Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 11:57, 19 maj 2021

A tu pokażę moc róży pnącej NEW DAWN. Maluszki z gołym korzeniem sadzone 2 lata temu w grys i tłuczeń na podjeździe i odrobinę ziemi z worka i kompost, teraz zaczynają zjadać garaż (nie patrzeć na brzydka donicę i suche carexy - zapomniałam przyciąć, a donice obije nowymi deskami)

Kasya 12:01, 19 maj 2021

effka napisał(a)

Wiolu, spotkanie było zacne Dziewczyny mega pozytywne i zwariowane jak ja więc nie mogłyśmy się nagadać.

Uwielbiamy z mężem bordo i limonkę i tak staramy się komponować ogrodowe nasadzenia.

Muszę powiedzieć, że bardzo zaczął się angażować w ogród, UWAGA! wczoraj wyplewił skrzynie z truskawkami... szok! Ustawiał klony do posadzenia, patrzył z każdej strony ogrody czy gałązki dobrze wyeksponowane będą. No chłopina się zmienia

Tez lubie takie niepospolite listeczki
eVka 12:02, 19 maj 2021

I na koniec ciekawostka sąsiedzka zza płota (ogród zakładany przez firmę...) Dziewczyny jak u mnie były, oczom nie mogły uwierzyć.
Szmata, kilka azalii, kosodrzewin, jabłuszek rajskich (swoją drogą bardzo mi się spodobały) i gruba kasa poszła. Na to przyjdą tony kamienia.

Szkoda mi roślin ale nie będę nikogo pouczać bo wrogów nie potrzebuję, w sumie i tak sie cieszę, że przeynajmniej za płotem coś bedzie rosło. Rajskie jabłuszka posadzone pomiędzy moimi śliwami więc będzie fajnie.
Kasya 12:03, 19 maj 2021

effka napisał(a)
A tu pokażę moc róży pnącej NEW DAWN. Maluszki z gołym korzeniem sadzone 2 lata temu w grys i tłuczeń na podjeździe i odrobinę ziemi z worka i kompost, teraz zaczynają zjadać garaż (nie patrzeć na brzydka donicę i suche carexy - zapomniałam przyciąć, a donice obije nowymi deskami)

A jaka kratka fajna
eVka 12:03, 19 maj 2021

Kasya napisał(a)

Tez lubie takie niepospolite listeczki

Listeczki wiosnenne zachwycają
eVka 12:04, 19 maj 2021

Kasya napisał(a)

A jaka kratka fajna

Kratka to tanizna z Castro pomalowana borówkową farbą
Brzozowadzie... 12:46, 19 maj 2021

No cześć Ewunia, ale mi się trafiły świeże, piękne fotki! Powiem Ci, że to porównanie na przestrzeni dwóch lat pokazuję pokłady drzemiącej w Tobie energii, świetne! I zmuszające do refleksji zdjęcie ogrodu zza płotu. Przecież takie ogrody to jakaś hybryda. Ale można mieć nadzieję, że to etap wyjściowy, ja też zaczynałam od kładzenia maty, którą potem zdzierałam
Pięknie, pięknie!!!
eVka 13:42, 19 maj 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No cześć Ewunia, ale mi się trafiły świeże, piękne fotki! Powiem Ci, że to porównanie na przestrzeni dwóch lat pokazuję pokłady drzemiącej w Tobie energii, świetne! I zmuszające do refleksji zdjęcie ogrodu zza płotu. Przecież takie ogrody to jakaś hybryda. Ale można mieć nadzieję, że to etap wyjściowy, ja też zaczynałam od kładzenia maty, którą potem zdzierałam
Pięknie, pięknie!!!

Agatko, bardzo Ci dziękuję. Oczywiście pomyliłam sie w datach i to porównanie powinno być 2017-2021 czyli 4 lata ale i tak zmiana powala.
Oby oby, bo właściele spokojny i sympatyczni więc im zycze jak najlepiej. Uwielbiaja mój ogród i cieszą się z takiego sąsiedztwa a że się nie znają to im firma wcisnęła byle co. fakt, że sasiad mówił, że nie chce trawy ani kory tylko sam kamień. Ma dosłownie kilka metrów wokół domu, 4 m z tyłu i z jednego boku a z drugiego boku 2m, więc nie dziwię się, że trawnika nie sieje.

Buziaki, pozdrawiam!
Johanka77 21:08, 19 maj 2021

effka napisał(a)

Wiolu, spotkanie było zacne Dziewczyny mega pozytywne i zwariowane jak ja więc nie mogłyśmy się nagadać.

Uwielbiamy z mężem bordo i limonkę i tak staramy się komponować ogrodowe nasadzenia.

Muszę powiedzieć, że bardzo zaczął się angażować w ogród, UWAGA! wczoraj wyplewił skrzynie z truskawkami... szok! Ustawiał klony do posadzenia, patrzył z każdej strony ogrody czy gałązki dobrze wyeksponowane będą. No chłopina się zmienia

Uważaj co piszesz, bo On na pewno już po cichu czyta Ogrodowisko
Mój czyta.

To jest. buk?
nicol21 22:33, 19 maj 2021

To mówisz, że mąż dorósł do ogrodu Super!!!! Jak ja bym tak chciała, choć trochę. Nawe jeśliby to jeszcze te 2 lata miało potrwać, ale żeby dorósł .

Ależ ty masz pokoi i kącików do wypoczynku w tym swoim ogrodzie.
Super!
Te nowe meble bardzo fajne, z dywanem wygląda mega przytulnie.No i klon yw donicach- piękne i duże!

Poszerzone rabaty po wykopaniu grilla - czad! Nawet nie wiem na co patrzeć. Kompozycja z wiązem, bukiem tricolor i bordo-klonem wymiata.

Też uwielbiam takie słonce i granatowe chmury!

A co do sąsiadów - pewnie zaufali firmie, bo przecież profesjonaliści... i pewnie chcieli mieć ogród, którym nie trzeba się zajmować... Może z czasem będą chcieli zgłębić temat i poproawią byt roślin. Czasem do tego trzeba dorosnąć haha
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies