Glina i zielsko
14:22, 09 lut 2021
O tym wyłamywaniu to wiem bo gdzieś tam trafiłam na Zielone Pogotowie, tylko ze tam gadają o opiece nad pojedynczymi roślinami cięciu itd. A mnie się wydaje że ja najpierw musze rozplanować moja prawą część ogrodu bo wkoło samego budynku powoli się już klaruje.
Po prawej, południowej stronie domu mam jakieś 600-800 m do zagospodarowania. Jest to taki mniej więcej kwadrat, Glina, zielsko i latem susza.
Pierwszy zasiany trawnik ładnie urósł ale potem przyszła susza, jeszcze nie mieszkałam i sporo trawy wyschło. Zasadziłam też już trochę drzew i krzaków, ale zrobiłam taką duża rabatę w kształcie litery L sporo odsuniętą od płotu - który właśnie w tym roku się zrobi do końca ( na razie siatka leśna).
I ta rabata już mi nie pasuje. Chciałabym ją poprzesadzać bliżej płotu i tuji. bo tak mi się podoba najbardziej. Myślę że to zrobię ale dopiero na jesień po zakończeniu płotu i równocześnie z zakładaniem nawodnienia i nowego trawnika.
Obudowaliśmy też pokrywy od oczyszczalni kamieniem i to też mi się nie podoba już bo zamiast kryć to podkreśla.
Za późno trafiłam na ogrodowisko. ehh