Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 12:25, 22 lip 2018

andziurex napisał(a)
Moim zdaniem to ślaz. Wiosną posiałam jakąś mieszankę kwiatów wabiących motyle i był w tej mieszance właśnie. U mnie kwitnie już dosyć długo, wciąż idzie w górę i wypuszcza nowe kwiaty. Motyli to ta mieszanka wprawdzie za bardzo nie wabi, ale ładnie kwitnie, więc zbieram nasionka

Aniu moja laczka ma ok 20 m2 w tym roku posiana 2 polowie maja jak wszedzie juz maki przekwitly wczesniejsze lato.
Rzeczywiscie pieknje to wyglada, gorzej jak przekwitnie. Jeszcze wsialam kosmosu mtory tak sie rozrosly ze slow brakuje.

Takie krzaki mam nie usune jeszcze nie ma zaxmow kwiatowych w dobrej ziemi posiane trawy bo ziemia kompostowa musialsm oproznic kompostownik.

Amatantus jak mu dobrze w takiej ziemi samosiejka.

ElzbietaFranka 23:58, 22 lip 2018

Trochę fot z dzisiaj

Pod wieczór

ElzbietaFranka 00:01, 23 lip 2018

anka_ 00:07, 23 lip 2018

Elu mam prośbę - mogłabyś cyknąć fotkę brzegu oczka? Chodzi mi o to żeby było widać ułożenie kamieni i wykończenie brzegu. Bo u mnie zaczyna się ubróbka techniczna i nie idzie tak gładko jak zakładałam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ElzbietaFranka 00:27, 23 lip 2018

anka_ napisał(a)
Elu mam prośbę - mogłabyś cyknąć fotkę brzegu oczka? Chodzi mi o to żeby było widać ułożenie kamieni i wykończenie brzegu. Bo u mnie zaczyna się ubróbka techniczna i nie idzie tak gładko jak zakładałam.

Anka szukalam w tablecie i telef nie mam, ale rano usiade do stacjonarnego mam na surowo bez wody foty to pokaze podasz mi na priw adres emailowy to ci wysle.

Jezeli chodzi o ulozenie kamieni moje oczko jest schodkowe na pierwszym schodku sa ulozone kamienje i pozniej na. Powierzchni ziemi.

ElzbietaFranka 00:47, 23 lip 2018

Oj nie idzie tak latwo. Zrobilam blad, ze pierwszy schodek nie zrobilam szerszy po calosci w. Obwodzie lepiej sie sadzi rosliny przybrzegowe.
Jak sadzilam rosliny to kamienie musialam odsunac i spadaly mi na nizszy schodek. Poniewaz kamieni mialam bardzo duzo to kladlam jeden na drugim i pomiedzy nimi sadzilam tatarak, sitowie, kaczence, na drugim schodku lilie wodne.

Daj kilka duzych kamieni na spod aby ci folia nie wyplynela.

Teraz jakbym roba oczko calkiem inaczej bym go zaplanowala.
anka_ 00:54, 23 lip 2018

Elu najciekawsze, że ja miałam już oczko... nieduże. Wiele błędów popełniłam... Te niby z głową robione... Człowiek się tyle naczytał... naoglądał... Wykopy i ułożenie folii mimo ciężaru poszło bardzo gładko. A jak przyszło do wykończenia- zgłupiałam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasiolaaa 06:42, 23 lip 2018

o te ujecie kocham przestrzen piekna to w moim guscie soczysta trawka piekna duze tuje trawy zwiewne cudowne kule hortrnsji
asiak 07:40, 23 lip 2018

Popieram Kasię, pięknie
ElzbietaFranka 09:21, 23 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
o te ujecie kocham przestrzen piekna to w moim guscie soczysta trawka piekna duze tuje trawy zwiewne cudowne kule hortrnsji

Trawa koszona w czwartek po 3 dniach urosla duzo. Nie ma jak solidny deszcz.

Dziekuje Kasiu i Asiu. Wczoraj pod wieczor siedzialam przy oczku i patrzylam na ten widoczek i pstryknelam. W lipcu kwitna hortki we wrzesniu bedzie plaza kwiatowa.
A moze zrobie doswiadczenie i z tylu obetne pare kwiatow do wazonu moze wypuszcza nowe pedy z kisciami.
Zapowiada sie duzy wysyp kwiatowy roz za tydzien dwa.