Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

tusiawka 21:20, 07 paź 2014

Jagodaa napisał(a)

Ostatnio sobie myślałam o Tobie, bo dawno Cię "nie widziałam" .

Ciekawa jestem, jak będzie donica wyglądać zimą, chyba miskanty powiążę jakimiś wstążkami, może czerwonymi, żeby był taki akcent świąteczny .

Mam nadzieję, że nowa rabata z brzozami już w przyszłym sezonie nabierze wyglądu, bo Gracillimusy dość szybko się rozrastaję, a te sadzonki są stosunkowo duże. Będą tymczasowo pełnić rolę choć częściowej zasłony płotu, póki cisy nie podrosną.

Ja będę wiązało sznurkiem bo wstążki by trzeba kilka szpulek. Najgorsze jest ścianie tego wszystkiego wiosną. Pamiętam, że kilka tygodni mi zeszło i kilka wielkich worów do wywiezienia też.
nieszka 22:00, 07 paź 2014

Eh doczytac Twoj watek po tygodniowej nieibecnosci to niezle wyzwanie
Naladowalam sie tu jednak pozytywna energia i jutro dzialam u siebie.
monitka 22:13, 07 paź 2014

Jagoda ale donica się bujnęła że szok Trawy wypasione i piękne aż ciężko uwierzyć że niedawno sadzone.
Nowa rabata zapowiada się pięknie. Oj będzie co podziwiać w przyszłym sezonie
Jagodaa 22:59, 07 paź 2014

katiaxx napisał(a)
no nie chce Ci zaśmiecać wątku, wygląda ciekawie, ja też nie wiem czy będę mieć płyty w kamykach ale z czasem coraz mniej podoba mi się "grysik" podoba mi się żwir płukany, dość grube kamienie - tylko żeby nie były rudawe - a akie tylko u siebie spotykam przeceiż nie będe przebierać

Jeszcze się nie zastanawiałam nad żwirem. W głowie mam jakieś szarości, ale kto wie, na co się natknę i co mi się ostatecznie spodoba .
Jagodaa 23:00, 07 paź 2014

makkasia napisał(a)
Jagódko z tym sznurkiem to mnie rozwaliłaś ale tera wiem dlaczego u Ciebie wszystko jak spod linijki
świetne brzozy ...dobrze, że nie miałas do czynienia z pieskiem szkółkarskim
obrazki z rabat wymiatają
ściskam

Haha, może powinna pomyśleć o jakimś nowym tytule wątku, typu: trawka i sznurek ściskam Was czule .
Jagodaa 23:04, 07 paź 2014

tusiawka napisał(a)

Ja będę wiązało sznurkiem bo wstążki by trzeba kilka szpulek. Najgorsze jest ścianie tego wszystkiego wiosną. Pamiętam, że kilka tygodni mi zeszło i kilka wielkich worów do wywiezienia też.

W tym sezonie nie miałam jeszcze kłopotu wielkiego ze ścinaniem, ale w przyszłym już trochę pracy będzie. Nie ma co narzekać, to będzie wiosną, więc wkroczymy na rabaty z wielką energią i ochotą .
Jagodaa 23:07, 07 paź 2014

nieszka napisał(a)
Eh doczytac Twoj watek po tygodniowej nieibecnosci to niezle wyzwanie
Naladowalam sie tu jednak pozytywna energia i jutro dzialam u siebie.

Aga, nawet nie wiesz, jakie to miłe co piszesz , że u mnie się pozytywnie naładowałaś . Będę jutro śledzić co u Ciebie .

Ja tak wypisuję, co pomyślę i tych stron, nie wiem sama skąd, przybywa. Kiedyś nie sądziłam, ze dobrnę do setki (oj jak się wtedy ucieszyłam!).
Jagodaa 23:09, 07 paź 2014

monitka napisał(a)
Jagoda ale donica się bujnęła że szok Trawy wypasione i piękne aż ciężko uwierzyć że niedawno sadzone.
Nowa rabata zapowiada się pięknie. Oj będzie co podziwiać w przyszłym sezonie

Muszę odnaleźć pierwsze zdjęcie zrobione po obsadzeniu donicy.
jest różnica, jest, sama jestem w szoku!
Ewkakonewka 00:40, 08 paź 2014

Pamiętasz nazwę tych żurawek bordowych?

Trawka i sznurek..... wymiata tekst
Jagodaa 07:52, 08 paź 2014

Ewa te żurawki to Obsidian. Jestem z nich zadowolona. Szukałam odmiany wytrzymującej na słońcu. W tym roku przez kwitnienie nie poszły tak w liście, jak w poprzednim, kiedy wszystkie pąki usuwałam.

edit: mam tylko tę odmianę