Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 22:56, 01 lut 2021

Do góry
Dla zaglądających zostawiam ślicznotki

Ogród z koniczynką 22:47, 01 lut 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
U nas na Nordzie codziennie świeża dostawa śniegu...

A gdzie zgubił rodziców?

Piękny, bajkowy ogród zimą
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 22:19, 01 lut 2021

Do góry
Dzień dobry. To moje pierwsze pytanie na forum.
Chciałabym zapytać o śliwy szczepione na pniu, które posadziłam w donicy w odległości 1m od siebie (donica murowana z bloczków, bez dna, spływa do niej woda z rynny). Czy dobrze im tam będzie? Czy nie za blisko są posadzone? Chciałam zasłonić się od sąsiada, przysłonić jego balkon. Jest to miejsce nasłonecznione. Sadzone były na wiosnę ubiegłego roku.
Datura 21:46, 01 lut 2021

Do góry

22 września 2020.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 01 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mogłabyś napisać mi co to za trawy, czy one mocno się rozrastają dołem? I jeżeli mogłabym prosić to co masz posadzone w tym szpalerze? Może już gdzieś to pisałaś?

Pozdrawiam, u mnie też śnieg leży, mróz jest. Prawdziwa zima. Piękne zdjęcie profilowe
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 21:09, 01 lut 2021

Do góry
Cześć moja imienniczko, bardzo się cieszę, że do mnie zaglądnęłaś. Zapraszam.

Pokażę Wam naszego stałego bywalca na działce. Upodobał sobie tą wiśnię kiku shadire. Już wiem dlaczego czubek nie chce się odprostować

Tak wygląda teraz działka. Ja z tych ciepłolubnych, wciąż czekam na odrobinę słońca.

Moja kocica też chyba woli wiosnę Radzi sobie tak..

Szmaragdowy Zakątek 20:59, 01 lut 2021

Do góry
Teraz czekamy na wiosnę....

Szmaragdowy Zakątek 20:59, 01 lut 2021

Do góry
A potem ostatecznie pożegnaliśmy zimę na Krakowskim Przedmieściu.

Szmaragdowy Zakątek 20:57, 01 lut 2021

Do góry
Kilka aktywnych przedstawicielek ekipy łódzkiej w ostatni weekend odwiedziło Królewskie Ogrody Światła w Wilanowie.

Sałatka pokrzywowa 20:56, 01 lut 2021

Do góry

Ach, później przypomniałam sobie, że przecież świeczki powinny być zrobione z sopli! Tylko słońce się schowało i zdjęcia wyszły ciemne...

Niesamowite Najpierw na wątku "Za drzwiami ogrodu" wyjątkowy bałwan, a u Ciebie tort Fantastyczne, fantastyczne Jestem pod wrażeniem pomysłu i wykonania
Mały podmiejski 20:46, 01 lut 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Styl ewaluował od nowoczesno-formalnego do barokowego, formalnego z wyraźną osią widokową, a nawet dwoma, długą i krótką. Wydaje mi się jednak, że krótka oś powinna iść od okna, a nie od ściany pomiędzy oknami. Takie osie pięknie wyglądają również z okna i szkoda byłoby je oglądać tylko z boku.

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Ogród jest krótki i szeroki. Czy ta poprzeczna ścieżka nie poszerza tego ogrodu dodatkowo? W Twoim planie Kasiu podobało mi się to, że dzięki ścieżkom od tarasu do płotu zastosowałaś trick ukrywający szerokość ogrodu. Rabaty były bardziej kwadratowe i ogród zmienił proporcje. Tutaj wg mnie poprzeczna szeroka ścieżka podkreśla jeszcze jego szerokość.

Anda Wydaje mi się, że Iwonka narysowała ścieżkę od ściany, bo ona jest prawie w połowie budynku i tym samym dzieli ogród na dwie prawie równe części. Przy Twoim rysunku ścieżka jest w stosunku 2/3 ale za to z dużego okna faktycznie jest oś widokowa Jak miałabym wybrać to nie wiedziałabym który.
I zgadzam się z Tobą, że w projekcie Iwonki ogród jeszcze bardziej się wydłużył, a ja faktycznie próbowałam pogłębić ogród liniami/ścieżkami od tarasu. Pooglądałam trochę fotek w necie małych ogródków (wąskich i długich oraz szerokich i krótkich) i zauważyłam 3 tendencje: albo ścieżki kręte/łukowe albo jeszcze większe wydłużenie dłuższego boku żeby zrobić oś widokową i perspektywę (tak jak w projekcie Iwonki) albo poszerzenie ogródka przez podział wzdłuż krótszego boku (tak jak próbowałam to zrobić ja). I bądź tu człowieku mądry.
No cóż ogródek jest jaki jest i teraz próbuję z niego wyciągnąć jak najwięcej dobrego.
Sezon 2017 u Hanusi 20:33, 01 lut 2021

Do góry
Aniu, tak, na zmiane nastroju zawsze mamy coś pod paluszkiem

Sezon 2017 u Hanusi 20:31, 01 lut 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Już krócej niż dalej do wiosennych porządków ogrodowych. Za 2 m-ce powinnam już mieć zrobiona wertykulację.
Niewiadomo jak się to wszystko ułoży bo śnieg i mróz teraz to nowość od kilku lat.

Haniu czy sie szczepisz? Popatrz jaki cyrk

Elu, nie wiem czy w końcu podejdę do tego w tej chwili. Może jak już wszystko się unormuje, to tak. I muszę nabrać sił po zimie. Cały czas funkcjonuję na pół gwizdka.
A człowiek osłabiony z dodatkowymi problemami chyba nie powinien podchodzić do poboru nowych wirusów. To co, że wirusy w małej dawce, ale jednak. Zanim pójde na punkt szczepien będę chciała zrobić wszystkie podstawowe badania.

Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 20:17, 01 lut 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Ha ha. Bałwan ćwiczy jogę

Aniu, przepiękny ogród w zimowej scenerii . Widziałam też zdjęcia bez śniegu, jest cudownie o każdej porze roku.

Pozdrawiam

Dziekuję Agnieszko Tęsknię już do ogrodu bez śniegu.
Ale trzeba też uwiecznić tą śnieżną zimę bo to ostatnio był towar deficytowy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:08, 01 lut 2021

Do góry
Bardzo lubię miechunkowe lampioniki, piękne latem, zdobią w suchym bukiecie i są intrygujące zimą. Nie wszyscy je lubią w ogrodzie bo strasznie się rozłażą po ogrodzie ale mnie jakoś udaje się utrzymać w ryzach, prze całe lato jest monitorowana i nadmiar jest eksmitowany

Metamorfozy ogrodowe 19:59, 01 lut 2021

Do góry
Moje metamorfozy
Rok 2014

Rok 2017

Rok 2018

Na dziś tyle
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:48, 01 lut 2021

Do góry
JoannA napisał(a)

Czy tę ozdobę nabyłaś przez internet?
Ostatnio przejrzałam oferty kilku sklepów pod kątem takich ozdób i tej nie widziałam, więc może jeszcze jest jakiś o którym nie wiem.
Sałatka pokrzywowa 19:44, 01 lut 2021

Do góry
Mysza napisał(a)
Dziękuję za podpowiedzi o różach u Ewy

Pospacerowałam sobie dzisiaj po Twoim uroczym ogrodzie.
Bardzo ładnie go tworzycie.
Trzymam kciuki za wisienki.
Bedę zaglądała jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam.

Witaj u mnie Każdy komplement o tej porze roku jest na wagę złota, więc dziękuję
Akurat przypadkiem zrobiłam tort ze śniegu - palec do budki, kto też się tak bawił w dzieciństwie?

Ach, później przypomniałam sobie, że przecież świeczki powinny być zrobione z sopli! Tylko słońce się schowało i zdjęcia wyszły ciemne...

Ogród bez roweru 19:40, 01 lut 2021

Do góry
Dziś znowu tłum, ale brak było czasu na fotki.

Tylko rudzika pod wieczór się udało złapać.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:38, 01 lut 2021

Do góry
Witam w lutym...
coraz bliżej wiosny i tego się trzymajmy,
a jak będą smutki to całą paletę barw ogrodowych mamy

Dziś wypatrzyłam miechunki, latem biły soczystą czerwienią a teraz postroiły się w koronki, czyżby nie spostrzegły, że mrozy jakieś tam zapowiadają?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies