Aniu takiego motywator był mi potrzebny. Miałem teraz dużo prac w domu czyt. remont i pogoda nie pozwalała, ale jutro wkraczam w ogród z akcją Jałowiec Out i przesadzam bukszpana o ile pogoda pozwoli.
Taki bukszpan by się przydał, ale jestem z górnego śląska, więc troszke kawałek drogi jest.
Niestety takich bukszpanów u mnie nie można dostać, a jak już coś konkretnego jest to za spore sumy.
Mimo wszystko bardzo dziękuje za zainteresowanie
O matko Znam ten dom... jest cudownyyyyy,podglądam już gdzieś jego budowe, oby doszło do skutku i klientka się zgodziła. W tak rozbitej bryle domu na pewno powstaną piękne minimalistyczne zakątki.
Łukasz.. u nas też drogo i mały wybór, ale jak sie szpera po szkółkach to okazje się trafiają.. nie wiem czy to okazja te drapichrusty, bo płaciłam po 24zł..... ale za kilka lat zrobię z tego ekranik To kopane z gruntu...... mam nadzieję, że sie przyjmą..
Z bliska zakup.. po lewej widać listki Georgia Peach .... i kwiatki nawet całe po podróży....
To ja sobie porozpaczam nad tymi cudnymi bukszpanami. Ja to albo mieszkam na takim zad..... albo nie wiem gdzie szukać, że żadnego konkretnego buksika nie moge wychaczyć za przyzwoitą sumke. Wczoraj miotła 40cm za 60zł, a kula ok 35cm 140zł, o stożkach i innych formach nie wspominam...tragedia
Cherry Cola super wybór
Aniu istne cebulowe szaleństwo. Nie wyobrażam sobie, że można samemu tyle ich posadzić. Mam problem z posadzeniem 50 cebulek, a tutaj ponad 1000..... nie ogarniam
Cudownie dałaś mi nadzieje tymi trawkami, mówią żeby teraz nie sadzić i bałem się, że małe sadzonki dostępne wiosną nie będą w stanie łądnie urosnąć do jesieni
Na przesadzanie bukszpana teraz idealny moment. Dlatego akcje z moimi robiłam, jeszcze się świetnie ukorzenią przed zimą. Winobluszcz też sadz. A jałowiec na śmietnik Reszta wiosna - szczególnie trawki.
Przemyśle to dokładnie, żeby znowu nie zrobić wtopy i później nie narzekać Tylko chciałbym się teraz pozbyć jałowca przesadzić bukszpana i posadzić winobluszcz. Co o tym myślisz ??
Masz racje Ewo dzięki ogrodowisku nie pobiegne do pierwszej szkółki i nie kupie tego co mi w oko wpadnie jak kiedyś bo potrafiłe kupić mase roślin, które nie miały ze sobą nic wspólnego i poźniej trzeba wszystko poprawiać. Pewną koncepcje w głowie, mam, ale to zależy co będzie dostępne w okolicach. Mógłbym zrobić zakupy przez internet i mieć to co konkretnie chce, ale niestety jest zawsze ryzyko i doliczając przesyłki to wychodzi troszke za drogo przy niewielkich ilościach.
Sławko mi wystarczy, ze kiedyś założę plantację takich grabów - topiarów To mój cel na emeryturę Będziesz zamawiał dla swoich klientów?
Uwielbiam pogladać sobie ogrody najlepszych i najbogatszych To taka Pogoda dla bogaczy po Ogrodowiskowemu
Prosiłeś się Nie rób teraz rewolucji, przemyśl zmiany i sadź wiosna wg planu i inspiracji. Moja rabata przy tarasie kuchennym jest efektem intensywnego myślenia i oglądania inspiracji
Aniu raczej zostawię bergenię, troszkę je tylko wiosną odmłodzę. Bukszpany idą na drugi plan pod same pnie brzóz.
Ha w ineskcie pustki, koeljengo dzisiaj zaliczyłam. Za to w Lidlu miodzio kupiłam 200 szafirków po 12 gr szt, czosnki galdiator, wychodzi 3,49 /szt, purple sensation po 0,83 zł/szt !!!!!, queen of night uwaga po 69 gr/szt : ) łącznie 274 cebulki
Qurcze we wróbelu sa tańsze queen!!!
Irenko decyzja podjęta, ambrowce będą!!! 3 szt. Teraz to miejsce zasłaniają miskanty, które chyba wymagają lekkiego przesunięcia. Zatem rabata z ambrowcami i miskantami idzie do zmiany wiosną i dodatkowo niebezpieczeństwo zmarźnięcia minie.
Aniu ja sadzę bez koszyczków. Wykopuję jeden dół do którego sadzę wszystko razem. Narcyzy posadź na brzegu (jeśli masz niskie odmiany) a z reszty zrobiłabym misz masz I tak kwitną naprzemiennie więc mają różną wysokość w różnych fazach wzrostu , niezależnie od pory kwitnienia.. Czosnki posadź najgłębiej, potem lekko je przysyp ziemią i sadź kolejną warstwę z narcyzów i tulipanów. Czosnki są dosyć ekspansywne więc nie sadz w ich pobliżu nic innego - odległośc min 15 cm. Gdy odpowiem na posty wkleję ściągę z głębokości sadzenia.
Ja akurat nie korzystam z sadzarek do cebul.... tyle ile już w życiu złamałam i obolałe ręce.... Po prostu wykopuję dołek o równych ścianach i sadzę.
Ewuś ja ciągle coś sadzę i przesadzam Bergenię kofam za jej prostą urodę ale nie pospolitą. Jesli ciesz bergenię koniecznie zgłoś się do mnie wiosną, bez problemu dam ci sadzonki.
Byłam kupiłam, w szale zakupowym zabrałam wszystkie szafirki i czosnki Ceny znakomite
Ja również
No to obrót dzisiaj Lidl miał na cebulowych
Zaraz wpadnę w odwiedziny ale ja nie jestem specjalistką od róż.....
Pięciorniki miały szansę przez dwa lata na przekonanie mnie do siebie.... i jakoś nie dały rade mnie rozkochać w sobie. Chociaż widziałam w ZC pięknie strzyżne w gęste kule i pięknie kwitnące!!! Moje jednak jakieś marne były, przerzedzały się mimo cięcia. Mam jeszcze różowe i te po przesadzeniu w bardziej słoneczne miejsce dostały drugą szansę.
Insekta nie lubię ale Lidla a i owszem
Dzisiaj to już nic nie zepsuje mi humoru Nawet pędraki w trawniku mnie nie wzruszyły, ale zaorzyjaźnić się z dursbanem będę musiał, nie ma litości.
Decyzja podjęta Jałowieć OUT w sumie nikomu nie będzie go szkoda bo już dwa samochody mają przyozdobiony lakier przez to paskudztwo
Również winoblusz zatwierdzony jak się rozrośnie zbyt mocno to w eliminacji pnączy mam doświadczenie
Nadal pozostaje jednak problem dziurawego bukszpanu i co posadzić na miejce jałowca. Licze na pomoc bardzo bardzo
Danusiu chciałbym przesadzić, a raczej przekręcić bukszpan mniej więcej metrowej średnicy. KIedy to zrobić i czy w ogóle się za to zabierać. Nie chciałbym go zniszczyć.
Proszę o poradę specjalisty bukszpanowego