Brzozy mam przed domem, wielkie ... dwie...
Moja "przyziemna" :) pasja 20:36, 23 wrz 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Przyszłam zobaczyć co postanowiłaś z brzozami, ale chyba jeszcze myśllisz
przyznam się, że rano myślałam też o Twoich brzozach i jakoś jednak jednopniowe wydają mi się lepsze. Jakoś tak mi wyszło, że wielopniowa byłaby fajna, jakby była jedna, a przy 3 to już nie. Ale jako świeża ogrodowniczka nie będę się upierać

Pozdrawiam

ajlawju, wiesz za co

cieszę się, wiesz dlaczego

Te brzozy to dylemat... ale skoro tyle głosów przeciw wielopniowym, to pewnie nie przypadek . Będę musiała żyć z jednopniowymi .
Miejsko & sielsko 20:26, 23 wrz 2014

Do góry
lubie brzozy. nawet ich opadajace liscie. ja nie mam bo podejrzewam alergie u corki. ale chcialabym...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies