Elu czy dobrze rozumiem, że teraz rozkopać i jeszcze w lipcu posiać gorczycę i poczekać aż wykiełkuje, skosić ją i znów przekopać i wtedy uznać, że gleba gotowa na trawę? Dopytuję, bo ja jestem megalaikiem i nie chcę narobić szkód.
Tak mi się jakoś zrobiło... No nic, nieważne.
Za rady oczywiście dziękuję, po nie przecież przybyłam, a doświadczenie Pani oczywiście podziwiam i szanuję
Jeszcze jedno - czy mogę te chwasty potraktować herbicydem na dwuliścienne zanim zacznę rewolucję z kopaniem? Będzie ich mniej do późniejszej zabawy...
Pani Dnusia ma racje nie ma sensu co kombinować tu nie da się przeprowadzić żadnej naprawy.
Punkty ok.
Już od razu możesz porządkować, aby gleba była gotowa navrw sianie trawnika. Nie musisz od razu siać na całości. Zrób połowę jak wzejdzie to się okaże czy ładnie czy nie. Będziesz wiedziała jak z drugą połowa postąpić.
Dobrze by było jeżeli już przekopiesz zasiać gorczycy albo jakiegoś zboża dobrze wpłynie na glebę i później skosić i przekonać. Ewentualnie najpierw zweryfikować, zasiać gorczyce, zboże skosic i przekopać.
To tyle na początek. Siejesz wtedy trawę jak pogoda pozwala.
Dzisiaj ciełam kurniki i jałowce. Posadziłam horty wcześniej wysadzone do doniczek, przycinam zeschnięte róże. U mnie jeszcze 6 róż nie kwitnie ale lada dzień.
Dziękuję za miłe słowa.
Ela, zapewniam Cię, że grzebię i to z wielką przyjemnością.
Juki i tak niższe niż w tamtym roku , bo w tamtym roku miały grubo ponad 2metry. Ale jeszcze w drugim miejscu juki dopiero rozkwitają i tam są większe od tych.
Juki kwitną co drugi rok, więc jak nie kwitną to już w tym roku nie zakwitną.
Moje rozrośnięte, to kwitną co roku.
Też sobie chwalę ten sposób zakładania rabat, zamiast zrywania darni, ściółkowanie.
A siatkę przeciw kretom jak położyłaś, to wykrawałaś otwory na rośliny?
Obficie Ci obrodził winogron, winko będzie
Czym pryskałaś? Mój rzadko ma mączniaka, ale coś mi się kojarzy że miał kiedyś.
Przedarłam się w ten gąszcz cyckowy, żeby ją dokładnie obejrzeć...i nic tam nie widać. Chyba, że ją coś podżarło i poszło głębiej w ziemi, dlatego wzgórka, tunelu żadnego nie widać.
Chyba pozamiatane, ale nadzieja umiera ostatnia
Roze piekne, ale Qwin of.... Mnie najbardzkej zainteresowala dlugo ja masz.
Ma wyprostowane pedy zakonczone kwiatem takie roze lubie.
Kupilam w tym roku 2 krzaki tej rozy z odkrytym korzeniem rosna ladnie moze doczekam sie kwiatu.
Czy masz jeszcze roze jeszcze inne wlasnie chodzi mi o pedy mocne z kwiatem ktore dlugo trzymaja sie i deszcz im nie przeszkadza, ktora bys mogla polecic.