Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

W Kruklandii 05:15, 30 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wiosnę ze sobą przyprowadź, tylko już taką porządną, z wesoką temperaturą i ciepłym słonkiem!

To jeszcze poczekacie, bo u mnie mróz!
Moja "przyziemna" :) pasja 20:54, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Urokliwe to zdjęcie z wiśniami i cieniem - piękny moment uchwyciłaś, a inspirka od Pawła cuuudna, fajny pomysł z deseczkami.

Ten dzień był zimny i wietrzny, ale powietrze było takie cudnie przejrzyste. Wszystkie kształty i kolory takie wyraźne, uwielbiam to .
Pogubiłam się po drodze... 20:15, 29 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Amelka podglądałam cie juz wcześniej gdy z Magnolia pergole na tyłach projektowałyście
teraz front widzę dopieszczasz z tymi marikenami to tak trochę jak u lindsay80 tylko u niej buksiki do towarzystwa. myślę że jak masz tam juz hakone to jak sie rozrośnie to bedzie bajka!
widzę że tez jesteś nieźle zakorowana
hej.zanim ja pomysł z pergolą wciele w życie to z 10 lat minie przód mnie strasznie denerwuje,ale teraz to spokojnie sobie działam
Pogubiłam się po drodze... 19:50, 29 kwi 2016

Do góry
cześć Amelka podglądałam cie juz wcześniej gdy z Magnolia pergole na tyłach projektowałyście
teraz front widzę dopieszczasz z tymi marikenami to tak trochę jak u lindsay80 tylko u niej buksiki do towarzystwa. myślę że jak masz tam juz hakone to jak sie rozrośnie to bedzie bajka!
widzę że tez jesteś nieźle zakorowana
Tu ma być ogród :) 13:42, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też ją kupowałam w ubiegłym roku i podobnie jak u Ciebie nie kwitła, ale właśnie sprawdziłam na zdjęciach, że to było dokładnie o miesiąc później, sadzonki były mniejsze i jeszcze zanim poszła do gruntu to czekała kilka tygodni w doniczkach, bo teren był nie gotowy.

A przycinałaś teraz tą swoją ubiegłoroczną? bo ja nie, ale może jeszcze to zrobię, jak te chłodne noce miną, choć tak właściwie to nie bardzo jest tam co obcinać.

Masz rację nie bardzo jest co obcinać, bo jest mała, ale mimo to podcięłam ją kosmetyczne i fajnie wypuszcza
Tu ma być ogród :) 11:27, 29 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a no tak bo to modra.
Magnolia tu zwykla pokazywala
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=686

I juz milcze

Super te fotki, to będzie zdecydowanie ta i bardzo mnie to cieszy

Tu ma być ogród :) 11:25, 29 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Fajne zakupy i przy okazji ciekawe wiadomości o moliniach.
Pozdrawiam

doktoraty z molinii znowu robimy
Tu ma być ogród :) 11:24, 29 kwi 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Edyta kombinuję u siebie nad rabatką, Łukasz kokusy podpowiada. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale Ty chyba miałaś jakąś fajna odmianę, albo Jola.

Pod grabem Łukasz zaproponował rozchodniki, ja myślałam o jeżówkach.
Co Ty sądzisz?

wczoraj już u Ciebie byłam, jak się ta dyskusja zaczynała, ale nic się nie odzywałam, napiszę u Ciebie te odmiany krokusów.

Tu ma być ogród :) 11:11, 29 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę Edyta, ze Ty dorwałaś jakąś mega sadzonkę Moje to takie mikruski

to dlatego, że we wtorek kupowałam, jeszcze był jakiś wybór, potem widziałam w innych Janinach nawet całkiem ususzone, aż żal było patrzeć co oni robią z tymi roślinami.
Tu ma być ogród :) 11:09, 29 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie o everillo mi chodziło poczytam dzięki

jakbyś gdzieś się na tego carexa natknęła to mi krzycz i jeszcze Gold Fountain - bo to są pierwsze pozycje na mojej carexowej liście chciejstw.
Ogród Mirelli 10:26, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pięknie przygotowałaś tą miejscówkę przy garażu, wybór berberysów też dobry, u Jagody powalają urodą.

Mam nadzieję, że psy nie będą teraz podsikiwały mi garażu U Jaogody te berberysy są w połączeniu z bukszpanami i trawami. U mnie będzie tylko żywopłot Może kiedyś dodam trawy, ale nie chodzi mi o tworzenie następnej rabaty
Tu ma być ogród :) 10:10, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Transparent to trzęślica trzcinowata, więc nie.

Zwykła... mało o niej informacji, ale z tego co teraz znalazłam to może pasować.

Kończmy już ten temat, niech sobie po prostu ładnie rosną
a no tak bo to modra.
Magnolia tu zwykla pokazywala
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=686

I juz milcze
Tu ma być ogród :) 09:14, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O tej odmianie też myślałam.
Fajnie, że jeszcze dostałaś

W każdym razie stwierdzam, że ze wszystkich traw, ktore ostatnio kupiłam, a było tych odmian sporo, ta jest najładniejsza.

Najbardziej podobna do Seslerii Heflera, ale ma węższe ździbła z prążkami, które dodają jej uroku, ładniejszy pokrój, bo jest bardziej fontannowa i sztywniejsza i śliczne seledynowe młode przyrosty.

A tu na fotce - po lewej sesleria Heflera, po prawej rzeczona molinia caerulea.

Widzę Edyta, ze Ty dorwałaś jakąś mega sadzonkę Moje to takie mikruski
Tu ma być ogród :) 09:08, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Z limonkowych ja mam carex Elata Aurea, tylko on lubi półcień i duuużo wody, więc nie wiem czy pod brzozy to dobry wybór.

Podobny jest Everillo, ja go nie mam (droga trawa i rzadziej spotykana), musiałabyś poczytać czy on by się nadawał na takie warunki.
Ma go Ewa Kuba, więc może podpytaj.

Właśnie o everillo mi chodziło poczytam dzięki
Mój ogród pod górkę... 05:51, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja bym obstawiała, że jednak znacznie więcej zwolenników
Zmroziło, prawda?

Dziękuję, to miłe

Zmroziło wtedy i zmroziło dziś
Na Łowieckiej 00:49, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
może i ja spróbuję z tą pokrzywą, mam za potem niezła miejscówkę, bo działka na razie jest nieużytkiem

Na zdrowie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:49, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

dobrze mieć takich kolegów

Jeśli one będą pomiędzy tymi tujkami to fajnie kolory zagrają.

Pomiędzy aurea mają być jeszcze rozchodniki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:48, 29 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Problem z molinia moze byc taki,ze nie wiesz jaka masz.i albo bedzie miala 60 cm albo 160

nie strasz nawet myślę jednak, że będzie z tych niższych i za kilka miesięcy będzie zachwyt nad tym miejscem.

Właśnie Renia doniczki tam rozstaw, stań z boku i oceń sytuację, zawsze Ci super wychodzi to i tym razem tak będzie.
Idę spać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:44, 29 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
To nie tak po prostu kolega był w delegacji i po drodze wyhaczył mi 9sztuk
Ciągle zapominam, ze ten projekt nie jest kompletny ... po nim były jeszcze zmiany muszę stworzyc wersję ostateczną gdzie molinia ma być na przejściu tej rabaty/trójkąt a tej dużej/koło i po przeciwległej stronie ... ale na tą drugą część to mi jeszcze brakuje tej molinii

dobrze mieć takich kolegów

Jeśli one będą pomiędzy tymi tujkami to fajnie kolory zagrają.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:41, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no niezła jesteś, ile sklepów musiałas objeździć

Podoba Ci się? bo ja już drugi dzień się nią zachwycam

Ona będzie zamiast planowanego carexa, bo patrzę na Twój projekt i nie widzę tam molinii?

Edytko
To nie tak po prostu kolega był w delegacji i po drodze wyhaczył mi 9sztuk
Ciągle zapominam, ze ten projekt nie jest kompletny ... po nim były jeszcze zmiany muszę stworzyc wersję ostateczną gdzie molinia ma być na przejściu tej rabaty/trójkąt a tej dużej/koło i po przeciwległej stronie ... ale na tą drugą część to mi jeszcze brakuje tej molinii
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies