Rośnie od początku dobrze na tej podwyższonej rabacie. Ma tam cień już od 10 rano.
Wsadziłam ją też na rondzie jako zadarniacz wokół żywotnika.
Na początku rosła tam kiepsko. Słabo przyrastała, ale w 2-3 sezonie zaczęła się zagęszczać. Teraz już sama swoimi listkami cieniuje sobie łodyżki i korzonki. W bardziej słonecznych miejscach trzeba dać jej czas i wspomóc w czasie suszy podlewaniem.
Kochana Basiu, Agatorku poprawię się
Mam chwilowo innego bzika
Moje nowe dzieci jeszcze są w akwarium zanim pójdą do stawku
Miałam jechać do Opola po koie, ale rybki przyjechały do Krakowa,
a my byliśmy po rybki tylko w Katowicach
Japońskie Koi już u nas
Witaj Mariolu !
Dawno mnie nie było więc tym bardziej z przyjemnością obejrzałam Twoją wiosnę i oczywiście urokliwe bratki - a te przytoczone z powodu tych doniczek - bajka
przyznam że mój wpis wiąże się z moimi rozważaniami zakupu szklarenki, a Pszczółka skierowała mnie do Ciebie
napisz mi proszę jakie rozmiary ma Twoja szklarenka i jak jest z wietrzeniem i czy masz okienko
Piekne masz kwiaty Elu, cudne Tego ostatnio tez widzialam i zachwycilam sie na calego...Mialabym miejsce dla niego w lazience, przy duzym oknie,( mialby sporo wilgoci i rozproszone swiatlo) ...Ale Udalo mi sie pojsc dalej...Kupilam inne do kolekcji
Elu, lubie tu zagladac Oprocz pieknego ogrodu, uwielbiam rowniez Twoj sposob pisania i niesamowity humor
Przepraszam, że tyle wpisów, ale patrzę i odpisuje. To twoje siane dalie czy kupione tak wyrosły. I jakie to dalie.
Maja ok 0,5 metra jeszcze miesiąc w domu to będą miały metr.
Przytnij im wierzchołek będą szły w boczne pędy. Tak się robi widziałam takie cięcia w angielskich ogrodach na HGTV.
Jak masz balkon czy jakieś chłodne miejsce to tam je wstaw.
Moje siane mają ok 10 cm. Te same dalie kolnierzykowe zasieje do gruntu ok. 10 maja w zależności od pogody.
Znalazlam w ogrodzie nowe piwonie. Te, rozsialy sie same, z nasion. Musze je przy okazzji wykopac i przesadzic w inne miejsce. Zakwitna? Tak, za jakies 5-7 lat