Jaki piękny wiosenny bukiet tulipanów, świetnie wyglądają w tym naczyniu. Ja mam trochę podobne, tylko niższe, posadziłam tam wrzosy i między. Ciekawe tylko, czy nie przemarzną, bo takiej zimy nie przewidywałam.
Pozdrawiam cieplutko!
u mnie juz bylo, kamasje mam od samego poczatku, nic im sie nie dzieje, cebulki siedza w ziemi pod gruba warstwa puchu. a wczesnie nie wschodza to nie sa narazone na przymrozki jak np. tulipany
na pewno podosadzam ich jeszcze, bo sa przecudowne
Nie, nie, mam ją na przerabianej rabacie, ex-sesleriowej. Fotki tylko robocze, pstrykałam w trakcie prac, ale co nieco widać - pierwsza z lipca, a druga z października (po prawej stronie), widać jaki ładny przyrost. To te białe, lancetowate listki.
Bardzo ładne kępy Trzymasz je w domu?
Na mróz chyba strach wystawiać takie wygrzane marketowe.
Właśnie mierzę temperaturę na parapecie przy oknie balkonowym, bo wydaje mi się tam chłodniej.
Mam wątek, jako tak mnie wzięło znienacka.
Ale mój ogród zupełnie inny od twojego, nie wiem czy ci się podoba bo występuję przeciwko temu, czemu ty hołdujesz. Zmagam się z naturą, często przeciw niej.
Ale zapraszam.
Wyższa to Delicjos Nougat a niższa Coconut .Jesli dobrze miałam opisane ale nie sprawdziłam bo mam je pierwszy rok zawsze sprawdzam bo czasami z tymi nazwami róznie jest .
Są piękne i ładnie przyrastają .Jest jeszcze jedna z żótych ma postrzepione końcówki płatków to Coconut Lime