Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:24, 29 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Mirelko, czy Ty wszystko sama ogarniasz czy krasnoludki Cię wyręczają Idziesz jak burza Macham

Asiu nie ukrywam, że mam pomoc Sama bym nie była w stanie zrobić tych ciężkich prac, znowu palce zaczynają mnie boleć
MirellaB 10:26, 29 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
pięknie przygotowałaś tą miejscówkę przy garażu, wybór berberysów też dobry, u Jagody powalają urodą.

Mam nadzieję, że psy nie będą teraz podsikiwały mi garażu U Jaogody te berberysy są w połączeniu z bukszpanami i trawami. U mnie będzie tylko żywopłot Może kiedyś dodam trawy, ale nie chodzi mi o tworzenie następnej rabaty
MirellaB 10:28, 29 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Mirella, super zakupy
Znowu kobieto szalejesz

Aniu to ostatni większy zakup, teraz już drobnostki zostały tzn. coś na część obwódki, tarwy, wypełniacze, uzupełnienie roślin, które wypadły. Z większych inwestycji wszystko już zrobiliśmy
MirellaB 10:32, 29 kwi 2016

anna_t napisał(a)
wow jaki porządek! szmate kładłaś?

Tak mata jest położona, ale nie pod roślinami
MirellaB 10:36, 29 kwi 2016

frezja napisał(a)

Co z nim nie tak ?? przygarnęłaś ?

Ewa to jest piesek mojej cioci zabrany kilka lat temu ze schroniska. Taki mieszaniec z jamnikiem. Dwa lata temu duży pies cioci sąsiadów na niego nadepnął i ma uszkodzony kręgosłup. Nie chodził bardzo długo, jednak rehabilitacja i zastrzyki postawiły go na nogi o tyle, że kraczato chodzi i trochę nóżki ciągnie. Wymaga opieki i uwagi. Ciocia na wycieczki często jeździ zwiedza świat i wówczas ja się nim opiekuję, bo nie pozwolam cioci go dać do psiego hotelu
MirellaB 10:40, 29 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Mirellka mam jednego berberysa erecta i fajny jest, bardzo ładnie wygląda, a jak Ty posadzisz w takiej ilości będzie ślicznie!

Vanilki bardzo ładne kupiłaś, mnie w tamtym roku trochę zawiodly, bo strasznie się pokladaly, ale może dlatego,że miały cienkie patyczki, a spore kwiaty, zobaczymy co pokażą w tym roku.

Paulinka u mnie będzie żywopłot z tych berberysów przy dwóch ścianach garażu. Chodzi mi o to, żeby psy nie podsikiwały nowej ładnej elewacji

Hortensje w pierwszych dwóch latach mam wrażenie, że są wiotkie. W trzecim roku dopiero mniej się pokładają, ale i tak często wymagają podpór lub podwiązania

Dziwna sprawa, bo moje kupione Strong Annabell mają bardziej wiotkie gałązki niż Vanilki. Ale tak jak pisałam wyżej trzeba im dać trochę czasu na wzmocnienie
MirellaB 10:42, 29 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

Zakupy swietne a tyły takie uporządkowane

Co zta psinka?

Jolu nareszcie mam moje upragnione berberysy. Dobrze, że wczoraj pojechałam kupić, bo w ubiegłym tygodniu jak byłam zobaczyć czy są i jakie to było ich bardzo dużo, a wczoraj już były przebrane. Ja kupiłam 31 sztuk to zostało chyba ok 10 sztuk

A piesek to jest piesek mojej cioci zabrany kilka lat temu ze schroniska. Taki mieszaniec z jamnikiem. Dwa lata temu pies sąsiadów na niego nadepnął i ma uszkodzony kręgosłup. Nie chodził bardzo długo, jednak rehabilitacja i zaszczyki postawiły go na nogi o tyle, że kraczato chodzi i trochę nóżki ciągnie. Wymaga opieki i uwagi. Ciocia na wycieczki często jeździ zwiedza świat i wówczas ja się nim opiekuję, bo nie pozwoliłam cioci go dać do psiego hotelu
MirellaB 10:43, 29 kwi 2016

alis napisał(a)

Mirelko, woooow, super zakupki

Alicja bardzo ładne udało mi się kupić te berberysy, takie dorodne i świeże, cena też przyzwoita
MirellaB 10:45, 29 kwi 2016

Marga napisał(a)
Jakie ładne berberyski kupiłaś Sadzenie pewnie na długi weekend zaplanowałaś?
U mnie też juz czas na berberysy, wczoraj kawałek rabaty przekopałam pod nie, ale zakupy pewnie juz po niedzieli będą.

Zobaczę czy w weekend będzie wielkie sadzenie czy odpoczynek - chyba jednak będziemy odpoczywać

Jakie chcesz berberysy kupić?
MirellaB 10:47, 29 kwi 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Berberyski bardzo ładne i już kwitną.

Zbyszku wyjątkowo ładne kwitnące okazy dostałam, w innych szkółkach takie ładne nie były. Ciekawa jestem efektu przebarwienia ich jesienią