Dzisiaj ciełam kurniki i jałowce. Posadziłam horty wcześniej wysadzone do doniczek, przycinam zeschnięte róże. U mnie jeszcze 6 róż nie kwitnie ale lada dzień.
Dziękuję za miłe słowa.
Ela, zapewniam Cię, że grzebię i to z wielką przyjemnością.
Juki i tak niższe niż w tamtym roku , bo w tamtym roku miały grubo ponad 2metry. Ale jeszcze w drugim miejscu juki dopiero rozkwitają i tam są większe od tych.
Juki kwitną co drugi rok, więc jak nie kwitną to już w tym roku nie zakwitną.
Moje rozrośnięte, to kwitną co roku.
Też sobie chwalę ten sposób zakładania rabat, zamiast zrywania darni, ściółkowanie.
A siatkę przeciw kretom jak położyłaś, to wykrawałaś otwory na rośliny?
Obficie Ci obrodził winogron, winko będzie
Czym pryskałaś? Mój rzadko ma mączniaka, ale coś mi się kojarzy że miał kiedyś.
Przedarłam się w ten gąszcz cyckowy, żeby ją dokładnie obejrzeć...i nic tam nie widać. Chyba, że ją coś podżarło i poszło głębiej w ziemi, dlatego wzgórka, tunelu żadnego nie widać.
Chyba pozamiatane, ale nadzieja umiera ostatnia
Roze piekne, ale Qwin of.... Mnie najbardzkej zainteresowala dlugo ja masz.
Ma wyprostowane pedy zakonczone kwiatem takie roze lubie.
Kupilam w tym roku 2 krzaki tej rozy z odkrytym korzeniem rosna ladnie moze doczekam sie kwiatu.
Czy masz jeszcze roze jeszcze inne wlasnie chodzi mi o pedy mocne z kwiatem ktore dlugo trzymaja sie i deszcz im nie przeszkadza, ktora bys mogla polecic.
Tyle roz wszedzie, ze czlowiek zawrotu glowy dostaje zapisune i ogladam w necie lista na jesien juz powstaje.
Patrycja bede na dzialce to spisze z metki i dam znac. Jeszcze mam jedna bardzo dobra. Odmiane wrzesniowa cud miód wieksze owoce.
Ta ciemna odmiana bardzo slodka mnjejsze owoce, ale od slodkosci gryzie w gardle.
Mam jeszcze trzeci krzak, ale dopiero w tym roku ma owoce wiec nie moge nic powiedziec o jego smaku.